[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool är intresserade av Mohamed Salah, men accepterar att man kanske inte kommer att värva honom till i sommar. Brendan Rodgers skulle helst värva spelare redan i januari, men inser att det är allt mer troligt att han tvingas vänta tills i sommar, eftersom utbudet på marknaden inte är särskilt hett för tillfället (The Times).

* * *

Brendan Rodgers letar efter en mångsidig offensiv spelare. Förhandlingarna med Basel om Mohamed Salah fortsätter, samtidigt som Andriy Yarmolenko är aktuell, men även Dusan Tadic finns i tankarna då han representerar ett billigare alternativ (The Daily Mail).

Everton ryktas vara nära att signa Twentes Dusan Tadic, som har scoutats av Barcelona under säsongen. Liverpool uppges också ha visat intresse för honom (The Daily Mail).

* * *

En spelare som ser ut att lånas ut är Liverpools supersnabba mittbackstalang Tiago Ilori:

* * *

Chelseas assisterande coach José Marais förväntas kolla på söndagens match mellan Benfica och Porto. Marais åker dit för att kolla på Nemanja Matic, som är aktuell för en återkomst till Chelsea. Liverpool, Manchester City och Manchester United har också visat intresse för Matic. Serben är inte helt nöjd med hur Chelsea skeppade iväg honom som en del av David Luiz-övergången, då han ju inte fick chansen i London-klubben, vilket har gjort honom aningen skeptisk till en återkomst. Matics representanter har dock en fortsatt god relation med Roman Abramovich, samtidigt som Chelsea och Benfica också har en god relation, vilket gör att Matic kanske kan övertalas att ge Chelsea en ny chans (The Daily Mail).

* * *

AC Milan visar intresse för Michael Essien (The Daily Mail).

Manchester Uniteds chefsscout Robbie Cooke har kollat på Ander Herrera, Diego Costa och Mateo Musacchio på sistone (The Daily Mail).

Newcastle är intresserade av Salomon Rondon och Alexandre Lacazette (The Daily Mail).

Cristian Zaccardo för samtal med WBA (The Daily Mail).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer
 1. ”Brendan Rodgers skulle helst värva spelare redan i januari, men inser att det är allt mer troligt att han tvingas vänta tills i sommar, eftersom utbudet på marknaden inte är särskilt hett för tillfället (The Times).”

  Tycker det stycket är lite märkligt, för om utbudet på marknaden inte är så särskilt hett för tillfället så tycker man ju därför att en värvning av Salah skulle kännas mer befogad än om det fanns ett stort utbud på marknaden. Om det liksom inte finns så många alternativ att välja på, blir ju en Salah-affär desto mer trolig.

  • Det handlar nog om att marknaden generellt sett inte är särskilt het, om man betänker att Liverpool även behöver förstärka på flera positioner.

   Om man anser att Salah är övervärderad och tror att hans prislapp kommer vara lägre i sommar, så är han ju en del av den ”icke-heta marknaden”.

 2. Rodgers borde också värva Kevin de Bruyne från Chelsea! Klockren spelare som i mitt tycke spelat som bäst i Lampards position i ett sittande mittfält! Verkar inte vara med i Mourinhos planer heller.. Pelle, ring Brendan och säg åt honom! 😛

 3. Läste dessutom att familjen är Liverpoolfans sedan länge!

 4. Vafan ska man vänta för, dom har ju guldläge att värva nu när det faktiskt gått bra! Inte läge att vara dumsnåla nu…

  • Summan det snackats om har legat mellan £7-15m. Klart att LFC inte vill slänga ut exempelvis £12m om man kan få honom för £6-7m i sommar. Till skillnad från exempelvis Chelsea så är inte Liverpools resurser begränsade. Det gäller att man använder det som finns i kassan på ett smart sätt. Och att lägga £12m på Salah när man behöver förstärka minst 3 positioner är ju såklart inte optimalt. Har ryktats om att FSG kommer ge Brendan £20m totalt i januari.

  • Fast om han skulle varit skillnaden mellan att knipa den där viktiga 4 platsen eller hamna på en 6plats så kanske kostnaden på 5milj £ mer inte gjort så ont eller?

  • Om man med 100% säkerhet kunde säga att Salah för £5 miljoner mer skulle ge Champions league så är jag ganska övertygad att LFC hade gjort det utan minsta tvekan. Men det är ju inte alltid så enkelt. Salah kan lika gärna totalfloppa, och då sitter vi där med en spelare som vi betalat £5 miljoner för mycket för istället, och som kanske kostat LFC fler poäng än han gett.

   För det är väldigt lätt för oss supportrar att sitta och säga att 3 nya värvningar kommer ge oss Champions league. Men så länge värvningarna inte ’sitter’ så kan det snarare ha en motsatt effekt. Det kan ju hända att en Sterling exempelvis är mycket bättre att satsa på fram till sommaren.

   Jag är inte för att ’betala lite extra’ för det har bitit oss i baken förr med Carroll och Downing som de mest smärtsamma exemplen. Men det betyder inte att man ska vara dumsnål. Som James Pearce skrev i Echo idag så har Liverpools dumsnålhet när det kommer till inlåningarna av Cissokho och Victor Moses kostat mer i längden.

  • Fast varför ville BR värva honom från början för kan man undra?

   Går han inte direkt in i start elvan kan jag förstå att de inte vill betala överpris men eftersom BR verkar vilja värva spelare som går rakt in så kanske han inte var rätt spelare att värva från början. Det kanske bara var en decoy för hans riktiga värvning. För hade BR trott att han gått direkt in i start elvan så känns det ändå överkomligt med 5mil extra eftersom laget hade blivit starkare och även mer spets på bänken då någon av dagens ordinarie skulle tagit plats där.

   Har dock inte sett Salah och vet inte hur han är som spelare. Han kanske inte är en kvalitets spelare ändå eftersom BR tvekar.

  • Det är väll precis vad resurserna är , begränsade. Om , vilket jag inte tror kommer att ske , man ska värva i januari anser jag det vara vansinnigt att vänta till sista dagarna. Vad finns det för vits med att tappa nästan en hel månad med att spela in en ny spelare.

 5. Men väntar man till sommaren så kanske man inte knep den där CL platsen och då kanske salah inte ens ser Liverpool som ett alternativ. Sen tror jag inte direkt han kommer bli billigare eftersom det till sommaren kommer finnas med mer spekulanter i bilden som troligtvis kommer ge mer lön och Basel mer pröjs. Det är ju nu de ska värva när vi fortfarande har chansen på en topp 4.

  • Men det är ju det man inte vet man kan ju inte garantera att det blir CL och då har man betalat det dubbla priset på en spelare.
   Sen har även jag förhoppningar att det kommer lösa sig med Salah eller något annat bra nyförvärv.
   Ok värvar vi han nu för 15M och kan kanske få han för 8M i sommar och missar CL så kan man ju anta att det kommer finnas 7M mindre i värvningskassan i sommar (spekulationer) Erkänna att jag bara sett grabben i CL några matcher vilket gör det än mer svårt för mig att avgöra hur mycket han ska vara värd.

   Men som sagt jag hoppas på något riktigt hyfsat i detta fönster oxå

 6. I mitt tycke så tror jag inte att Salah kommer peta någon i startelvan just nu, en spelare som kostar ungefär 12 m£ brukar oftast inte göra någon större effekt på laget(Cou & Sturridge undantag). Därför tror jag mer på att värva exempelvis Yaromolenko…

  • Yarmolenko hade jag gärna tagit emot, han känns som ett säkrare kort.