[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Stoke – Liverpool (2014-01-12)
Plats: Britannia Stadium
Tid: 17.10
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även i Viasat Fotboll HD och på Viaplay.se).

PremierLeague

* * *

På lördagen vann alla topplagen som var i spel, vilket har sett press på Liverpool, som ju alltjämt i allra högsta grad är med i kampen om CL-platserna. Just nu ligger man sexa på 39 poäng, men med en match mindre spelad än femman Tottenham (40 poäng) och fyran Everton (41). Man har även en match mindre spelad än sjuan Manchester United (37), som hittade vinnarspåret igen på lördagen genom att besegra Swansea på Old Trafford.

Söndagens motståndare Stoke har varit lite upp och ner den här säsongen. De befinner sig på en blygsam tolfte placering med 22 poäng, vilket endast är 4 poäng över nedflyttningsstrecket. Klubben klarade sig som bekant kvar i högsta ligan under många år tack vare Tony Pulis lagbygge, där ju den tidigare managern lyckades skapa en tydlig (men tråkig) identitet hos Stoke. Den nuvarande managern Mark Hughes har verkligen inte ett lätt jobb, med tanke på att spelarmaterialet är så pass anpassat efter Pulis fotbollsfilosofi, men å andra sidan finns mängder av PL-rutin i truppen efter de många säsongerna i finrummet.

Liverpool och Stoke möttes som bekant i säsongens första ligamatch. Då vann Liverpool med 1-0 på Anfield efter att Simon Mignolet räddat en straff i slutskedet av matchen. Den segern var startskottet för en fin första halva av serien. Känslan var att Mignolet straffräddning grundlade den fina säsongsinledningen, då ett kryss i premiären hade gett många negativa vibbar. Istället fick Liverpool en positiv känsla inför fortsättningen.

Liverpool brukar som bekant ha svårt på Britannia. Förra säsongen fick man stryk med 3-1, men frågan är om man kommer ha lika svårt för Hughes lagbygge som för Pulis dito? Stoke spelar förvisso fortfarande fysiskt och deras mittbackar har knappast blivit Barcelona-mässiga i spelet med fötterna det senaste halvåret, men numera försöker de åtminstone spela lite fler kortare passningar än tidigare. Det ska bli intressant att se vilken gameplan Hughes har satt upp till den här matchen.

Stoke har som bekant en inlånad LFC-spelare i truppen i form av Oussama Assaidi. Den i Marocko födde yttermittfältaren fick lite speltid under säsongsinledningen, men har nästan ’exploderat’ (ursäkta kvällstidningsuttrycket…) de senaste ~två månaderna. Sammanlagt har Assaidi gjort 3 mål på 717 spelade minuter i PL. Det är absolut gedigen statistik, särskilt med tanke på att Stoke inte direkt erbjuder honom en bländande omgivning med genialiska playmakers som levererar fantastiska passningar och så vidare.

Liverpool får tillbaka två nyckelspelare till söndagens drabbning, då både Mamadou Sakho och Daniel Sturridge är tillbaka aningen tidigare än tidigare rapporterat. Det är naturligtvis väldigt skönt för laget – inte minst eftersom Daniel Agger är borta på grund av skada och Luis Suarez har varit den enda heta anfallaren i truppen under Sturridges skadefrånvaro. LFC får en annan bredd med Sturridge, som dock troligtvis kommer börja på bänken mot Stoke, med tanke på att han har varit borta under en ganska lång tid.

* * *

Glöm inte heller att du kan göra en finfin affär på söndagens match. Tack vare vår samarbetspartner Expekts erbjudande kan du som ny kund satsa upp till 1000 kr på matchen helt riskfritt! Lägger du ett spel på till exempel Liverpoolseger till 1.58 vinner du med en insats på 1000 kr hela 1580. Om du känner för att jinxa kan du även spela på Stoke till 5.50 vilket ju skulle ge ett antal tusenlappar. Går spelet inte in får du pengarna tillbaka helt utan omsättningskrav och du kan ta ut dem omedelbart om du så önskar. Det finns med andra ord inget att förlora!

Så här gör du för att ta del av erbjudandet från Expekt.
1. Registrera ett spelkonto på Expekt och gör din första insättning till ditt konto.
2. Lägg ditt första spel på valfri sport/match med valfri insats.
3. Vinner du inte ditt första spel återbetalar vi hela din insats med riktiga pengar, upp till 1000 kr.

Klicka HÄR för att registrera ett nytt konto på Expekt.