[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool och PSG har inlett samtal rörande en eventuell övergång för Mamadou Sakho (The Times).

Under de senaste dagarna har både Liverpool och Roma varit i kontakt med PSG rörande Mamadou Sakho. AS Roma vill låna Sakho, medan Liverpool har bett PSG att ange hur mycket de vill ha för mittbacken. PSG angav ett pris på över €15 miljoner, men de är väl medvetna om att ingen intressent kommer att vilja betala över €8 miljoner för Sakho, särskilt med tanke på att han bara har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben. Liverpool, som är den klubben som Sakho vill flytta till, kan mycket väl komma att återvända med ett bud inom de närmaste dagarna. AC Milan kan också bli aktuellt, om de lyckas slå ut PSV i CL-kvalet. Milan vill dock låna med köpoption, men kontraktssituationen gör detta knepigt för PSG, som skulle föredra att förlänga Sakhos kontrakt och låna ut honom. Sakho vill dock inte förlänga (Le Parisien).

Sakho

Liverpool vill förstärka försvaret med Sakho. På tisdagskvällen bekräftade Brendan Rodgers klubbens intresse för fransmannen (The Daily Mail).

AS Roma visar intresse för Sakho, men det finns även starkt intresse från Liverpool. Rom-klubben är även intresserade av Davide Astori (Sky Italy).