. . .

Liverpool och Inter har förhandlat ytterligare om Coutinho, men man har inte kommit till något genombrott i förhandlingarna. Inter förkastade Liverpools första bud på omkring 8 miljoner euro, då de vill he närmare 12 miljoner euro för honom (The Times).

* * *

Liverpool kommer att försöka slutföra värvningen av Coutinho på onsdagen, då Ian Ayre planerar att flyga till Italien i just detta syfte (The Daily Mail).

Liverpool hoppas komma överens med Inter på onsdagen (The Guardian).

* * *

Liverpool förbereder ett nytt bud – den här gången på omkring £8 miljoner – för Coutinho. Man är visserligen inte villiga att betala de £10 miljoner som Inter begär för brassen, men förhandlingarna mellan klubbarna kommer att fortsätta (The Mirror).

* * *

Southampton är beredda att betala de 12 miljoner euro som Inter kräver för att släppa Coutinho (Sky Sport Italia).

* * *

På onsdagen kommer Pepe Reinas agent Manuel Quillon att befinna sig i Liverpool för att prata med klubbledningen om målvaktens framtid i LFC. Rodgers har tittat på andra målvakter och Quillon vill helt enkelt veta om spanjorens framtid fortfarande finns i Liverpool. Om Rodgers avsikt är att sälja Reina vill Quillon veta vad prislappen ligger på (The Mirror).

* * *

Liverpool fortsätter att visa intresse för Lazios back Modibo Diakite (Sportitalia).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Även om jag inte är speciellt positiv till Coutinho så skulle det ändå kännas skönt att plocka in honom mitt framför ögonen på Southampton bara för att de lyckades få Ramirez.

  Enligt uppgifter har Reinas pappa sagt att Reina skulle älska att få spela för Barcelona och det sägs att Barca är intresserade av honom.
  Så det är nog smart av Reina att kolla hur BR ser på hans framtid och det är smart av BR att hålla koll på andra målvakter ifall Reina får ett bud från Barca.
  Jag hoppas att Reina stannar eftersom jag håller honom som en av världens bästa målvakter.

 2. För något år sedan hade jag gjort vad som helst för att Reina skulle stanna, men just nu känns det faktiskt inte som att det skulle vara hela världen om han ville flytta.
  Hans är inte den stabila världsklass målvakt som vi såg förr, utan det känns som att han blandar och ger lite väl ofta.
  Tror dock inte att det skulle bli lätt att ersätta. Hans speluppfattning och känsla med fötterna är utan motstycke, samt rapporteras att han är en riktig ledare och bra kille både på och utanför planen.

  Så vill absolut helst att han stannar några år till, tills vi kan ha en yngre målvaktstalang som helt enkelt konkurrerar ut honom rent fotbollsmässigt.
  Men är det Barca som kommer och knackar så tror jag själv att det blir svårt att behålla honom.

 3. ett byte mellan valdes och reina kanske hade smakat 🙂

 4. Om Reina drar och inte några tyska superlöften kommer som Marc Ter Stegen kommer så har jag inget emot Begovic.

 5. Jag kan inte riktigt förstå de som förespråkar en försäljning utav Reina för att ersättas utav Butland. Jag har bara sett Butland i några enstaka matcher och då har varken varit ris eller ros. Dock är han oerfaren och har förmodligen 6-7 säsonger innan han når full potential. I Reina har vi en målvakt där vi vet vad vi får, han passar BRs filosofi, är en ledare på plan och står för kontinuitet i klubben. Jag säger inte nej till att värva något löfte så som Butland, men låt honom gå bredvid Reina 2-3 säsonger och växa in i rollen. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan…

  /MrJensen

 6. Tror knappast en talang som Butland sitter på bänken i 2-3 säsonger och spelar i reservlaget. Utvecklas gör man ju av de riktiga matcherna, så antingen tror man på talangen eller inte. Och om man spelar honom så får man ha i beräkning lite ojämna insatser.

  Det är därför jag gärna ser Begovic, han är väl 4-5 år yngre än Reina och på väg upp mot de absolut bästa, samtidigt ung. Så inte lika stor gambling som med en sån som Butland. Tycker Begovic varit bäst i PL i år.

 7. Butland köpes och lånas ut tills han presterar på en nivå att han kan stå som förstemålvakt, allt annat är idioti.

  Reina är knappast den svaga länken bakåt även om han inte har varit det han brukar. Jag vidhåller att den obalansen mellan defensivt och offensivt vi har i backlinjen är problemet. Jag gillar offensiva backar men man får inte glömma vad deras prio ett är, att försvara. Gör man avkall på det för det offensiva är man fel ute. När GJ, Enrique och Agger spelar har vi en tokoffensiv backlinje. Jag upplever att Agger under Kenny/Clarke inte hade samma offensiva frihet och roll utan istället var ”chefen” där bak… Under hösten 11 när Lucas var med var vi så tighta bakåt, det borde vi kunna vara nu igen.

 8. @Joakim:

  Man kan väl tro på en talang trots att men inte låter de spela alla minuter. Jag menar såklart att han skall spela cuper alternativt så som OS säger. Annars håller jag med dig och Begovic, har de senaste 2-3 säsongerna haft honom som en liten favorit. Dock håller jag med OS att målvaktsposten inte är vårt stora problem!

  /MrJensen

 9. @MrJensen
  Det är skillnad på talang och talang också.
  De som är allra bäst, De Gea, Butland, Ter Stegen, Neuer när han kom fram etc. De nöjer sig inte med att sitta på bänken, de vill/ska spela. Sedan finns det talanger som inte är så bra men som utvecklas ändå. Det är bara supertalangerna som är redo tidigt.

  Se när Hart konkurrerade ut Isaksson och på hans utveckling. Då är det bättre han är utlånad ett par säsonger och vi har kvar Jones som habil backup och Butland kommer när han är redo, om det blir att vi värvar honom.

  Men som sagt, Begovic. Så slipper vi det och får en supertalang med erfarenhet av PL.

  Håller med om att defensiven inte enbart kan riktas mot Reina, samtidigt så är det inte samma Reina som för 2-3 år sedan heller så jag hade inte blivit allt för ledsen om han skulle vilja gå till Barcelona (kan inte klandra honom för det heller).

 10. Off topic: finns det någon statistik på matcher med kontra utan Lucas spelade under Rodgers ledning. Vet att det inte är en rättvisande jämförelse utifrån en mängd aspekter, men skulle ändå tycka att det vore intressant att ta del av. Känslan är att vi är ett ohyggligt mycket stabilare lag med brassen i elvan…

 11. Förstår Rodgers om han kollar på ersättare till Reina då han dom senaste åren inte alls har hållit någon hög nivå. För några år sen va han riktigt bra och men den formen han har så är han inget att bygga vidare på. Jones utstrålar ju tom mer stabilitet!
  Fortfarande dålig i luften men nu släpper han in dom där bollarna han reflexräddade förut samt att han sprider bollar farligt upp i mitten. Ja han har underbara utsparkar och en grym känsla men det blir trots allt väldigt många bollar till fel adress som skapar farligheter.
  Med ett lag med så små spelare så MÅSTE målvakten kunna ta för sig i straffområdet!
  Kolla bara hur Neuer kan äga ett straffområde, blir mörkrädd när man läst rykte om att Valdez ev skulle vara på G till Bayern. Varför skulle man byta från världens bästa till en som inte är i närheten?
  Dock så lär det ju inte finnas någon sanning i detta rykte.

 12. Angående Suarez ryktet, tror ni han kan lämna oss för Bayern i sommar?

 13. Ja, Jones har väl känts minst lika bra som Reina och finns det en chans att få Butland billigt samtidigt som vi kan få ett bra bud för Reina så känns det rätt om vi släpper. Om inte Butland är redo så har vi ju Jones att lita till så länge.

  Coutinho känns som en rätt mysig värvning. Man hade väl helst sett någon som kan gå in och leverera direkt, men så länge vi är utanför CL får vi kanske nöja oss med de något billigare chanstagningarna.