_________________________

* * *

Enligt LFC.tv sa Brendan Rodgers följande om det potentiella lånet av Nuri Sahin: ”Hopefully in the next 24 hours we’ll get some confirmation on that. It’s quite far [along the line]. He’s a very good footballer.”

* * *

På torsdagskvällen flög Sahin till Liverpool för att genomgå en läkarundersökning på fredagen. Sahins agent förhandlade nyligen med Ian Ayre och dessa förhandlingar gick mycket bra, samtidigt som Rodgers pratade med Sahin på torsdagen för att slutföra ettårslånet, som kan bli en permanent övergång om båda parterna kommer överens. Detta är naturligtvis en käftsmäll för Arsenal och Wenger uppges ha blivit förbannad över att Sahin inte dök upp på den läkarundersökning som Arsenal hade planerat för honom i London på måndagen. I efterhand har det framkommit att Sahin ändrade inställning på grund av att Real Madrid inte gillade Arsenals villkor, då de ville köpa loss honom omedelbart. Både Sahin och Mourinho vill att turken ska lånas ut denna säsong och därefter utvärdera situationen nästa sommar, vilket innebar att han ändrade sig och började förhandla med Liverpool igen. Sahins lön i Real Madrid ligger på £120 000 efter skatt, men Liverpool kommer bara att behöva betala halva den summan (The Mirror).

Sahin kommer att vara i Liverpool för att genomgå en läkarundersökning innan helgens ligamatch mot Manchester City. Arsenal ville köpa loss Sahin, men han vill avvakta tills nästa sommar och se om han får plats i Real Madrid då. Därav passade Liverpools förslag om lån bättre (The Telegraph).

Liverpool tror sig kunna slutföra lånet av Sahin på fredagen sedan Arsenal lagt ner sitt intresse för spelaren. Liverpool är villiga att betala en större del av Sahins veckolön på £115 000 – och det kommer dessutom att finnas en köpoption för £14 miljoner när låneperioden upphör (BBC Sport).