Liverpool och Nürnberg ger Sunderland konkurrens om Zürichs 20-åriga anfallare Admir Mehmedi. Liverpool har scoutat den schweiziska landslagsmannen (The Daily Mail).

Liverpool vill värva Lucas Moura, men stöter på hård konkurrens i form av Manchester United, Real Madrid och AC Milan, som också är intresserade av den talangfulla mittfältaren. Representanter från Liverpool har kollat på brassen under de senaste fem månaderna, och Damien Comolli scoutade honom personligen i landskampen mot Skottland. Lucas har kontrakt med Sao Paolo till 2016, men klubben har redan instruerat agenter att höra av sig till europeiska toppklubbar rörande en försäljning nästa sommar. Liverpool överväger att ge Sao Paolo ett konkret erbjudande innan dess, då Comolli är angelägen om att knyta till sig honom. Liverpool kan komma att försöka värva Lucas i januari, men Sao Paolo kommer troligtvis att vänta tills nästa sommar med att sälja, då de har för avsikt att iscensätta en auktion. Sao Paolo värderar Lucas till omkring £20 miljoner (The Mirror).

* * *

Manchester City och Chelsea visar intresse för Valencias turkiska landslagsman Mehmet Topal. Den 25-åriga defensiva mittfältaren har en utköpsklausul på ”bara” £10 miljoner i sitt kontrakt, vilket gör honom till ett potentiellt fynd för de engelska storklubbarna (The Mirror).

Galatasaray är intresserade av Jose Antonio Reyes (AS).

Werder Bremen är den senaste klubben att visa intresse för Amauri. Den starka anfallaren var som bekant hyllad i Palermo, men har underpresterat i Juventus, där han bara har gjort 17 mål på 71 ligamatcher (Tuttomercato).

Villarreal och Benfica har inlett diskussioner rörande en eventuell övergång för Javier Saviola. Den numera 29-årige Saviola har inte fått till det i Benfica, men har alltjämt ett gediget CV, som exempelvis innehåller 40 A-landskamper för Argentina (Record).

Juventus visar intresse för Lilles mittback Aurelien Chedjou. 26-åringen spelar landslagsfotboll för Kamerun (Gazzetta dello Sport).