Liverpool ligger närmast till hands för Blackburns bjässe Chris Samba. I somras försökte han iscensätta ett klubbyte, men det misslyckades, och han har bytt agenter sedan dess. Liverpool har uppmärksammat det faktum att Samba fortfarande är angelägen om att lämna Blackburn. Trots värvningen av Sebastian Coates letar Liverpool efter en ny mittback, särskilt då detta kan vara Jamie Carraghers sista säsong som ordinarie. Tottenham är också intresserade av Samba, men Liverpool sägs vara i ”pole position” för att värva kongolesen, som Blackburn möjligtvis skulle kunna sälja för omkring £10 miljoner (The People).

Liverpool intensifierar sitt intresse för Zenits mittback Bruno Alves och kan komma att försöka värva honom i januari. Förra året betalade Zenit hela 22 miljoner euro för Alves, som dock inte är given i startelvan under coachen Luciano Spalletti, vilket har öppnat dörren för Liverpool. Det kan dock bli svårt för Liverpool att komma överens med Zenit om en prislapp, eftersom den ryska klubben vill ha omkring 14 miljoner euro för Alves, vilket är mer än vad LFC är villiga att spendera på den 29-åriga portugisen (Insidefutbol).

Liverpool är intresserade av PSV-mittfältaren Kevin Strootman. Steve Clarke och Kevin Keen kollade nyligen på Strootman i landskampen mellan Holland och Tyskland (The People).

* * *

Manchester United och Arsenal har scoutat Mario Götze intensivt den här säsongen. Götze värderas till omkring £25 miljoner (The People).

Tottenham har scoutat Shinji Kagawa. Arsenal, Villarreal, Udinese och Valencia har också kollat på japanen, som Dortmund vill ha omkring £9 miljoner för (The People).

Chelsea kommer att buda £20 miljoner på Newcastles Cheick Tiote i januari. De stöter dock på hård konkurrens om Tiote, då Manchester United också är mycket intresserade av hans tjänster (The Mirror).

* * *

Liverpool är beredda att betala nästan 11 miljoner euro för Nicklas Bendtner (TMW).