Det är fortfarande oklart kring hur Premier League kommer att avslutas, om det blir med spel eller om man bara stänger ner säsongen. I väntan på att få se fotboll kan det vara trevligt med motion och frisk luft, nu finns det dessutom en chans att göra det för en god sak.

I Liverpool brukar man varje år ha ett lopp som heter Run for the 96, i nuvarande pandemiläge går det såklart inte att genomföra loppet i staden, men det betyder inte att det inte går att deltaga. I år går det nämligen att genomföra loppet på egen hand, i sin egen hemort och få sin medalj skickad med posten. Pengarna som dras in går till följande:

This year’s official beneficiaries are the LFC Foundation; Jamie Carragher’s 23 Foundation; Everton in the Community; and Stanley Park Liverpool CIC. Together, they support the vision of creating a legacy event to honour The 96 while ensuring local communities benefit.

Loppet är fem kilometer, man kan ge pengar utan att springa också, men nu när våren är här och det ändå inte är fotboll på tv kan det väl vara trevligt med en liten löprunda? Efter utfört lopp kan man skicka in en bild till organisationen och vara med i ett bildspel. Jag tänker springa, det vore roligt om fler här på sidan ville göra likadant och genomföra loppet, blir vi några kanske vi kan lägga upp lite bilder här på sidan på alla hurtiga löpare. Ni kan gå in på https://www.btrliverpool.com/965k för att läsa mer om loppet och, om ni vill, anmäla er.