Liverpool får ytterst lite ekonomisk ersättning när den egna produkten flyttar till Skottland.

Det är Liverpool Echo och flera andra tidningar som uppger att Jordan Rossiter kommer att lämna Liverpool för spel i Glasgow Rangers efter säsongen. Eftersom 19-åringens kontrakt går ut i sommar kommer LFC endast att få £250 000 i kompensation, vilket förstås är en liten summa i sammanhanget. Rossiter har varit fri att prata med icke-engelska klubbar sedan den första januari och vill gärna genomföra flytten till Rangers. Det hör även till saken att Frank McParland numera är rekryteringsansvarig i Rangers – och han känner naturligtvis till allt som en rekryterare behöver veta om Rossiter.

Rossiter började spela för Liverpool som 6-åring. Enligt Liverpool Echo har Rossiter egentilgen inte haft något annat val än att kolla på alternativ, då LFC väntade länge med att erbjuda honom ett nytt kontrakt. Echo menar att LFC endast erbjöd honom en kontraktsförlängning för att försäkra sig om att få fin kompensation när han lämnade, men det kan klubben glömma nu i och med att inget kontrakt är påskrivet och han väljer spel utanför Englands gränser. Hur som helst, han ingår uppenbarligen inte i Jürgen Klopps framtidsplaner.

Den flyktande Rossiter har haft en skadedrabbad säsong. Samtidigt har både Kevin Stewart och Cameron Brannagan gjort positiva avtryck i A-laget. Dessutom är ju Marko Grujic klar till nästa säsong… Summa summarum gör nog Rossiter helt rätt som söker sig vidare i karriären.

5 kommentarer
  1. Fick etiketten ”Next Gerrard”, men så blev det tyvärr inte. Alltid trist när en ”Local Lad” lämnar!

    • Killen är ju dock endast 19år så han har gott om tid att nå upp till den nivån man spådde. Liverpool får nog betala en trevlig summa för att få tillbaks honom om några år.

  2. Rossiter är ett på tok för stort löfte för att lämna på detta sättet, jag blir grymt besviken om det är så att han lämnar. I min bok är han ett betydligt större löfte än såväl Stewart, Brannagan och Chirivella. Hans skadad kom onekligen olägligt då han inte haft möjlighet att visa Klopp vad han kan men att låta honom lämna skulle vara ett enormt misstag. 1-2 bra säsonger i Rangers och han kommer att hamna i PL igen för £10-15m, skulle inte förvåna mig ett dugg.

  3. Och jag som trodde för några år sen att Rossiter, Flanagan och Jerome Sinclair skulle utgöra stommen i framtiden. Vad fel man kan ha.

    • Och innan det va det Connor Coady, Adam Morgan, Alexander Kačaniklić och Lauri Dalla Valle.

Kommentarer är stängda.