[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Efter 1-0-förlusten mot Hull klargjorde Brendan Rodgers att laget behöver få in spetskompetens i sommar: ”We have to look to improve the squad again which every big club will do,” sa Rodgers till reportrar och fortsatte: ”For fans and players it’s great to get those marquee players – and there are maybe one or two we need. The owners will support that. If they’re available and affordable within the model then we will look to get them.”

Vidare sa Rodgers: ”Every season you have to look to try and improve and this is another. We can’t hide away from fact we’ve lost over 50 goals from last season, and any team is going to struggle to maintain the levels with that. Even with Suarez and Sturridge we weren’t tipped to be in top four last season. Now the challenge is even greater for us with Luis gone [to Barcelona] and Daniel injured. The players have given their best to meet that challenge and standard but we’re not at that. That is the challenge for me for next year – building a team that can get us through the rough waters.”

* * *

Liverpool vill göra sig av med Mario Balotelli, Fabio Borini, Rickie Lambert, Sebastian Coates, Luis Alberto och Jose Enrique i sommar (Liverpool Echo).

Liverpool överväger att buda på Stevan Jovetic, och befinner sig även i ’pole position’ till att signa Memhpis Depay. Manchester City vill sälja Jovetic (GOAL.com).

9 kommentarer
 1. Först när jag började läsa uttalandet blev jag glad och förhoppningsfull.
  Sen när jag fortsatte läsa insåg jag att det lär inte bli några fantastiska värvningar eftersom man fortsätter leta spelare som är tillgängliga och inte kostar för mycket.
  Med andra ord så kommer inte Liverpool lägga stora summor varken i övergångssumma eller lön för att få den spetskompetens laget skriker efter.

 2. Kul med Depay, men varför skulle vi värva Jovetic? Även han är ju väldigt skadebenägen.

  • Så att Sturridge och han kan turas om att vara skadade.

 3. Om man vill ha fantastiska spelare måste man kunna matcha vad konkurrenter kan erbjuda med lön titelambitioner mm samt tillmötesgå dennes klubb prislapp på spelaren. Hittils har vi inte gjort det och därför får vi hyfsade spelare men inte de som gör skillnad. Sen kan vi lyckas någon gång ibland Suarez Coutinho Torres mm men det krävs kanske 10 för att få 1 som gör skillnad kanske är bättre att casha upp och få kvalité kanske det billigaste också.. Hade vi fått tex en spelare i Sanchez klass hade vi legat före Man U nu..

 4. Kommer sluta med att vi står med Lambert, Borini och Aspas som anfallare inför nästa säsong… BR känner säkert att dem har de egenskaper han söker…

 5. Att vi inte har råd att köpa världsspelare är en sak, det kan ju egentligen ingen säga något om, men att värva svindyra spelare som man egentligen inte behöver är värre. Att exempelvis göra som Rodgers gjorde i somras, då han cashade upp 20 miljoner pund för Marcovic och samtidigt skickade bort Ibe på lån…? Där snackar vi hål i huvudet. Varför värva en sämre spelare än man redan har?
  Ett annat tvivelaktigt beslut är ju att värva spelare som man vet har fel spelstil och som inte alls passar in i spelsättet, är heller inte klokt (här sorterar vi utan att blinka in Balotelli och Lambert)
  Sammantaget har vi där 40 miljoner pund som redan från början var bortkastade och som man kunde ha satsat på en riktig forward, eftersom det ju knappast slog ner som ett blixtnedslag att Sturridge är en smula skadebenägen.dessa två saker tycker jag man kan säga både det ena och det andra om, och inget av det är särskilt smickrande för värvningsansvariga inom klubben.

  • Kan inte hålla med om Ibe/Markovic faktiskt. För det första så var/är Markovic en av Europas största talanger, det var absolut inte Ibe inför denna säsong.

   Markovic var i princip ordinarie i Benfica förra säsongen och spelade Europa League samt Champions League året innan. Debuterade i A-landslaget precis innan han fyllde 18 tror jag. Att han kommer till Liverpool och inte acklimatiserar sig direkt är inte konstigt, speciellt inte när han spelas wingback i en solklar majoritet av matcherna han spelas.

   Lambert och Balotelli kan jag hålla med om med facit i hand, men samtidigt så kanske tanken från Rodgers inte var att spela Balotelli som ensam striker, utan med Sturridge och en diamant. De 3-4 som Balotelli varit riktigt bra (ja han har några sådana matcher) har varit med Sturridge bredvis sig. Tyvärr har det inte blivit så många och den chansningen är en flopp nu, hade Sturridge varit skadefri kanske det hade blivit väldigt bra istället.

   Jag ställer mig faktiskt mycket mer tveksam till hur pengarna på Lovren och Lallana spenderades. Bägge två dyrare än Balotelli och inte lovande på samma sätt som Markovic. De skulle leverera i år och ingen av de har förtjänat en plats, vilket är ordentligt kasst med tanke på erfarenhet och prislapp.

  • Din kritik till Lovren köper jag rakt av. Det är från början till slut en rutten värvning. Med tanke på hur ojämn han var i Lyon så skulle man aldrig köpt honom än mindre betalat den skyhöga prislapp de gjorde!! Lallanas säsong har blivit väldigt sönderryckt av skador. Enligt uppgifter ska han ha sett otroligt bra ut i USA men skadade sig då och missade sen resten av försäsongen och ett antal matcher i säsongsupptakten. Efter det har han sen haft fler skadeproblem som stört honom. Jag tror fortfarande en hel del på Lallana. Får han vara skadefri under hela försäsongen och bygga upp sig ordentligt, så är jag övertygad om att han kommer tillföra en hel del nästa säsong. Jag sticker ut hakan och säger +10 mål om han får vara skadefri.

 6. BR ska locka storstjärnor med sitt stora internationellt kända namn, joråsåatt…

Kommentarer är stängda.