Om det inför matchen igår fortfarande fanns några Liverpool-supportrar som fortfarande såg någon strimma ljus i racet om en plats i Champions League, så släcktes det nog definitivt igår. Det finns ett punkband från Skellefteå vars bandnamn på ett bra sätt summerar både vårt kära Liverpools insatser de senaste 4-5 matcherna och den känsla som infann sig efter slutsignalen på KC Stadium. Totalt jävla mörker heter bandet.

Vi har på två matcher, 180 minuters fotbollsspel, mäktat med en poäng och noll gjorde mål mot Tony Pulis’ Baggies och därefter Steve Bruce’s  Tigers. Trots de två förlusterna mot United och Arsenal så hade vi med två vinster, mot på pappret överkomligt motstånd, parkerat på femte plats endast en poäng bakom United.

Ni som är flitiga användare av Twitter har säkert inte undgått hånen mot Newcastle, hur de har tagit semester redan, efter 7 raka förluster. Jag gissar att en och annan röd har fått äta upp diverse hån. Vårt lag har bokstavligen kastat bort en sista chans att knipa platsen till nästa års Champions League. Vi har spelare som i media pratar om hur viktigt det är att bli ”the best that you can be”, utmana om titlar och så vidare. Vad vet jag, men är det inte läge att prestera här och nu då så att allt det där tugget kan bli verklighet?hull

Jag sa i en TL-panel för ett tag sedan att oavsett hur denna säsong slutar så sitter Rodgers förmodligen säkert. Igår tror jag många tappade tålamodet med honom. Hans eviga hyllande av underprestationer, märkliga taktiska dispositioner och lagupptagningar är något som läggs uppe på den där högen av kritik om misslyckade värvningar. Även om han inte bär det fulla ansvaret så är han högst delaktig även där.

Att han sedan verkar ha någon fetisch för att spela så många spelare han kan ”out of position” så ofta som möjligt, och gärna flera samtidigt, gör saken värre. Can som högerback, Johnson som vänsterback, Balotelli som ensam striker och Markovic som högerback är bara några högst tvivelaktiga val även med flera skador i truppen.

Gårdagen markerade 25 år sedan mästerskapsflaggan senast vajade i vinden ovanför Anfield. Med insatser som denna, med så tydlig avsaknad av hunger, idé, organisation och kvalitet, så dröjer det ett bra tag till innan det sker igen. Nu när Klopp annonserat att han lämnar Dortmund efter säsongen så antar jag att det är en del röda där ute som åtminstone skulle fundera på svaret om han knackade på dörren.

Texten är skriven av RobinD

22 kommentarer
 1. Bra text! Om vi kollar på BRs år i klubben så kan vi väll säga att han inte har imponerat så himla mycket som coach…

 2. Glöm inte när brendan hade 1,2 miljarder och champions league att erbjuda i sitt värvningsfönster. Vad åstakom han då ?

 3. Rodgers är nog väldigt stolt över lagets 7 senaste matcher, med 2-1-4. Ser ut som att vi prickat in höstens form när det gällde som mest. Är djupt oroad över vår framtid, det var 25år sedan vi vann ligan. Skulle inte bli förvånad ifall det kommer dröja 25 år till med våra värdelösa värvningar och oförmågan att hitta rätt managers. Det kostar att ligga på topp, våra ägare har inte den ekonomiska kraften att ta oss till toppen. Man Utd missar CL, får en budget 2 miljarder utan försäljningar. Vi går till CL får 350 mille plus försäljningar… Nu när vi missar CL så verkar det som att vi får 350 mille igen att ta oss ur krisen… Dessa pengar räcker inte ens till att köpa oss en anfallare av klass, som vi så desperat behöver, eller en mittfältare som vi verkligen behöver nu när Gerrard försvinner, eller ytterbackar, eller en andramålis…

  Det är svårt att se ljust på situationen när vi gör en sån skitsäsong där vi egentligen bara vunnit komfortabelt i två matcher på hela säsongen (Tottenham borta och Swansea hemma). I resten av matcherna har vi fått kämpa livet av oss, och det mot lag 2-3 divisioner under oss…

 4. Ogillar att säga det men jag har fått nog av rodgers och det mestadels av hans = JÄÄÄÄVLA SNACK hela tiden babblar han hur bra vi varit när korpen lag har mer lir…

  Fixa klopp & hoppas vi får nya ägare för dessa jänkare är helt vilsna & avskaffa värvnings kommitté

  Denna säsong är beviset på att suarez var mirakel Mannen inte rodgers…

  YNWA

 5. Går en del snack just nu, Sky Sports har på twitter sagt att BR fått sparken idag. Tony Barrett säger att FSG har ”linat” upp Gary Monk som tänkbar ersättare. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Nånting måste hända men att Monk skulle vara svaret på våra problem, det är bara löjligt. Tar man managers ifrån Swansea så får man Swansea, Så är det.

  • Hoppas att du läst detta i Ding Ding värld, det om något är att ta 100 steg bakåt. Vi måste sluta slänga pengar på one hit wonders, så fort någon gör en hyfsad säsong (spelare som manager) så slänger vi sjuka pengar för att få honom…

   Om vi inte kan få Klopp, är det bättre att ha kvar Rodgers?

 6. Problemet är vad man får istället för Rodgers. Många tror att Klopp kommer bara för att han är tillgänglig, fördel om man är realistisk.
  Jag tycker man ska ge BR ett år till. Detta året med fungerande anfallare hade kunnat vara ett bra år.

  • Det är inte bara det med att vi inte har haft anfallare som levererat. Många konstiga byten och många konstiga positioner för spelare som skulle tillföra mera på sin naturliga position

 7. Och vem ska fixa dessa fungerande anfallare till oss, vår eminenta värvningskommite eller? Då tror jag mer på att jultomten kommer med dem i en säck..

 8. Glöm inte heller alla apatiska insatser vi gjort framför allt under våren. Det går inte att skyllas på avsaknad av anfallare (som BR vill ha det till) och taktiskt dåliga upplägg kan eventuellt påverka men problemet ligger ännu djupare. När vi har alla chanser till en titel och även till topp 4 samtidigt som ett helt lag verkar så extremt omotiverat så måste en STOR förändring till.

 9. Man får spela spelare out of position när bättre alternativ inte finns. Sen spelade ju Can t.ex. endast högerback i egen planhalva men gick alltid upp som DM när Liverpool hade bollen.

  Laguppställning va inte direkt konstig. Det ända va väl Johnson och Can men med tanke på att dom överlastade Cans kant så ser jag det bara positivt att det inte va Johnson som skulle försvara där.

  • Så du anser att Can är en bättre lösning på högerbacken än att spela honom centralt i en trebackslinje som var fullt möjligt när Kolo fanns tillgänglig. Eller att spela Balotelli som ensam striker när Sterling trots allt gjort ett betydligt bättre jobb i den rollen denna säsong?

   Can var precis som hela laget dålig, att han vid bollinnehav hade en offensivare roll hjälpte hans betyg knappt måste jag säga. Att de överlastade Can’s kant kan lika gärna vara ett medvetet val med tanke på hur slö han är i steget.

   BR har konstant använt spelare denna säsong på positioner som inte utnyttjar spelarnas förmåga på bästa sätt.

 10. Alla nämner Klopp, men jag håller med Johan…Bring back Rafa!

 11. Men vill vi verkligen ha tillbaka Rafa? Han var bra på att få resultat men det var väl i princip 1 år som han var hos oss som vi spelade en rolig fotboll och då kom vi 2a och resten av åren sämre.
  Klopp var en dröm innan BR anlitades av mig och visst det är han fortfarande det men jag tror ändå BR kan vända skutan. Men visst ger man han ytterligare ett år utan att vi spelar bättre så är Klopp inte tillgänglig längre men jag vill ändå se BR nästa säsong.¨Oavsett vem den ev nya tränaren skulle bli så tar det tid att få in sin filosofi i klubben och även med Klopp vid rodret så kanske vi inte skulle vinna PL.

  När det gäller värvningar så är det inte priset många gånger vi faller på utan att klubben vill försöka ha en sund ekonomi där lönerna inte skenar iväg. Känns väldigt klokt tycker jag men vi kan glömma spelare av rang om de nu mot förmodan inte väljer en fet lönecheck och hellre skulle vilja spela i världens bästa klubb. 🙂

  Sen med Sterling så sälj om vi får 50m£ annars behåll men Real kanske fortfarande behöver världens snabbaste vattenflaskebärare.

  • Jag har väldigt svårt att se att r Madrid, psg, city, Bayern mfl skulle vara intresserade av Sterling helt enkelt pga den kvaliteten han håller/inte håller. Speciellt om han kostar så pass mycket pengar.

 12. Om vi ska byta tränare ska vi endast byta upp oss inte nån ny tränare som lyckats 1 säsong med ett lag…

  Klopp / Rafa = kan få hit bra spelare och har erfarenhet i Europa och kommer inte skämma ut Liverpool i Champions League.

  YNWA

 13. Att ta tillbaka Rafa känns som ett steg bakåt, defensivt inriktad coach i vårt nuvarande lag känns väl sådär. Hellre en Klopp som kör med totalfotboll med hela laget i full fräs och hög press. Kan vi få med några anpassade värvningar på köpet så tycker jag att det låter mumma. Annars så är det lika bra att ha kvar Rodgers och ge honom en säsong på sig att visa vart skåpet ska stå.

  • Men då får Klopp ta med sig Reus och Hummels annars blir det ingen affär. 😉

 14. Jag tycker att man gör det lätt för sig och säger att bara Klopp kommer så vinner vi.
  B.D. tappade sin bästa spelare/målgörare förra året, i år har det inte gått speciellt bra i ligan. Känns som ganska likt Liverpools situation?
  Jag tror att hade Sturre + ngn mer anfallare kommit upp i 10+ mål hade vi haft en topp 4plats. Det är inte speciellt långt upp poängmässigt för att vara en ”katastrof” säsong.
  Men som vanligt är silly season nästan det roligaste på hela året

 15. Många pratar om spelare på fel position. Men jag hoppas BR ser på träningarna vem som passar bäst var och vilka som är ”heta” (om man nu kan säga det om ngn Liverpool-spelare just nu). Men hoppas ägarna ser behovet av flera anfallare och en stark mm.
  YNWA

 16. Fast om det på träning fungerar med Ballo ensam på topp, är det fel på träningarna, eftersom det aldrig funkar under match.

Kommentarer är stängda.