[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Raheem Sterling verkar tycka synd om sig själv. Han får förvisso speltid i världens finaste klubb, men inte alltid på den positionen där han helst vill spela. I sin senaste intervju menade Sterling att han blivit ”sacrificed to play in a more defensive position” och att han ”trains every day to play up front”. Utöver att Sterling vill inte vill behöva bry sig om försvarsspel vill han vinna titlar, och därför har han inte förlängt med Liverpool. Det har naturligtvis ingenting alls att göra med pengar, enligt Sterling själv.

Brendan Rodgers verkar inte ha mycket till övers för Sterlings snack om att han har spelats på fel position: “I don’t think there’s a great argument in that really. I think it was just something that was thrown out there. It’s not a problem. It’s not as if Raheem has played there a lot of times. Every player will have a favourite position but every player will have to play where the team needs them. He’s a young player who is developing from playing in different roles. That’s been great for him in his career,” sa Rodgers enligt The Liverpool Echo.

Rodgers fortsatte med att påpeka att Steven Gerrard har spelat nästan överallt utan att klaga: “I think Raheem will look to players like Steven Gerrard. He has played at full-back, he has played as a wing-back, he has played in central midfield, he has played out wide, he has played as a No 10 and he has played as a striker. Steven has never ever moaned. He has always done what’s best for the team.”

Vidare poängterade Rodgers att han placerar spelarna på de positioner som han anser är bäst för laget: “The value Raheem has as a player is based around that versatility. He has shown that during his time in the first-team squad and that’s what I’ll always look for in players. I know Raheem’s best position and I know other players’ best positions. But I will always pick what’s the best team.”

19 kommentarer
 1. Att spela sterling som wingback är ju direkt tjänstefel av BR. Speciellt med tanke på att han spelar lallana i den offensiva rollen som mest smyger runt på plan och gör snurrfinter ute vid hörnflaggan.
  Ang gerrard så vet ju alla att han inte gillade att spela högerytter under benitez tid. När Alonso o sissoko spelade centralt.

  • Gerrard har aldrig gått ut i media och klagat över positionen han spelar på.

   Sturridge har hanterat positionsfrågan på rätt sätt, något Sterling inte gjorde. Daniel har sagt att han vill spela på topp men att han kommer spela vart än managern vill ha honom.

   Faktum är att Sterling agerar otroligt dåligt just nu. Han har fått endast respekt från klubben och Rodgers, men vad gör han? Han börjar gnälla som den bortskämda snorungen han är.

   Det tragiska är att han låter allt detta påverka hans spel. Sen hans semester så har Sterling varit dålig. Det som är tjänstefel av Rodgers i dagsläget är att Sterling får spela överhuvudtaget.
   Sterling får fan ta sig själv i kragen annars kommer det gå jävligt dåligt för honom. Allt han gör just nu hjälper verkligen inte hans karriär. Och jag tror att problemet ligger hos hans agent(er). Han måste få folk omkring sig som bryr sig om hans karriär, något dom nuvarande människorna inte verkar göra.

  • PJ: Bra skrivet. Om Sterling ska hålla på så här hoppas jag att Liverpool säljer honom till typ Man City, de kommer betala löjligt mycket, lite som när LFC köpte Carroll, bara för att få in en hypad ung engelsk grabb. Om Liverpool säljer Sterling för typ £50m så kan man få 2-3 bättre spelare för pengarna.

  • Det är Sterling som begår tjänstefel. Hans jobb är att hjälpa Liverpool att vinna matcher. Jag tycker tyvärr han visar att han brister i karaktär, det är inte den typen av karaktärer som Liverpool kan bygga ett vinnande lag kring.

  • Jag tror sturre också hade blivit sned om han fått spela wingback ist för i sin rätta position. Ang Gerrard så gick han ut pressen i år och sa att han ville byta klubb för att han inte var garanterad startplats längre. Är det att kämpa för klubben? Han hade kunnat bli en fantastiskt super sub.

   Alla ni som hackar på sterling att han är så dålig, då får man ju ändå säga att han har ju väldigt höglägsta nivå som 20-åring, fattar ni 20-år. Glöm ej heller vad han gjorde förra säsongen, på våren var han nästan bättre än suarez. Men vissa här verkar ha teflonminne. Ok, han har varit mindre bra nu de senaste veckorna men vadå han är 20 år. Att efter dessa matcher säga att han inte är värd den lönen han kräver är ju direkt ren idioti. Då kan man ju säga att efter förra våren skulle han haft 200000/ veckan för så bra var han.

   Jag läste också att någon skribent här på sidan påtalade att listan på europas största talanger är mest en ploj grej men då kan han se vilka som vann åren innan, det är inga ploj spelare direkt.

   Sedan när man hör BR snacka så lyser arrogansen igenom. Han vet bäst i alla lägen som vanligt. Sanningen är den att han har inte vunnit något än som coach och med hänsyn till det bör han vara lite ödmjukare. Det där tugget om att man ska kunna spela på flera positioner ok, spelar Ronaldo wingback, spelar Messi mittfältare, spelar Zlatan högerytter. Nej man spelar sina bästa spelare på rätt plats och för sterling är det precis bakom anfallaren.

   Jag tror vi gör ett gigantiskt misstag om vi säljer den här guldklimpen. Folk kan skriva att han är lat, bortskämd, kan bara springa, dåligt beslutsfattande men till er, ta bort skygglapparna. Det här är en extrem talang som det är värt att satsa på. Han kommer att bli en världsspelare i framtiden, förhoppningsvis inte hos våra konkurrenter utan hos oss.

  • Ja, jag fattar att Sterling är 20 år, det är nog det enklaste att fatta i den här sagan. Att Sterling skulle ha varit i närheten av Suarez under någon del av förra säsongen är ju en grov efterkonstruktion av vad som egentligen hände ute på planen. Suarez levererade i match efter match, trots stenhård bevakning, och Sterling blixtrade till lite då & då. Dessutom låg extremt mycket av motståndarnas fokus på Suarez och Sturridge. Ej att förglömma i sammanhanget att Sterling gjorde en urusel första halva av säsongen. Det kan du tänka på när du klagar på andras minne…

   Sterling är en extremt ojämn spelare och sällan matchvinnare mot kvalificerade motståndare. Att han hade några bra månader när Suarez och Sturridige dominerade fullständigt betyder inte att han är värd att bli betald lika mycket som Suarez och Sturridge. Det funkar inte så att en talangfull spelare som knappt platsar har några bra månader och därefter ska bli betald lika mycket som världsklasspelare. Det funkar varken så inom fotbollen arbetslivet. Det vore dessutom fullständigt förödande för gruppdynamiken att tillgodose grabbens lönekrav.

   Suarez hade £200 000 i veckan i sitt senaste kontrakt med Liverpool. Du tycker tydligen att det räcker med några bra månader för att vara värd det, jag håller inte med. Många spelare briljerar under korta tidsperioder, men det som särskiljer riktiga världsklasspelare från övriga är att de håller väldigt hög nivå under en längre tid. När Suarez kom tillbaka från en av sina avstängningar gjorde han 17 mål på 11 matcher – lika många PL-mål som Sterling mäktat med under sina snart 2 år som helt ordinarie i laget.

   Suarez, Gerrard och många andra spelare har inte heller alltid spelat på sina bästa positioner, men de har inte gnällt i media. Men i och med att du drar paralleller till Gerrard så är diskussionen över för min del, det är för låg nivå att jämföra Gerrard och hans attityd med Sterlings dito. Sterling är en talangfull spelare som ska vara oerhört tacksam för att Rodgers har stöttat honom både på och utanför planen. Han har fått oerhört mycket speltid och borde vara tacksam, men istället sätter han jaget före jaget.

   Det sämsta som kunde hända Sterling var uppenbarligen att vinna ’golden boy award’. Det verkar ha gett honom hybris. Jag hade föredragit matchavgörande mål för Liverpool hade gett Sterling hybris. Golden Boy är ett pris som journalister utser, ja bra spelare har vunnit det, men även typ Anderson (Man United-clownen) har vunnit…

  • Blixtrade till lite då och då och levde på suarez, jo mkt ska man behöva läsa. Det kan inte vara så att de tillsammans gjorde varandra bättre.

   Visst var han inte så bra första halvan av förra säsongen men när han kom in i dec så var det som om sista biten som gjorde sss komplett. Han var fullkomligt lysande under hela våren.

   Jag tycker inte han är värd 200000/ veckan men som du skriver när han har en gjort en dålig match, är den här spelaren värd mer än 100000/ veckan??? Man måste se det i en längre period och inte match för match.

   Att jämföra sterling med suarez är ju bara dumt, sterling är ingen striker. Han spelar bara där för att våran välbetalda anfallare som tydligen är värd varenda krona trots sin skadebenägenhet är som vanligt skadad. Att jämföra med suarez är som att jämföra silvas målproduktion med Agüero.

  • Du borde tänka på vad motståndarnas analys om fjolårssäsongens Liverpool var. De beskrev Suarez som i stort sett ostoppbar. Han vann både skytte- och assistligan. Motståndarna la enormt stort fokus på honom. Den här säsongen har motståndarna inte blivit tvungna att göra det och konsekvensen har blivit att det är väldigt mycket lättare att försvara sig mot Liverpool. Och nej, Sterling gjorde verkligen inte Liverpool kompletta förra säsongen därför att det var inget komplett lag… Defensiven var kass (självklart inte Sterlings fel) men offensiven lysande (i stort sett hela säsongen pga Suarez och även Sturridge).

   Liverpool ser det i en längre period och det är därför som Sterling överhuvudtaget blir erbjuden £100 000/veckan. Även om din historieskrivning att Sterling var lysande andra halvan av förra säsongen skulle stämma, så var han ju urusel första halvan. Dvs ingen spelare som laget kunde luta sig emot sett över hela säsongen. Den här säsongen har han också bevisat att han inte är redo att leda lagets offensiv. Ja, han har fått oändligt med chanser, men om en stjärnanfallare hade sumpat lika många chanser som Sterling så hade denne blivit totalt söndersågad.

  • Med sss menade jag att offensiven var komplett inte defensiven men det förstod du säkert.

   Han är kanske inte en spelare man kan luta sig mot under en hel säsong men hur många 20-åringar är det. Är sturre som är i sin prime ålder, en spelare som vi kan luta oss emot, knappast. Hans lön om någon borde ju diskuteras med tanke på hans speltillgänglighet.

   Sterling är ingen striker.

  • Nä, helt rätt att det inte är många 20-åringar som kan gå in och leda Liverpool. Men en spelare som ska ha £150 000 ska kunna leverera kontinuerligt. Och det är inte många 20-åringar som kräver en så hög lön. Sterlings lönekrav ligger inte i relation med hans prestationer och det är uppenbarligen där problematiken ligger. Sen är det fantastiskt att han inte klarar av att spela på kanten utan att sura i media, det säger väldigt mycket om hans karaktär. Det är bara att sälja om bud på £50m kommer.

  • Man kan älta den här debatten i all oändlighet.

   Jag vill ha kvar honom, du vill det inte. Ponera att vi missa cl vilket känns mer troligt än tvärtom och vi skulle sälja sterling för 50 milj i sommar. Vilka spelare skulle lockas av att komma till oss utan CL. Jag tror inte spelare som depay el lacazette skulle gå till oss trots att vi hade pengar att köpa dem för.

  • Sterling är inte helig. Självklart kan han säljas till rätt pris. Särskilt eftersom han uppenbarligen inte är en lojal spelare.

  • Rodgers vet bättre än spelarna själva och det är något som är säkert. Det är exakt det han får betalt för. Spelarna får betalt för att spela fotboll, inte för att ställa upp laget. Att slänga runt med att han inte har vunnit något än är bland det löjligaste man kan göra. Det är inte en manager som vinner titlar utan det är hela laget. Faktum är att Liverpools brister i spelartruppen är en större orsak till att det inte har blivit titlar än något annat. Sen ska man inte glömma att det va Rodgers som ledde Liverpool i deras bästa säsong på över 10 år.

   När Rodgers talar så vet han exakt vad han gör. Han startat inte onödiga diskussioner och försöker alltid ta det positiva ut till media.
   Han kritiserar inte spelare eller insatser öppet vart alla kan ta del av det men du kan ge dig fan på att om någon har presterat dåligt så har dom ett snack om det privat, så som det ska göras.
   Han är en otroligt bra man manager som får ut potentialen från många av sina spelare om dom ställer upp på det han kräver av dom.
   Han är också villig att testa sig fram till lösningar genom att ändra taktik, uppställning och personal, något som inte många managers gör.

   Rodgers ska ha otroligt mycket cred för att ha räddad ett sjunkande skepp och styrt den i rätt riktning. Det finns en handfull managers i världen som kunde ha gjort det i en klubb som Liverpool vart pressen är enorm.

   Sterlings bästa position må vara bakom anfallaren men han är inte bättre på den positionen än Coutinho och Lallana. Och med hans nuvarande form så är hans bästa position i U21 laget.
   Sterling har otroligt långt kvar innan han kan kräva en ordinarie plats i laget. Han har otroligt långt kvar tills han kan kräva att få spela på en viss position. Och £100.000/veckan är otroligt generöst från Liverpool sida med tanke på att killen i dagsläget endast är potential.
   Liverpool är en klubb som inte behöver ta sånt här skit från en 20åring som beter sig arrogant utanför plan samtidigt som prestationerna på plan har varit usla.
   Om jag skulle vara i Rodgers sitta så skulle Sterling få en säsongsbiljet på läktaren fram tills han ändrar på sin ruttna attityd. Han har över 2år kvar på sitt kontrakt och han går ingenstans om inte Liverpool säger så.
   Sterling har endast sig själv att skylla för det är han som omringat sig med ett gäng idioter som inte bryr sig om fotboll.
   Hans camp har skapat ett enormt mediafiasko och ingenting annat än att han skriver på ett nytt kontrakt kan rädda hans rykte och kanske även hans karriär.

 2. Om vi helt bortser från kontraktsdiskussionen så tycker jag inte att vi ska sälja en ordinarie 20-åring som har varit en lagets tre bästa offensiva spelare i över ett år. Vi har en av världens mest lovande spelare, och engelsman till på det. En sådan spelare ska vi inte sälja under normala förhållanden.
  Att säga att vi utan vidare kan köpa in två bättre spelare för 50 miljoner är att glömma hur svårt det kan vara att hitta spelare som fungerar. Lallana/Lovren hamnade väl ungefär vid den summan, om vi kollar anfallare så är Carrol/Balotelli runt den summan.
  När vi sålde Suarez var det många som tyckte vi gjorde en bra affär. Det är inte pengarna som vinner matcherna.
  Strulet med kontraktet sätter saken i ett annat läge. Det är givet att klubben måste sköta sin ekonomi och går inte spelarna med på detta så måste man gå skilda vägar.
  Om det är rätt eller fel med vissa summor vid kontrakt och spelaraffärer finns det väldigt skickliga personer klubbarnas organisationer som beslutar. Dock inte sagt att de alltid har rätt, det visar alltid framtiden, men de måste dra en gräns någonstans.
  Jag tycker självklart också att Sterling beter sig dumt, men tänk om Gerrard hade stuckit till Chelsea en gång i tiden. Jag tror han tittar på sitt prisskåp ibland och tänker vad som kunde varit. Till och med Torres har fått lyfta en hel del pokaler sen han lämnade.
  Att säga att en kille på 20 som har enorma möjligheter att vinna mängder med titlar i sin karriär ska tänka med samma liverpoolhjärta som jag gör är och förblir en dröm.

 3. Micke.A: En världsklasspelare som Suarez var självklart extremt svår att ersätta. Sterling är däremot en väldigt ojämn ung spelare som har hög högstanivå men det är egentligen väldigt sällan som han utgör skillnaden i matcherna. Han är ingen kontinuerlig matchvinnare på samma sätt som Suarez var. Därför är han väldigt mycket lättare att ersätta.

  Sen är det klart att Liverpool vanligtvis inte skulle sälja en ordinarie 20-åring, men om klubben får in 1 ny offensiv mittfältare av klass, och likaså 1 anfallare av klass, så kommer ju Sterling antagligen inte platsa i startelvan ändå (förutom på kanten då). £50 miljoner vore en fantastisk affär för Liverpool, sen gäller det förstås att man sköter sina kort rätt och inte värvar nya Lovren-typer.

  • Kan vi sälja Sterling för 50 och få in Depay för 20 känns det som en bra affär. Jag vill gärna ha kvar Sterling men inte om han inte vill spela för oss.
   Han är inte den världsspelare han tror han är och säljs han till Man City Chelsea eller Real tror jag inte han blir det heller. Och titlar vinner man ju inte med Arsenal. En Agent dom startar eget kring 1 eller 2 klienter kommer alltid vara penga hungrig för han har bara inkomster från dessa spelare. En sådan agent kommer vara egoistisk. Sterlings rådgivning är usel. Intervjun är en katastrof och för mig känns det givet att sälja honom i sommar såvida han inte ber om ursäkt och skriver på samma kontrakt som han blev erbjuden. Klubben ska inte erbjuda mer…

 4. har ni ens sett intervjun eller bara hugger på det som bbc sammanfattar?
  när han t.ex frågar om hur det är att spela som wingback så är reportern på han otaliga gånger för att försöka få han att säga att han inte gilalr detta. Men efter varje gång säger Sterling att as I said before if it’s for the good of the team I’m happy to do it.
  Att han sen kan uttrycka vilken hans favortposition är är väl knappast något konsitgt.
  Det är ju något som alla har rätt att önska så länge man godtar att managern hellre spelar dig på en annan position

  • Bara faktumet att Liverpool inte hade godkänt intervjun på förhand är väldigt talande.

 5. Om jag fick bestämma så ska inte Sterling ha en pund till än dom han har i dag. Spela ut kontraktet och visa vad du kan, sen kan vi diskutera saken. Jag blir väldigt förvånad om det står klubbar i kö sen, för jag är övertygad om att han inte kommer att bli någon någon världsstjärna. Visst han är bara 20 år, men, att slå bollen förbi sin motståndare och sen springa eller någon halvtaskig överstegsfint kommer inte att räcka långt.

Kommentarer är stängda.