[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Arsenal – Liverpool (2015-04-04)
Plats: Emirates Stadium
Tid: 13.45
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay)

* * *

En ny superviktig match väntar Liverpool när man gästar Emirates Stadium.

Allt såg så bra ut för Liverpool. CL-placeringarna var inom räckhåll. Man skulle nita Manchester United i bara farten och gå förbi i tabellen. Så blev det som bekant inte, då Man United vann rättvist på Anfield. Det betyder att Liverpool åter igen slår ur underläge – någonting som man har fått göra i stort sett hela säsongen på grund av den usla inledningen. Då försatte man sig själva i en knepig situation som har visat sig vara svår att komma ur. Trots den enormt fina andra halvan av säsongen är LFC 5 poäng efter fjärdeplacerade Man United. Det blir inte enkelt att gå både ikapp och förbi van Gaalens mannar innan säsongen är färdigspelad, den saken är klar. Ligan börjar närma sig sin slutfas och försprång börjar bli allt svårare att ta in. Nu är 30 av sammanlagt 38 omgångar.

Nu gäller bara en sak för Liverpool; att vinna! Att vinna, vinna, vinna, vinna, vinna! Det måste bli 3 poäng i de kommande omgångarna. Det blir inte lätt. Redan på lördagen ställs Liverpool mot en oerhört stark motståndare i form av Arsenal, som brukar vara svårslagna i London. Försnacket har tyvärr inte handlat särskilt mycket om fotboll. Istället har Raheem Sterling varit i centrum. Det är numera offentligt att vi ska tycka synd om Sterling att han som 20-åring inte får välja exakt var han spelar i varje match för Liverpools A-lag. Det är även väldigt synd för honom att han inte vinna massa titlar. Det är inte synd om Liverpools övriga spelare, de vill inte vinna, utan bara Sterling. Och (inofficiellt) är det synd om Sterling för att han inte har betalt som en världsklasspelare efter hela 17 PL-mål i karriären.

BBC rapporterar att både Sterling och Daniel Sturridge bör kunna spela mot Arsenal. Eftersom Adam Lallana möjligtvis inte komma till spel kan Sterling mycket väl få spela offensiv mittfältare, förhoppningsvis är det tillräckligt långt fram i banan för att han inte ska drabbas av en allvarlig depression efter matchen. Martin Skrtel och Steven Gerrard missar matchen på grund av avstängningar.

Arsenal kommer till spel utan Mikel Arteta, Alex Oxlade-Chamberlain, Mathieu Debuchy och Abou Diaby. Jack Wilshere och Danny Welbeck är tveksamma kort, men kan komma att spela.

2 kommentarer
  1. Skulle lämnat Sterling hemma om jag var Rodgers.
    Hoppas att Balotelli får starta tillsammans med sturridge. Tror Kolo kommer göra säsongens match i mittförsvaret. Mot 3 poäng YNWA

  2. Tycker vi ska lämna sterling på bänken eller ännu hellre utanför truppen. Det han har gjort är oacceptabelt. Vill han flytta till London så låt han göra det. Vi har en hel hög med liknande spelare i akademin som kan få samma utveckling om de får liknande matchning som Sterling. Sälj och lägg vartenda krona på Memphis Depay. En produkt som ger vad Sterling inte gör, mål.

Kommentarer är stängda.