[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Brendan Rodgers har bara ett drygt år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Liverpool.

På fredagens presskonferens fick Rodgers en fråga om han kommer att förlänga kontraktet: –There is nothing really until the end of the season, but there is no doubt that at some point we will agree another deal. I am sure of that, sa Rodgers enligt The Mirror.

Rodgers verkar synnerligen säker på att han kommer att komma överens med klubben. Det låter minst sagt lovande och ett skönt besked för oss LFC-fans, även om man inte kan ta någonting helt för givet innan kontraktet är påskrivet.

* * *

Luis Alberto har haft otroligt svårt att få speltid under säsongen. I dagens The Liverpool Echo kunde man dessutom läsa en väldigt tråkig nyhet om spanjoren. Han har nämligen blivit dömd i en domstol. Brottet i fråga är fyllekörning.

Det var i slutet av mars som Alberto körde hem från en väns födelsedagskalas och blev stoppad av polisen, eftersom han verkade hålla på med mobiltelefonen samtidigt som han körde. Polisen passade på att kolla Albertos alkoholhalt i blodet, som visade sig vara nästan dubbelt så hög än den tillåtna gränsen i England.

Domaren Richard Clancy dömde till Alberto till 12 månader utan körkort samt böter och avgifter på sammanlagt £1650. Detta är naturligtvis ett väldigt litet belopp för en fotbollsspelare i en klubb som Liverpool.

Enligt The Liverpool Echo gav domare Clancy följande utlåtande: –You will have six months to pass a drink drive course, if this is completed in six months the ban will be reduced to nine months.

Alberto får således se till att få skjuts av någon lagkamrat eller en chaufför för att kunna komma till träningarna framöver.

6 kommentarer
  1. Utanför laget och vill ta sig in. Vad att göra? Köra bil på pickalurven, naturligtvis!

    Stärker knappast Albertos chanser slå sig in i laget. Han anlände med ett epitet som stor stjärna i Barcas och Sevillas b-lag men har om vi ska vara uppriktiga varit en stor besvikelse så här långt. Han må ha någorlunda fötter men tempot han opererar i på plan hör hemma i en serie kallad korpen, tyvärr.

    Låna ut? Nej, helst inte. Ta en förlust på några miljoner och gå vidare. End of.

    • Snacka om att överdriva, stor besvikelse? Tycker han har gjort det helt OK när han har fått spela. Allting är inte himmel eller helvete.

  2. Killen är fortfarande ung och BR har sagt att Alberto finns med i framtidsplanerna. Jag tror att det blir utlåning nästa säsong. Förhoppningsvis i England. Han behöver tuffa till sig och höja tempot men kvalite har han onekligen. Jag tror på Alberto men jag är också en obotlig optimist. Jag trodde ju på liga vinst redan innan säsongsstarten. 🙂

  3. Tycker Alberto varit okej när han får chansen, vilket inte kan bli så ofta med tanke på att han konkurrerar med Cou, Sterling och snart även Suso.. Litar på att Rodgers kommer göra honom bättre.

Kommentarer är stängda.