[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Emre Can gjorde sin första PL-start i matchen mot QPR. Efteråt var Brendan Rodgers nöjd med att ha honom på plats i LFC: ”Emre has come in and is a big talent. He is only 20 years of age but has got good experience for a young player,” sa managern till Liverpools officiella hemsida efter 3-2-vinsten.

”He worked his way through pre-season and got injured, then got back and was in a really good moment for us and then unfortunately got injured in the last international break. It has taken him up until the last 10 days to recover. Today I felt he was never going to last the game but if I could get him 60-65 minutes that would really help him,” fortsatte Rodgers.

Därefter lyfte Rodgers fram Emres mångsidighet: ”He can play in any one of those three midfield positions. He prefers to play in that holding and controlling role but he has also got the power and pace to run forward. He is a multi-functional player that can play in any of those three midfield positions. And he played at centre-half at Bayer Leverkusen and played in the Champions League at left-back, so he’s a footballer who will do very well for us.”

* * *

Andre Ayew närmar sig en flytt till PL sedan han nobbat Marseilles senaste kontraktserbjudande. Hans kontrakt går ut efter säsongen – och fem PL-klubbar är intresserade av hans tjänster. Det rör sig om Liverpool, Everton, Swansea, Hull och West Ham som samtliga är angelägna om att signa Ayew och således bevakar händelseutvecklingen kring honom. Ayew planerar att lämna Frankrike som free agent efter säsongen och flytta till England. Han kräver en veckolön på £50 000 (The Mirror).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer
 1. Med tanke på att Liverpool saknar en djupledsanfallare nu när Sturridge är borta tycker jag att vi borde testa Sterling med Balotelli på top i en 4-1-2-1-2 formation.

  En central diamant bestående av Gerrard, Henderson, Allen och Coutinho i nr tio rollen bakom Sterling och Balotelli.

  Tror någon mer en jag att detta skulle kunna fungera?

  • Tycker Lallana borde spela på topp med Balotelli eftersom han har betydligt bättre avslut än Sterling och kan avsluta med båda fötterna. Sen kanske det vore på tiden att bänka Balotelli och kanske köra både Sterling/Borini och Lallana på topp, huvudspelet blir obefintligt men vilket djupledsspel vi borde kunna få och pressen från anfallet borde kunna bli rappare.

 2. Första halvlek är det i särklass sämsta vi presterat under Brendan Rodgers ledning. Vi möter laget som ligger sist i tabellen och som ställer upp med ett gäng fotbollsdinosaurier som Dunne, Henry och Zamora, mfl – och vi blir fullständigt utspelade av ´arris boys. Som så många gånger förr denna säsong är vi apatiska i matchinledningen och låter motståndarna dominera oss. Vi kan tacka fotbollsgudarna att vi inte gick till pausvila med ett Istanbul-berg att bestiga i andra halvlek.

  Något som förbryllar mig är hur Rodgers väljer att ställa upp det centrala mittfältet. Nu var Can tillbaka efter lång skadefrånvaro och gick direkt in i laget. Vad gör BR då? Jo han roterar triangeln 180 grader och spelar med dubbla pivotes i Henderson och Can – två dynamiska spelare med penetration och fötter. Längst fram väljer han Gerrard, en spelare med passningsspelet som överlägsen styrka och inte är i närheten av de bägge nittiotalisternas löpkapacitet. Efter matchen säger Rodgers att han ville ha mer dynamik framåt i Sturridges (och Suarez) frånvaro och att det var just därför han omstrukturerade mittfällsbalansen till dagens match. För mig är det en horribel laguttagning och ett taktiskt jättemisstag från Rodgers sida. Gerrard och Balotelli dynamik? Hur tänkte Rodgers här?

  Balotelli, ja… Har någon LFC-spelare i moden tid presterat sämre och ändå fått vara kvar hela matchen? Om vi bortser från det uppenbara med killens grundläggande brist på inställning, så bidrar han ju med ringa då inte ens hans fruktade skott fungerar nu. Tycker hans agerande vid Dunnes självmål är rätt talande för hans match; hänger med gamnacken och har blicken bort från medspelare och boll. Genomuselt!

  Rodgers pratar om att det är en lång säsong, man kan inte spela bra i varje match och att det är poängen som räknas. Det har han ju iofs rätt i och jag hade kunnat köpa en smash and grab-seger på loftus road om dagens insats spelmässigt var ett undantag från det normala denna säsong. Men nu blir vi fullständigt utspelade av seriens sämsta lag och vi har egentligen bara gjort en (!) bra match (Spurs borta, även om det fanns en del brister där också..) på hela jävla säsongen. Det är genuint oroande.

  • RN, håller med dig i princip allt. Alla som gapat efter Gerrard som nummer 10 senaste tiden kanske tystnar för gott nu.

   Hela laget igår, från backlinjen och framåt är ett enda stort frågetecken om man diskuterar laguttagning.

   En sak jag läste på twitter igår var rätt intressant. Vi säljer Suarez och ojar oss över att han inte går att ersätta. Men faktum är att vi mer eller mindre har övergivit det spelsystem och det spel vi hade från säsongen också. En idé kan ju vara att ställa upp exakt så som vi gjorde förra året och ersätta Suarez med den som är mest lik i sin spelstil som idag får tillfalla Sterling.

   4-1-2-1-2 med Balotelli/Sterling på topp när Sturridge är borta. Sen kan man väl utvärdera hur det går. Men det är fanemej bedrövligt att se Balotelli ensam på topp. Visst han har mycket att bättra på i sitt spel, men någon ensam striker har han aldrig varit.

  • Håller med er båda. Bra idé robindub, jag hade gärna sett den uppställningen 4-1-2-1-2 med Balotelli/Sterling på topp när Sturridge är borta.

   Jag tror att vi kommer att får se en bättring i och med att vi möter vassare motstånd. Spelarna känner nog och reagerar nog positivt på QPR-matchen och kommer att spela för sin heder mot Real Madrid. Jag hoppas att vi har kvar jävlar-anamma-mentaliteten som vi visat så många gånger i Champions-League-spel. Men, det kommer att dröja länge, säker till jul, innan vi börjar hitta rätt i spelet. Mot Real så kommer försvaret verkligen att ställas på prov och drillas i positionsspelet. Då har vi inte råd med att Lovren i synnerhet men även Skrtl missar. CR o co kommer straffa oss hur lätt som helst, särskilt om de får ett tidigt överläge och kan ligga på kontring. Men, jag tror vi har Real Madrid i två raka möten, det kommer nog att göra gott för oss då jag tror att klubben kommer ta sig samman och spela för sin heder, vilket oftast ger bra resultat.

  • Håller med!
   Blivit arg/ledsen varje gång jag sett BRs uppställningar i år.
   Tycker din idé låter intressant och har själv förslagit det med.
   Balotelli klarar iaf inte spelet ensam. Lovren borde hamna på bänken, litar mer på Touré just nu.