[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Segrar i sista minuten brukar smaka oerhört gott, men dagens tre poäng mot QPR ger en ganska bitter eftersmak. Även om vi lyckades vinna den här mediokra matchen finns det väldigt mycket som oroar.

Defensiven var ännu en gång under all kritik, både som enhet och på de mer individuella planen. Dejan Lovrens insats är nog hans sämsta hittills i vår tröja, under den andra halvlekens inledning lyckades han på kort tid tajma två höjddueller så pass fel att han missade sina nickförsök med flera decimeter. Jose Enrique gjorde även han en insats som man snabbt vill glömma, vid det första målet gör två rejäla misstag och under hela matchen kändes hans beslutsfattande mycket tveksamt. Samspelet i backlinjen saknades helt och det var ett under att vi inte släppte in mål innan Vargas sena kvittering. Vi känns otrygga både med och utan boll och att en spelare som Bobby Zamora kan orsaka oss sådana problem känns inte bra inför mötet med Cristiano Ronaldo på onsdag.

Balotelli 2

Offensiven var även den minst sagt blek. Balotellis frustration var tydlig, han tog många felbeslut och när han väl fick klara målchanser fanns inte skärpan där. Det är uppenbart att han behöver göra ett mål, men hur det ska kunna ske när han inte ens kan slå in en boll i öppet mål är svårt att sia om. En sak jag reagerade över i hans spel var hans halvhjärtade försök till press, vid flera tillfällen startade han den alldeles för sent. Han har en tendens att vänta tills motståndaren har kontroll på bollen innan han ens försöker pressa, i stället för att vara där redan när bollen är på väg att dimpa ner och på så sätt försvåra för backen och kanske till och med vinna bollen. Det är inte rättvist att jämföra hans teknik och avslut med Suarez, men vi måste kunna kräva en arbetsinsats som är i närheten av fjolårets skyttekung. Det Balotelli kan ta med sig är att han i alla fall är där i samband med självmålen, om Dunne resp. Caulker missat hade läget varit hans, så han är på plats i alla fall.

Av avslutningen kan man dra två slutsatser, tycker jag. Den ena är att QPR kommer att åka ur, det är precis sådana poängtapp som man får lida av i slutändan av säsongen och om de lyckas lämna en match av den här typen utan poäng kommer de få otroligt svårt att hänga kvar. Den andra slutsatsen är att vårt lag inte alls har samma karaktär som under förra säsongen, det är en sak att man släpper in en sen kvittering en gång, men att göra det två gånger under samma match ska vara otillåtet. Nu lyckas vi ta hem alla poäng ändå, men det var mer tacka vare QPR:s oförmåga än vår förmåga.

Det finns positiva saker att ta med, förutom poängen. Sterling imponerade bitvis och Coutinhos inhopp var första gången den här säsongen han visade prov på det vi vet han kan när han är i form. Att han blixtrade till idag kan såklart hängt ihop med att spelet var klart mer böljande än det varit i de senaste matcher han varit med, han är en klass bättre när det finns lite ytor och inte måste möta ett samlat försvar.

Vi förtjänade inte att vinna den här matchen, men när vi nu gjorde det hoppas jag att den ge oss lite positiv energi inför framtiden. Trots att vi inte alls imponerat hittills är vi i allra högsta grad med i kampen om Champions League till nästa säsong. Om vi ska ta den platsen, om vi ska förtjäna den platsen, då måste vi få ordning på både offensiv och defensiv, såna här gåvor kommer vi inte att få många fler gånger den här säsongen.

* * *

Ovanstående text är skriven av Totaal Liverpools skribent Tomas, vars twitter du hittar HÄR.

Vanligtvis skriver Tomas på sin blogg Weepingbrother.blogspot.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer
 1. Läser att många är positiva till Mignolets match och då börjar jag undra vad vi har för krav på vår målvakt?
  Visst han gör 2 kanske 3 väldigt bra räddningar. Men det blandas med så många osäkra ingripande (framförallt i luftrummet) att QPR borde gjort minst två mål i första halvlek. För ganska exakt ett år sen var jag super nöjd med vår nya målvaktsvärvning men allt eftersom säsongen led så blev jag allt mer tveksam och nu tycker jag det står helt klart. Mignolet funkar inte i ett lag som vill slåss om titeln.
  Efter att ”avhandlat” Mignolet kan man liga gärna fortsätta på samma spår vad gäller Lovren. OJ vad jag hoppas på honom men även där tycker jag mig se extrema brister. Är det självförtroendet eller är han helt enkelt inte bättre? Förra säsongen vad han ju skolboks exemplet på hur en back ska spela. Förstår inte…..

  Can tycker jag gör en bra match, helt klart nöjd med honom för att varit borta så länge. Hoppas ändå lite på honom.

  Balotelli har det i sig, kan man snälla börja spela med sina lagkamrater kan det bli väldigt roligt. Jag tror att när Sturridge är tillbaka kommer vi få se ett väldigt fint samspel dem mellan.

 2. Mignolet gör minst ett grovt misstag per match.. nu kom det vid deras nick i ribban.. Lovren är fruktansvärt dålig.. gjorde enormt med misstag.. det han gjorde rätt var lätträknat.. är Sakho satt i frysboxen och säljs till nyår månne? Klart mycket bättre och har ett bra sammarbete med Skertl.. Utan hjärtat o kämpaglöden ifrån Skertl så vore det katastrof.. gerrard är enormt trött.. långt emellan gnistorna.. Can, Lallana, Hendersson, Allan, Stearling… Balotelli………….. Att han får spela i vår tröja är en skam! Man kommer aldrig bli något om man inte lägger ner allra minsta energi på att försöka.. Lyckas han få bollen, så driver han rätt in i en hög hur fria medspelarna än står.. inge snabb, möter aldrig en boll, springer aldrig på djupet, är kvar i offside läge sen anfallet innan vi åter vunnit bollen och är på väg framåt, då kommer han gående hem och gör att det blir offside o förstör hela vårt anfall, en springer runt på kanten och skall slå inlägg, han anstränger sig inte för att springa in på mål.. Bedrövligt, hans kroppsspråk säger allt, han går o tittar ner i backen med jämna mellanrum o länge och missar mycket.. han ger aldrig ett tecken på att en passning eller ett försök var bra, han jublar inte vid våra mål.. tittar man på det sista så går han i en egen Värld och fortsätter att stirra ner i backen..

 3. Ang ballotelli så håller jag med. Tänkte för mig själv när han värvades att om han inte jublar i vår tröja så kan det va. Det ger fel signaler. Ok när det är oviktiga mål å det gjorts några innan. Iochförsig har han inte gjort några mål än så man vet inte. Men han jubla efter cl målet vilket jag gilla.

  Ang denna match så stoppas anfallen upp när han får bollen. Inga försök till kombinationsspel alls. Varje gång.
  Dock tycker jag det öppna läget han fick kan hända nästan vem som helst. Bollen kommer fort å lite för högt å han hinner inte få ned den.

  Däremot fanns ett läge på övertid där han KLACKADE utanför! när en vinklad, kanske lite hög boll hade resulterat i mål. Ett superläge är det. Klacka kan bara Zlatan när han har självförtroende vilket ballo inte har just nu.

  För tror jag nog det blir bättre och vi kommer igen från det å gör en supermatch mot real i nån av matcherna.
  Delad 4plats å 5 upp till andra e inte så pjåkigt ändå. De andra lagen tappar poäng med.

 4. Bra krönika.

  Vissa spelare klarar inte att spela själv på topp och en sån spelare är ballo. Ändå envisas BR att köra han ensam på topp hela tiden. Jag tycker borini o ballo kunde fått några mer chanser ihop, det kan ju inte blivit sämre iaf.

  Tre spelare verkar kunna få vara hur värdelösa som helst men ändå få starta och det är Johnson, lovren o Gerrard. Man undrar vad som krävs för att de ska petas.

 5. Att Johnson och Enrique startade igår beror nog mer på att man mötte seriens statistiskt sätt sämsta lag och ville vila våra två tilltänkta startare till Real matchen.

 6. Ser West brom – Man United nu, Wisdom är sjukt pigg! MÅSTE ju vara ett bättre alternativ än Johnson just nu, och med bra mycket mindre i lön dessutom… En assist, pigg och spelbar offensivt och dessutom riktigt stabil defensivt än så länge!

  • Skulle precis gå in och skriva samma sak! Tycker att han ser väldigt stabil ut… Spelar ändå mot Di Maria… Kanske inte är den lättaste uppgiften heller!

 7. Snyggt! Ut med Johnson, tillbaks med Wisdom och värva Berahino och Valdés i januari. Perfect!

  • Berahino gillar jag skarpt, hela tiden farlig med sina smarta löpningar och vilket kliniskt avslut.

   Wisdom har verkligen tagit chansen i WBA och gjorde på nytt en bra match. Stabil och positionssäker och med förvånansvärt bra teknik.