Senaste nytt

Robo ny lagkapten

Liverpools vänsterback blir lagkapten för sitt landslag.

Det är inget snack om att Andy Robertson har gjort dundersuccé i Liverpool sedan han anslöt i 2017 års transferfönster.

Robertson är helt given i startelvan och levererar bra vänsterbacksspel i match efter match. Nu har hans karriär fått ytterligare en boost; Skottland har nämligen offentliggjort att Robo är ny lagkapten på permanent basis.

Skottlands trupp består mestadels av relativt anonyma spelare som antingen harvar i den inhemska ligan eller är utfyllnadsspelare i Premier League. Utöver Robertson finns inte många som sticker ut, men två spelare som man hoppas på i framtiden är Kieran Tierney (Celtic) och Scott McTominay (Manchester United).

Tierney, 21, har varit Celtics ordinarie vänsterback under de senaste åren. Enligt brittiska medier var Manchester United ute efter honom i somras, men i slutändan var de ovilliga att betala de £25 mijonerna som Celtic krävde för att släppa honom.

Det återstår att se om Skottlands förbundskapten Alex McLeish kan hitta ett sätt att få ut maximalt av både Robertson och Tierney – men klart är i varje fall att Liverpools vänsterback är ny lagkapten och troligtvis kommer att få ett stort förtroende av McLeish.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...