Liverpools vänsterback blir lagkapten för sitt landslag.

Det är inget snack om att Andy Robertson har gjort dundersuccé i Liverpool sedan han anslöt i 2017 års transferfönster.

Robertson är helt given i startelvan och levererar bra vänsterbacksspel i match efter match. Nu har hans karriär fått ytterligare en boost; Skottland har nämligen offentliggjort att Robo är ny lagkapten på permanent basis.

Skottlands trupp består mestadels av relativt anonyma spelare som antingen harvar i den inhemska ligan eller är utfyllnadsspelare i Premier League. Utöver Robertson finns inte många som sticker ut, men två spelare som man hoppas på i framtiden är Kieran Tierney (Celtic) och Scott McTominay (Manchester United).

Tierney, 21, har varit Celtics ordinarie vänsterback under de senaste åren. Enligt brittiska medier var Manchester United ute efter honom i somras, men i slutändan var de ovilliga att betala de £25 mijonerna som Celtic krävde för att släppa honom.

Det återstår att se om Skottlands förbundskapten Alex McLeish kan hitta ett sätt att få ut maximalt av både Robertson och Tierney – men klart är i varje fall att Liverpools vänsterback är ny lagkapten och troligtvis kommer att få ett stort förtroende av McLeish.