Enligt The Guardian är Hull Citys vänsterback Andrew Robertson ytterst nära att bli Liverpools tredje värvning i sommar efter Salah och Solanke. Transfersumman sägs ligga i regionerna runt £8 miljoner. En låg summa kan tyckas för en brittisk spelare i dagens värvningsklimat, men säkerligen ett resultat av att Robertsons kontrakt med Hull City går ut redan nästa sommar.

Robertson har spelat i Hull sedan 2014 då han flyttade från Dundee United för £2.85 miljoner. Sedan dess har han etablerat sig till en regelbunden startspelare i Tigers och är även given i det skotska landslaget på sin position.

I Liverpool kommer Robertson konkurrera med James Milner och Alberto Moreno. En Moreno som fått allt mindre förtroende från Jürgen Klopp under en längre tid. Det mesta tyder därför på att Hull-spelaren är en ren ersättare till den flyfotade spanjoren som säkerligen kommer hitta en ny klubb inom kort.

Vad säger ni om den här värvningen? Har Robertson vad som krävs för att konkurrera med Milner? Lägg gärna en kommentar nedan.

 

13 kommentarer
 1. Gillar det inte. Måste vara en konsekvens av ytterst få alternativ på marknaden. Inte en märkbar förbättring för LFC, även om Robertson är en ok Premier League-spelare. Går man dock plus på affären (säljer Moreno för £10-15m och köper Robertson för £8m) är det väl en godkänd värvning. Men bättre spelare behövs för att klubben ska ta nästa steg.

  • City lägger £40-50 miljoner på ytterbackar men Liverpool har inte kommit så långt truppmässigt och har viktigare värvningar att göra. Milner är fortfarande nummer ett på vänsterbacken och om Liverpool lägger stora pengar på en ytterback i världsklass så kommer det inte vara i år. Visst, jag skulle inte ha något emot att se Liverpool lägga rekordsummor på spelare i alla positioner men man kan inte göra allt man vill på en sommar och även klubbar som exempelvis Barcelona har brister i sina trupper.

  • Eller så är det helt enkelt att det är just honom Klopp vill han då Sessegnon inte gick att lösa. Robertson är ung med sina 23 år och har 57 PL matcher under bältet. Han har även en hel säsong i Championship däremellan. Han är en bra ytterback med både styrka och speed. Att hans lag blev nedflyttade kan knappast läggas på hans axlar. Han va faktiskt, enligt Hull-fans en av få som stod ut, speciellt efter att Marco Silva, eller vad han nu heter, tog över.

   Under rätt ledning kan han bli en mycket bra ytterback och Klopp har visat sig vara adept med unga spelare.

   Det va ett par-tre år sen alla blev förbannade på Liverpool när dom ryktades vara ute efter Bertrand. Tror alla skulle vara nöjda om man skulle plocka in honom nu, även om jag skulle föredra en spelare som är på väg uppåt i sin karriär än någon som är redan färdig och har en handfull år kvar i benen.

   Det finns inte många vänsterbackar som verkligen står ut i dagens fotboll. Men om Klopp tycker att Robertson visat sig hamna på hans radat så är jag fullt nöjd med honom. Ett ofantligt bättre alternativ än Gibbs enligt mig, som vissa här ville ha.

  • Kan så vara MEN man är inte bättre än den svagaste länken och med tanke på att vi har klassen bättre spelare överallt på planen än Hull så kommer Robertson höja sig mycket bara genom bättre medspelare, sen har vi Klopp, behöver inte poängtera hur duktig han är med att få fram det bästa ur spelare 🙂

  • Toyen: Samtidigt har ju inte Klopp fått ut särskilt mycket av Moreno. Jag tror han kommer spela betydligt bättre i sin nästa klubb, vilken det nu än blir.

  • Mnjaa, tycker Moreno visat sig vara betydligt bättre under Klopp än BR, han är dock lika slarvig/valpig/vårdslös och brister i försvarandet så köpet av Moreno var fel från första början, sen ska jag tillägga att alla spelare går inte att höja lila mycket så du har rätt i den saken 🙂

 2. Klopp måste se något i killen som han anser vara riktigt bra annars har Klopp känts rätt bra i sina värvningar. Får han inte de han vill ha så skiter han i att värva. Hoppas han får sin Keita innan säsongen börjar som verkligen vill ha.

 3. Jag gillar det. Speciellt när man läst mer av det hullfansen sagt om honom.
  Och för £8m, kan vi köpa ett halvt dussin av honom så vi har lite i förvar?

  I absolut värsta fall så ökar hans värde och Liverpool kan sälja honom vidare för en bra vinst. I bästa fall har Liverpool en riktigt bra brittisk ytterback i flera år framöver.
  Finns inte mycket att höja näsan åt i denna affär.

 4. Jag hade gärna sett ett större flashigare namn men samtidigt har Robertson gjort det grymt bra i ett sargat Hull. Tror han skulle kunna bli en bra spelare i Liverpool och han är på tog för bra för att spela i Championship.
  Tror Hull kommer åka ur i år, de har tappat båda sina mittbackar och Huddlestone på mitten. Robertson lär försvinna plus några till. Gäller att vi hugger honom innan någon annan klubb gör det.

  • Menar du att Hull åker ur Championship direkt? Det vet jag inte. Måste mycket till att man åker når från PL till League 1 direkt. Dom har stora resurser så dom kan köpa in bra Championship spelare.

  • Kingpin: Samma ägare som de ifrågasätter i det inlägget såg ju till att Hull kom tillbaka till Premier League. Och jag fattar inte varför några ifrågasätter rekryteringen av Slutsky, han är ju kanske t.om överkvalificerad för managerjobbet i en Championship-klubb. Antar att samma personer ifrågasatte att Newcastle tog in Benitez istället för någon trött britt.

 5. Om Robertson skriver på, tror ni han kommer ta över vänsterbacken från Milner från start eller är Milner vår man när säsongen börjar?

Kommentarer är stängda.