Nu återstår bara några dagar av transferfönstret och på grund av Barcelonas sena agerande i Mascherano-affären tvingas Liverpool som vanligt ge sig ut i sista stund.

En kvalificerad gissning är att Liverpool letar efter en vänsterback, en innermittfältare och en anfallare/mångsidig offensiv spelare.

Här är de som jag tror är aktuella;

Vänsterback – Paul Konchesky (£3m).
Kommentar: Konchesky verkar vara oerhört nära en flytt till Liverpool. En erfaren PL-spelare som kommer att höja HG-kvoten och som Roy känner till väl. Helt okej budgetköp, tycker jag.

Innermittfältare
– Mahamadou Diarra (£6m), Gökhan Inler (£8m), Steven Defour (£8m), Axel Witsel (£8m).
Kommentar: Har jag glömt någon uppenbar? Här beror det mycket på vilka kvalitéer som Liverpool är ute efter, personligen älskar jag Witsel, men Diarra eller Inler är nog mest trolig som ersättare till Mascherano, har jag en känsla av.

Anfallare – Bryan Ruiz (£12,5m), Klaas-Jan Huntelaar (£12,5m), Bobby Zamora (£7m).
Kommentar: Roy scoutade Ruiz på plats under slutet av förra säsongen, hans klausul ligger på £12,5m, och att han är mångsidig är ett stort plus. Huntelaar är säkert inte speciellt nöjd med att få konkurrens av en viss svensk i Milan. Zamora är ju en spelare som Roy har järnkoll på, och om jag inte missminner mig har han bara ett år kvar på sitt kontrakt med Fulham.

Det är mycket möjligt – eller ja, antagligen troligt, att jag har glömt några ”uppenbara” namn, men dessa tror jag är mest aktuella. Typ Ola Toivonen verkar inte vara aktuell, och av att döma av Roys kommentarer på sistone är varken David Trezeguet eller Carlton Cole speciellt nära Liverpool.

11 kommentarer
 1. Tycker roy ska hosta upp judaspengarna till en trippelvärvning från Fulham, Hangeland, Konchesky och självklart Zamora. Diarra på lån kanske!!!

  • Diarra har bara ett år kvar på kontraktet med Madrid, tror inte de går med på utlåning.

 2. Det kommer bara bli en värvning och det är Konchesky.
  Roy har varken tid eller pengar att handla någon annan spelare.
  Pengarna för Masch kommer inte hamna i transferkassan….

 3. Skulle ju vara minst sagt dubbelsidigt agerande från Roys sida om han ena dagen gnabbar på rafa för att han inte håller sina tassar ifrån liverpool spelare när han själv sedan bryter ”pakten” och roffar åt sig sina godbitar från fulham.

  Har annars inga kommentarer om nyförvärv om det ens blir några.

  De resultat å det spel som delvist har synts hittills har fått mig i ett rätt uppgivet känslotillstånd. Och när man ser tillbaka två år i tiden på ett fräsch och nutida tre manna mittfält med alonso, mascherano och gerrard å sedan blickar på vårt två manna slugger/oldschool mittfält med lucas å poulsen så blir man ju knappast muntrare.

  Men men, det är fortsatt mycket kvar av säsongen, och en start utan vm, skador, cup avancemang och att möte mot både arsenal å city den första veckan hade jag lätt gett Roy på sin pool karriär.
  Första steget; få ditt lag, packat med landslagsspelare, att kunna hålla bollen inom laget i mer än tre tillslag.

 4. Ever Banega har väl varit aktuell på mittfältet, annars så kan jag inte komma på någon mer uppenbar mittfältare. Witsel är Defour hade varit lysande, hoppas Jovanovic har lite inflytande att komma med.

  Zamora är en spelartyp som vi saknar, men som Fulhams klart lysnade stjärna tillsammans med Hangeland, så kan jag inte se honom komma.

 5. Personligen skulle jag älska att få se Agbonlahor hos LFC.
  Kan både spela Y-mitt o FW. Dessutom snabb, ngt vi saknar.

 6. Bara hopaps det händer något vilket jag inte tror men jag hoppas!

 7. Steven Defour det enda självklara på mittfältet, har ni glömt honom????
  Tog ner hela LFC-mittfältet förra året!!!!!
  Forward naturligtvis Loic Remy.

  • Lars, Nej Defour står ju klart och tydligt med. Remy kan du glömma, han är redan klar för Marseille.

 8. Carlos Salcido klar för Fulham vilket bör innebära att Konchesky blir klar imorgon för LFC.

Kommentarer är stängda.