Real Madrid vill ha Xabi Alonso. De kommer säkerligen att göra mycket för att Liverpool ska släppa den spanska landslagsmannen.

Det finns många potentiella spelare som möjligtvis kan inkluderas i en affär för Alonso.

Frågan är vilka beten som Benitez kan tänkas nappa på?

Här är några av de potentiella alternativen:

Alvaro Negredo, anfallare
Givetvis det mest uppenbara alternativet, eftersom Liverpool uppges vara intresserade av honom. 23-åringen är en stor, stark och hyfsat snabb allround-anfallare som har visat sig vara en kapabel målskytt på hög nivå.

Esteban Granero, mittfältare
En offensivt skicklig spelare som Real Madrid kan köpa tillbaka från Getafe för en billig penning. Granero, 21, väntas representera Spanien i sommarens U21-EM och är onekligen ett intressant framtidsnamn, delvis på grund av sin mångsidighet.

Gabriel Heinze, back
Det är ingen hemlighet att Benitez gillar Heinze, men frågan är om intresset fortfarande kvarstår, med tanke på att Heinze inte längre är en ung spelare. Hur som helst, en ytterst erfaren spelare som kan spela såväl mitt- som vänsterback kanske är attraktivt för Benitez.

Och så var det holländarna…

Wesley Sneijder, mittfältare
Jag gillar verkligen den här 24-åringen. Hans mångsidighet och enorma skott är bara två briljanta egenskaper som han besitter. Skulle verkligen inte har någonting emot att se honom i Liverpooltröjan. Dessvärre skadad en hel del.

Rafael van der Vaart, mittfältare
Ytterligare en spelare som jag verkligen gillar. Det faktum att han skulle passa in mycket bra till vänster i Liverpools spelsystem gör honom extra attraktiv. En ytterst skicklig spelare.

Arjen Robben, yttermittfältare
Jovisst, en riktig filmare, men å andra sidan även en riktigt bra spelare. 25 år gammal borde Robben se sina bästa år som fotbollsspelare de kommande säsongerna. Har tyvärr enorma skadeproblem.

Royston Drenthe, vänsterback/vänstermittfältare
Har floppat totalt i Real Madrid, men var ruggigt bra i U21-EM för ett par år sedan och i Feyenoord. Man ska inte glömma bort hans potential. Är fortfarande bara 22 år och kan spela längs hela vänsterkanten.

Klaas-Jan Huntelaar, anfallare
Målsprutan ryktas bort efter bara en halv säsong i Real Madrid. Jag tycker att han påminner mycket om en ung David Trezeguet.

Det kommer givetvis att krävas ett oerhört fint bud för att Liverpool ska släppa Xabi Alonso, men med tanke på hur mycket pengar och spelare Real Madrid har att erbjuda, tror jag att Xabi hamnar där till slut ändå.