[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

José Enrique dras med en knäskada som har hållit honom borta från spel sedan november förra året. Förra månaden flög Enrique till Nordamerika, där han undersöktes av en specialist, men trots detta är han inte närmare en comeback, skriver The Liverpool Echo.

Häromdagen fick Brendan Rodgers en fråga om Enriques status. Rodgers svarade: – There is nothing new on Jose, we’re still waiting. We’re just trying to get to the bottom of the problem. It’s going to be difficult for him to play again this season.

* * *

Barcelona har offentliggjort att ytterbacken Martin Montoya har accepterat en fyraårig kontraktsförlängning med klubben. Montoya – som bland annat ryktats till Liverpool – har en utköpsklausul på €20 miljoner i sitt nya kontrakt.

* * *

Shaw

Liverpool kommer att konkurrera med Manchester United och Chelsea om Luke Shaws signatur. Brendan Rodgers vill utnyttja den strålande säsongen genom att värva in toppspelare och klubben kommer att ge honom ekonomisk uppbackning så fort CL-kvalificering är uppnått. Chelsea har länge varit favoriter till att signa Shaw, som värderas till £30 miljoner, men Manchester United vill också värva honom – samtidigt som Rodgers också är angelägen om att Liverpool ska göra ett försök att signa Shaw (The Daily Mail).

Liverpool är intresserade av West Hams mittback Winston Reid. Arsenal bevakar också Reids situation, men Liverpool är så pass intresserade att man är på väg att framföra ett konkret erbjudande för 25-åringen (The Daily Mail).

* * *

Enligt The Telegraph är Real Madrid intresserade av Glen Johnson. 29-årige Johnson kommer som bekant bara ha ett år kvar på sitt kontrakt i sommar, samtidigt som The Telegraph tillägger att Liverpool visserligen inledde preliminära kontraktsförhandlingar med Johnson förra året, men att kontraktsförhandlingarna har blivit uppskjutna.

FSG är inte särskilt angelägna om att erbjuda spelare som är över 30 år fantastiska löner och Johnson tjänar för tillfället hela £110 000 i veckan. Real Madrid letar efter en ny högerback och överväger att buda £5 miljoner för Johnson. Enligt The Telegraph finns även intresse från PL-klubbar såsom Arsenal, men en möjlighet att flytta till Real Madrid skulle kunna vara lockande för Johnson.

Liverpool uppges vara villiga att sätta sig vid förhandlingsbordet och diskutera ett nytt kontrakt med Johnson, men hittills har man alltså skjutit upp förhandlingarna.

* * *

Liverpool kommer troligtvis inte att erbjuda Johnson ett kontrakt som är lika bra som hans nuvarande, vilket kan få Real Madrid att buda £10 miljoner för hans tjänster (The People).

Liverpool är villiga att dubbla Daniel Sturridges nuvarande lön från £70 000 till £140 000 i veckan. Detta för att Sturridge inte ska vilja flytta någon annanstans (The People).

Jordan Henderson är också på väg att bli erbjuden en lönehöjning (The People).

* * *

Monaco, Real Madrid och New York Red Bulls vill rekrytera Ashley Cole, som blir free agent i sommar (The People).

Loic Remy vill flytta till Arsenal i sommar. Tottenham är beredda att betala £15 miljoner för Remy, men han vill hellre till Arsenal (The People).

* * *

William Carvalho kommer att bli Manchester Uniteds första stora sommarvärvning. United och Sporting är överens om en prislapp på £37 miljoner och han kommer att skriva på innan VM i Brasilien. United siktar på att göra FEM stora sommarvärvningar – de kommer även buda £26 miljoner för Luke Shaw och visar intresse för Fabio Coentrao (The People).

Manchester City ger Manchester United konkurrens om William Carvalhos signatur. Sporting Lissabon har dock satt en enormt stor prislapp på hela £32,5 miljoner (GOAL.com).

* * *

Arsenal planerar att låna ut Carl Jenkinson till en annan PL-klubb nästa säsong. Wenger vill att Jenkinson ska samla på sig erfarenhet – Newcastle och West Ham tillhör de intresserade klubbarna (The Mirror).

Besiktas vill rekrytera Younes Kaboul, som blir free agent i sommar (The Mirror).

Southamptons manager Mauricio Pochettino är en kandidat till att ta över Monaco nästa säsong (The Mirror).

Napoli vill signa Thomas Vermaelen i sommar. Arsenal vill visserligen ha kvar belgaren, men han är missnöjd med den bristande speltiden (The Mirror).

13 kommentarer
 1. Ska jag vara helt ärlig sett ur dagens LFC hoppas jag innerst bara på 3 st värvningar i sommar!
  I dagsläget spelar vi den bästa fotbollen i ligan och det finns ingen anledning alls att därför värva massor enbart för en CL plats!!
  Dessutom är många tongivande i en ålder som gör att dom kommer bli bättre (Mignolet,Sakho,Hendo,Coutinho,Sterling och SAS)
  Skulle dock såklart vilja se några specifika värvningar, Min transfer sommar ser ut som följer :
  Ut: Moses,Cissoko,Assaidi,Borini, Ev Aspas
  In: Luuk Shaw,Konoplyanka,C.Benteke
  Kan tänka mig att kalaset går på runt 50m pund

  Ryktades ju om att vi skulle få 60 att värva för?
  Har i den kalkylen inte ens räknat med att vi slipper 2 bra löner på Moses,Cissoko!
  Men med deras uttåg lan vi istället lägga den löneposten på höja Sturridge och Hendos löner!

  Ynwa

  • Verkar ju rätt dåligt prioriterat med två offensiva värvningar.. Speciellt som du säger så spelar vi väldigt bra fotboll, men det är bara offensivt.. Defensivt är det mer eller mindre en katastrof.

 2. Jo men centralt har vi Stevie,Lucas,Allen så där tycker jag inte vi behöver mer konkurans!
  Och eftersom Moses bara är på lån och var tänkt som 1a alternativet på bänken så ser jag Konoplyanka som en bättre ersättare!
  I Benteke finns fysik men ändå helt ok Touch och arbetsförmåga! Ska vi slåss på 4 olika fronter nästa år kommer inte SAS kunna spela samtliga matcher,Sturridge dessutom skadad i snitt 10 matcher/år!
  Defensivt är jag nöjd med mittbackarna ändå och ser inte nån anledningen att sälja/värva där! Har dessutom Tiago utlånad!
  Är en grym back i Shaw där vi har en klasspelare i 10 år framöver!
  Sen är det ju så att med tanke på att vi spelare det spelet vi gör kommer vi släppa in mycket mål! Om du kan din fotboll förstår du kanske att med Gerrard sittande kommer det läcka defensivt,Men det genererar hittils mer offensivt!
  Chelsea spelar med Matic/Luis/Mikel i liknande position och därav såklart får du mindre mål i baken såklart! Men du får inte i närheten den möjligheten offensivt och det är ju en väg Rodgers valt att gå och då är det bara köpa de!

  Kul med diskutioner,Vad som är rätt alt fel är jag inte man att svara på,Bara mina tankar!
  Ynwa

  • Om du kan din fotboll vet du att många av de baklängesmål vi åkt på inte beror på något annat än att våra mittbackar helt enkelt inte hänger med i avgörande ögonblick och saknar den nödvändiga kylan.

   Det handlar inte heller om någon enstaka indianare…

   Luke Shaw har jag inget emot att han köps in, eller Koloplyanka. Benteke är för mig inget annat än en spelare för mittenklubbar. Det är kraftigt överskattat med fysik i PL, Coutinho och Sterling är inga fysiska under.. Knappast Mata, Aguero, Silva, Oscar, Hazard osv heller.

   Enligt mig har vi breddat ordentligt offensivt om vi köper in Koloplyanka och tar hem Suso inledningsvis, i förhållande till idag har vi då två spelare till som kan spela.. Varken Aspas eller Moses kan ses som alternativ, det verkar mer troligt att vi får se grisar flyga än att de får chansen.

  • Nej men problemen uppstår ju långt innan! Är ju på mitten vi går bort oss och motståndet kommer i full fart!
   Kolla igår när Zaha gör 2-1,Om du då hänger enbart Agger förstår jag din syn på det hela!
   Men fakta är att det slarvas från Allen/Flanno/Gerard innan och han kommer ensam mot Agger i full fart, Agger har noll understöd från resterande och pressen på Zaha är noll!! För 2 år sedan spelade Stevie som offensiv mittfältare,Nu är han defensiv! Tro faan vi släpper in fler mål!
   Ang en fysisk anfallare är viktigt internationellt!! Kolla världens bästa lag Munchen! Tycker du Mandazukic inte är ett monster! Lewandowski,Zlatan ?
   Samtliga utan Aguero är dessutom mittfältare!

  • Vi ville ju inte ha den typen av klumpiga anfallare… Mandzukic är väl mer eller midre på väg bort och Lewandowski må vara lång men det är ingen tung spelare. Zlatan ratades ju ifrån ett lag med relativt lik fotbollsfilosofi som den BR utövar.

   Angående backarna… Må vara att problemen börjar tidigare men det är just som du säger därför att vi spelare offensivt i övrigt… Då ställs också högre krav på backarna och de misstag som backarna gör är inget som kan ursäktas, att det dessutom är hel del i uppspelsfasen när de defacto har Gerrard nere hos sig gör det hela än värre. De räcker helt enkelt inte till, det är ju inte bara vid något enstaka baklängesmål det har darrat precis.

 3. Härligt med Winston Reid ryktena hoppas det blir verklighet också!!

 4. Konoplyanka på yttern vore bra så vi kan använda kantspel ifall det skulle behövas, det ger oss ytterligare en dimension i spelet då vi kan välja att spela på kanten om vi vill, samtidigt som det ökar konkurrensen.

  Winston Reid är en riktigt bra mittback som jag gärna i LFC, men Steven Caulker vore mer spännande i mina ögon.

  Sedan som svar till Benteke, så skulle jag hellre köpa loss Lukaku då jag tror mer på honom. Lite samma situation som Sturridge, han får knappt med speltid i Chelsea som kan tänka sig att sälja honom, men styrkan kan definitivt mäta sig med Benteke. Bra i luftrummet också. Vore en kanonvärvning.

  Luke Shaw vore fantastiskt att värva, men jag tror det blir någon billigare som t.ex. Ricardo från Wolfsburg!

 5. Ja, vad behöver Liverpool för att växa ett steg till…

  In
  MB – en högerfotad spelande ?
  VB – Shaw
  Def mitt – fysisk stark ?
  Mitt/anf – Suso
  Kant – Konoplyanka
  Anf – Iturde

  Iturde kan spela på lite olika positioner och blir därmed mer flexibel att använda än Benteke – det är något som BR värdesätter.

  Ut
  Moses
  Enriqe
  Cissokho
  Assaidi
  Aspas
  Borini
  Lucas – tyvärr kanske för att ge plats åt annan typ av spelare

  Låna ut
  Alberto

  • Tror att med CL-spel så är Lucas gjuten, vi lär inte köpa in en def mf som går rakt in med Gerrard kvar utan en arvtagare.. Då är Lucas perfekt att ha.

  • Gerrard är lite skadebenägen – inte så konstigt med tanke på åldern.

   Lucas har varit skadad mer eller mindre i två år och har problem när tempot dras upp.

   Så därför tror jag att det behövs in med en def. mitt, som delar uppgiften med Gerrard under kommande säsong.

  • Gerrard har väl mer eller mindre varit skadefri de senast 2 säsongerna. Förra året spela han varje minut fram tills slutet när man valde att operera honom.

 6. In: kross, plankan, shaw och chambers sen är jag nöjd. Vi tar hem borini så får han värma bänk åt SAS.
  Ut: reina, aspas, Johnson, assaidi, suso (överhypad) och möjligen agger om vi hittar en bra ersättare.

Kommentarer är stängda.