Januaris transferfönster har öppnat och Liverpool har redan börjat agera på marknaden.

Marko Grujic är officiellt klar, samtidigt som The Guardian skriver att den polska målvaktstalangen Kamil Grabara också är klar för spel i klubben. Den 17-åriga burväktaren, som även var intressant för Manchester-klubbarna, värvas för £250 000.

Dessutom uppger TMW att Andrea Ranocchia kan bli klar för Liverpool inom de närmaste 48-72 timmarna. Den 195 centimeter långa mittbacken, som har gjort 20 A-landskamper för Italien, uppges redan ha sagt ja till en flytt. Klopp försökte värva den numera 27-årige Ranocchia till Borussia Dortmund, vilket i kombination med Liverpools skadesituation gör att intresset bör betraktas som föga överraskande. Det är oklart hur mycket Ranocchia kommer att kosta klubben, men omkring €10 miljoner verkar vara en trolig övergångssumma, sett till summorna som nämnts kring honom de senaste månaderna.

The Mirror skriver också att Liverpool och Inter är i kontakt angående Ranocchia, men menar att det rör sig om ett eventuellt lån. LFC är även i diskussioner med Borussia Dortmund om att få låna Neven Subotic, uppger Mirror. Tidningen tillägger att Liverpool har försökt förhandla till sig en deal som tar Joel Matip till klubben den här månaden istället för kommande sommar, då hans kontrakt med Schalke går ut.

8 kommentarer
 1. Varför ska vi satsa på någon som inte ens får spela i sitt ordinarie lag…

  • Kan vara mycket annat som politik, taktik, privatliv och miljö som påverkar ens spelares prestationer. Lite som oss vanliga personer, man kan inte alltid bedömma ens prestationer på de tekniska attributen. Att Inter och Chelsea släppte Coutinho och Sturridge till oss var ju uppenbarligen inte för att de var dåliga spelare.

  • För det finns spelare som inte är ordinarie i sitt lag men är fortfarande riktigt bra spelare.

 2. Har Subotic gått ner sig? Eller varför skulle Dortmund vara intresserade av att låna ut honom?

  • Tuchel verkar inte föredra honom. Har satsat på andra backar. Klopp har ju stenkoll på Subotic och lär veta exakt hur han funkar och inte funkar.

 3. Italienska landslaget ska det vara, inte det engelska.?

 4. Som lite halvfan till inter så ser jag iaf en bunt av inters matcher varje år och jag avråder lfc starkt mot denna transfer. Tycker han är alldeles för orörlig och klantig. När han spela var han det största irritationsmomentet med att se inters matcher.

 5. Har aldrig gillat Ranocchia oerhört överskattad och rent ut sagt dålig tycker jag. Måste finnas bättre alternativ på marknaden trots januari fönstret.

  För övrigt bissart vad skador vi får suck

Kommentarer är stängda.