Jag satt precis och läste RAWK:s interjvu med John W Henry. Han har förstås måna intressanta svar till lika intressanta frågor. Med tanke på den senaste tidens spekulationer noterade jag denna fråga;

Q: All of the questions I would want answered are to do with things he really needs to reflect on awhile. I’d be interested at this stage however, to know what his five key milestones for the next three years would be.

A: We are focused on getting the club positioned to win trophies within the Financial Fair Play rules that are being imposed next year. That means off the field we are intent on increasing LFC revenues worldwide. On the field we have to be smarter. Arsenal and ManU have depth that is young and capable. We do not. We have a lot of work to do there. A lot of work. And we will, but we have to be smart about it.

*  * *

Ganska intressant att Henry betonar särskilt att ”Arsenal and ManU have depth that is young and capable. We do not.”

Det förstärker givetvis bilden av att Liverpool är ute efter supertalanger.

* * *

Dagens (hittills) enda nya rykte är dock ingen supertalang. Det handlar istället om Niko Kranjcar, som Liverpool har bjudit 10 miljoner euro för, enligt den kroatiska källan 24 Sata.

Naturligtvis svårt att bedöma sanningshalten i detta, men de kroatiska medierna har visat sig vara opålitliga tidigare, och jag kan ärligt talat inte förstå varför Liverpool skulle buda på Kranjcar redan nu. Det är trots allt två månader till transferfönstret öppnar, och om en affär genomförs nu skulle det innebära att en totalt matchotränad Kranjcar anländer till Liverpool, eftersom Harry Redknapp knappast skulle spela en kille som redan är klar för en konkurrent.

Nej, jag tror inte på det här ryktet.

* * *

Hur som helst, lite spontant, några stora talanger som Liverpool säkerligen har järnkoll på inför januari;

1993: Romelu Lukaku, Connor Wickham
1992: Christian Eriksen, Phil Jones, Neymar, Jano Ananidze
1991: Xherdan Shaqiri, Eden Hazard, Antoine Griezmann, Kevin De Bruyne
1990: Miralem Pjanic, Sotoris Ninis, Alan Dzagoev, Lacina Traoré
1989: Moussa Sissoko, Axel Witsel, Marc Albrighton, ”Ganso”, Tomas Necid, Shinji Kagawa
1988: Steven Defour, Nuri Sahin, Lee Chung-Yong, Fabio Coentrao, Sergio Agüero
1987: Luis Suarez och många fler, men är de fortfarande talanger?

Har säkert missat massa uppenbara, men de ovannämnda var de som jag kunde komma på så här spontant. Jag tog inte med spelare som Liverpool inte har en chans att köpa, typ Leo Messi.

2 kommentarer
 1. Det är ju sant! Hur många riktigt heta talanger har vi lyckats värva dem senaste åren? Lucas och Ngog är de ”stora” talangerna som vi värvat och det håller uppenbarligen inte. Det jag menar med att de är stora talanger är att de har brutit sig in i a-laget.
  Ska bli spännande att se vad de kan göra och det ligger mycket i att man har allt att vinna på bra scouting.

  Det finns väldigt många namn som skulle platsa i Liverpool av dem du räknar upp. Jag hade helst sett Moussa Sissoko, Eden Hazard och Connor Wickham/Lukaku. I Moussa Sissoko får vi en spelare som är lika bra i det defensiva arbetet som i det offensiva. Vi får även en spelare som löper otroligt mycket och som har en bra teknik och ett bra passningsspel.

  I Hazard så får vi snabbhet, teknik och kreativitet på kanten. Något som inte funnits i Liverpool sen Barnes?

  Romelu Lukau och Connor Wickham är båda målmaskiner. Det känns som att båda har precis vad som behövs för att lyckas i Premier League och Wickham har en fördel eftersom han räknas som home grown.

 2. James McCarthy, Adam Matthews, Wijnaldum, Frazer Fyvie, Tom Cairney, Alexis Sanchez, David Luiz, Javier Pastore, Ever Banega, Ivan Rakitic, Sakho, Jovetic, D. Lovren, Javi Martinez, Vorsah, Marko Marin, Krhin, Simon Kjaer,

  Lite namn^^

Kommentarer är stängda.