[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Jorginho

Den italienska tv- och radiostationen RAI och deras journalist Paolo Paganini rapporterar idag att Liverpool gjort ett bud på 8 miljoner euro + bonusar för Hellas Verona-playmakern Jorginho. Samme journalist hävdar samtidigt att Napoli fortfarande är favoriter till att signa italienbrassen, men att LFC gör ett seriöst försök att få honom.

Det skall även sägas att RAI inte är en källa som spottar ur sig den här typen av nyheter, och därför bör ryktet tas mycket seriöst.

Kommentar: Jorginho har varit en mycket tongivande spelare för nykomlingen Hellas Verona den här säsongen, som mycket överraskande befinner sig på en sjätte plats i Serie A med lag som Parma, Lazio, Udinese och Milan efter sig i tabellen. På 18 framträdanden har Jorginho stått för 7 mål och 3 assist och varit en av grundbultarna i Hellas tillsammans med Porto-inlåningen Juan Manuel Iturbe, den mångsidige brassen Rômulo, samt anfallsveteranen Luca Toni.

* * *

Vill ni veta mer om Jorginho så rekommenderar vi givetvis även att kika in vår intervju med Italien-experten Kristian Borell, och där han gav sin syn på mittfältaren. Läs intervjun HÄR

11 kommentarer
 1. Hur ser egentligen Susos framtid och status ut i klubben? Känns inte som att den här ev värvningen gagnar honom.

  • Jag tror inte att denna värvningen påverkar hans framtid. Jorginho är ingen #10, utan han är en playmaker längre ner i banan.

  • Han är väl mer som Allen/Alonso -type vad jag vet.

  • Skulle man kunna säga ja. Om vi ska använda italienska termer så är han en Regista, och inte Trequartista som många förväxlar honom som. Kom ihåg att de flesta av målen han gjort är på straff.

 2. Varför ska vi alltid dansa mot en och samma klubb i varje transferfönster?

 3. Jag skulle hellre se en fysiskt stark def. mit. som kan vara vår städgumma, då vi endast har Lucas som sådan och han har ju inte kommit upp till samma nivå som innan skadorna. Vi kommer få skaplig bredd på centrala mittfältet när Suso kommer tillbaka nästa säsong!

  • Sen kan man dock komma väldigt långt med två stycken bollvinnare och spelskickliga spelare vart en är DM och den andra en box to box. Firma Alonso-Gerrard va ju dominanta och ingen av dom skulle klassas som riktigt fysiska i sitt spel. Gerrard har en fantastisk tajming i sina glidtacklingar men är ingen som använder sin fysik för att flytta på spelare medans Alonso snor bollen från motståndaren med bra positionsspel och tajming.

 4. Det här är en spelare som vi var intresserad av förra året när han lirade i Serie B och nu har han briljerat än mer i den högsta divisionen. Om vi kan få honom för 8 miljoner euro är det en klockren värvning. Vi saknar en trequartista, coutinho är ju placerats allt oftar på en kant och har även tveksam form. Hade gärna plockat honom och M’Vila i detta fönstret, men det är nog att hoppas på för mycket.

 5. Pelle och Jesper, ni som har bra koll på twitter, skulle ni kunna tipsa om era mest pålitliga twitter-flöden? Behöver inte endast vara Liverpool-inriktade (dock ska de självklart vara med) twittrare utan helt enkelt personer som man kan lita på när det kommer till transfer-rykten!

  • Jag följer både pålitliga och opålitliga eftersom man i vissa fall måste se var Twitter-tramset uppstår.

   För att göra listan så kort som möjligt så bör man hålla koll på Ben Smith (BBC), Tony Barrett (Times) samt James Pearce (Liverpool Echo). I Italien bör man lyssna på Di Marzio och i Spanien vet jag att Graham Hunter har goda och noga kontrollerade kontakter.

Kommentarer är stängda.