Den franska storklubben är intresserade av Coutinho.

Idag uppger den franska källan Le 10 Sport att Coutinho är PSG:s ”plan B” om de misslyckas med att signa Ronaldo och/eller Neymar. Ett pris på €60 miljoner nämns också i sammanhanget.

Liverpool Echo menar att PSG har varit i kontakt med Coutinhos representanter och att Liverpool är medvetna om intresset – men att fransmännen ännu inte har kontaktat LFC. Eftersom Coutinho skrev på ett nytt 5-årskontrakt så sent som 2015 kommer Liverpool naturligtvis att kunna kräva en hög övergångssumma vid en eventuell försäljning, även om utgångstipset är att man överhuvudtaget inte är intresserade av att sälja.

Coutinho anslöt till Liverpool i 2013 års januarifönster. Då betalade Liverpool £8,5 miljoner för hans tjänster.

8 kommentarer
 1. Jag tycker han är fantastisk när han är som bäst. Dalarna blir mindre och mindre. Han ska vi inte sälja vem är bättre i vår trupp?

 2. Tycker inte Coutinho har varit bra den gångna säsongen. Milner, Firmino och Clyne har varit bättre. Milner och Clyne har nog inte haft en rakt av dålig match under hela säsongen medans Firmino som har varit lika ojämn som Coutinho, har producerat poäng och även på en dålig dag tillför till laget, något Coutinho inte gör.

  Coutinho värderas nog till samma nivå som Suarez och ser inte Liverpool släppa honom för ens i närheten av pengarna det snackas om, vilket skulle vara för mindre än man sålde Sterling för.

  • Firmino har ju gjort 6 av 10 mål som forward. Ca 50 % av ass också som forward. De tycker jag är skillnad när de gäller poäng skörd. Men visst har cotten gjort dåliga matcher . Men han betyder mycket för laget.

  • Det är klart han betyder mycket för laget. Han ska va lagets bästa spelare sett till talangen han besitter. Det ändrar inte på faktumet att Coutinho, trotts bättrad poängskörd, gjorde en väldigt medelmåttig säsong. Man kan och ska kunna begära mycket, mycket mer av honom. Sett till rå potential så finns det ingen i England som har högre.

 3. Skillnaden mellan Coutinho och Firminos dåliga matcher är att då bidrar Firmino fortfarande med hårt jobb i defensiven. Inte något man kan säga att Coutinhos bidrar med en dålig dag. Måste in en vänsterback som klarar av att hantera det och parera upp för dom bristerna.

  • Det är typ det argumentet jag använde på Aftonbladets PL-blogg när Kalle Karlsson presenterade sin lista över säsongens 50 bästa spelare vart Coutinho och Can tog plats. Tycker att Milner och Firmino är mer värda dom platserna samt att Clyne skulle gå före duon på listan också.

   Coutinho är ju utan tvekan en spelare som i form är en av om inte t.o.m. hela ligans bästa spelare. Han är helt magisk. Men dom matcherna kan räknas på en hand typ. Han spelar många bra matcher också men när han är dålig, och dom matcherna finns det fortfarande många av, så är han helt bedrövlig och tar endast upp en plats i startelvan.

  • Har för mig att jag läst statistik som visade att Firmino hade flest offensiva brytningar/tacklingar och det visar ju hur mycket han kämpar.

Kommentarer är stängda.