Ja, det blev som väntat en trevlig premiärdag.

Tottenham – Manchester City utvecklades till en märklig tillställning där Joe Hart i princip ensam räddade en poäng till City. Spurs dominerade totalt, vilket de mycket gjorde på grund av Citys obefintliga spel.

City kändes rent generellt långsamma och deras anfallsspel var för klent. Carlos Tevez och David Silva är ju oerhört tekniska spelare, men de måste ha bollen på marken, och i synnerhet Silva hade enorma problem med både tempot och motståndarnas fysik. Han fick nog en kalldusch i sin första PL-match.

Jag gillade vad jag såg av Gareth Bale i den här matchen. Walesaren övertygar allt mer. Han besitter enorma kvalitéer och jag tror att han kommer att dominera bland ligans vänstermittfältare de närmaste åren, såsom Ryan Giggs gjorde under många år. Jag är övertygad om att det här är sista säsongen som Bale spelar för Spurs – de allra största kommer nog att rycka rejält i honom nästa sommar!

Klockan 16.00 fanns – traditionsenligt – många matcher att välja mellan. Jag hade svårt att bestämma mig mellan Wigan – Blackpool och Aston Villa – West Ham, men valde den sistnämnda matchen. Blackpool stod ju som bekant för en fullständigt vansinnig skräll, men jag ångrar ändå inte mitt val.

Aston Villa dominerade från start. Deras spelare sprang omkring likt myror när man sticker ner handen i en myrstack. De var snabba, sprang åt alla håll, verkade inte ha speciellt fasta positioner och hade hur mycket energi som helst. 20-åringen Marc Albrighton gjorde en makalöst bra match, men hela Villas mittfält var magnifikt. Ja, även James Milner, som ju av allt att döma är på väg bort från klubben, stod för en riktigt stark insats.

För West Hams del såg det mörkt ut. Carlton Cole blev fullständigt isolerad på topp – han hade alldeles för dåligt understöd – och lagets anfallsspel var ärligt talat näst intill obefintligt. Lagets försvarsspel såg inte heller särskilt bra ut och de verkar sakna täckning. Visst är en spelare som James Tomkins en talang, men hur många misstag ska han egentligen få tillåtas göra? Jag tycker inte att han håller PL-klass.

Det här blir säkert ytterligare en tung säsong för West Ham, som bör bli involverade i en jobbig streckstrid. Avram Grant framstår dock som ett bra val på managerposten, då lyckades relativt bra under osannolikt dåliga omständigheter i Portsmouth.

Chelsea – West Bromwich blev som väntat inte mycket till match. Tennissiffror. Maskinen vid namn Chelsea är redan igång…

… Imorgon ser jag naturligtvis fram emot Liverpools premiärmatch mot Arsenal. Jag tror att det kommer att bli en väldigt svår uppgift för Liverpool – ja, troligtvis för svår för att man ska kunna knipa alla 3 poängen. Jag tippar oavgjort, 1-1.