U23-tränarposten kan bli Gerrards.

Det var den brasilianska tidningen O Globo som avslöjade att Liverpools U23-tränare Michael Beale är nära att bli assisterande tränare för São Paulo. För en utomstående kanske detta verkar långsökt, men deras nya huvudtränare Rogério Ceni ska ha lärt känna Beale vid en tränarkurs som FA höll i Liverpool i september. Beale ska redan ha åkt till Brasilien för att göra klart med São Paulo.

Rogério Ceni är förstås ett välbekant namn i fotbollskretsar. Den pensionerade målvakten representerade São Paulo under hela sin proffskarriär, spelade 16 A-landskamper för Brasilien, men är framförallt känd för sin målfarlighet(!). Ceni tog alla frisparkslägen och straffar, vilket ledde till att han gjorde sammanlagt 131 mål i São Paulo. Tillsammans med José Luis Chilavert hör Ceni till den ovanliga kategorin ”målfarliga målvakter”.

Det är oklart hur Ceni kommer att lyckas som manager, men han ser som sagt ut satt få en kompetent assistent i form av Beale – vilket i sin tur betyder att Liverpool står utan U23-tränare. De engelska tidningarna verkar rörande överens om att detta kan vara den öppning som ger Steven Gerrard en möjlighet att inleda sin ledargärning i Liverpool.

Gerrard avslutade som bekant nyligen sin spelarkarriär och letar efter ett lämpligt första tränaruppdrag. Han tackade nej till att bli manager för MK Dons, men kanske är U23-tränare i Liverpool ett uppdrag som Stevie ser som ett bra steg i detta skede.