. . .

Enligt Voetbal International har Liverpool och Newcastle kontaktat Toby Alderweirelds agent Sören Lerby och klargjort att man är intresserade av den belgiska mittbacken.

Voetbal International tillägger att Alderweireld helst vill flytta till Liverpool, men att han är öppen för alternativ. 24-åringens kontrakt med Ajax går ut sommaren 2014 och klubben måste således sälja i sommar för att kunna få en betydande summa för honom. Voetbal International uppger att Ajax vill ha omkring 9 miljoner euro – det vill säga cirka £7,6 miljoner – för att sälja Alderweireld i sommar.

alderweireld

The Daily Mail har också en Alderweireld-story. De skriver att Liverpool och Everton är beredda att gå ”head to head” om belgaren, som uppges ha en prislapp på omkring £7 miljoner. Tidningen hävdar att Liverpool har kollat på Ajax mycket under säsongen – då man är intresserade av Christan Eriksen – men att även Alderweireld är av intresse. Liverpools intresse för mittbacken uppges dessutom vara så pass hett att man vill signa honom.