Victor Valdes och Barcelona kommer inte överens om ett nytt kontrakt, vilket genast har fått spansk media att spekulera i att Barca är intresserade av antingen U21-landslagsmannen Sergio Asenjo eller Liverpools Pepe Reina som ersättare.

Trots att Reina har spelat ungdomsfotboll i Barca har jag svårt att se en affär bli av. Liverpool kommer att hålla mycket hårt i honom och av att döma från intervjuer är Atletico Madrid Reina drömklubb i Spanien, eftersom hans farsa spelade där på sin tid.

Däremot tror jag att det blir svårare att behålla Mascherano på sikt. Somliga tidningar hävdar att hans gravida fru vantrivs i England, men att Javier trivs både ”on and off pitch”. Känns ändå som att frugans ord väger oerhört tungt, om det stämmer att hon vill flytta till Spanien.

Självklart kommer Liverpool att hålla hårt i Mascherano. Oerhört hårt. Enligt Daily Mail måste Barca bjuda £45 miljoner för att Benitez överhuvudtaget ska överväga deras erbjudande. Spelare kan också bli aktuella i affären, typ Yaya Toure.

Jag tror dock att Mascherano kommer att stanna i minst en säsong till. Kanske kan Liverpool på något sätt hjälpa till med den sociala biten. Typ värva Tevez eller Agüero hade inte varit så tokigt, däremot vill jag inte se Heinze eller Saviola, oavsett hur bra deras frugor kommer överens med Mascheranos fru…

Skämt åsido, Mascherano är en av Liverpools absolut viktigaste spelare och jag skulle mycket hellre sälja Xabi Alonso än argentinaren.

Det är förresten tveksamt om Barca ens har råd att köpa loss Mascherano. Igår gick deras vicepresident ut i Ona FM och berättade att Barca har 30-35 miljoner euro att spendera i sommar.

Har lite svårt att se hur Barca ska kunna köpa loss Mascherano för de pengarna. Speciellt om de även ska införskaffa fler spelare.