Ja, vas ska man egentligen säga om gårdagens VM-kvartsfinaler?

Tyskland gjorde processen kort med Argentina. Visst var det föga överraskande att ett lagbygge signerat Diego Armando Maradona inte skulle kunna slå ut ett urstarkt Tyskland, men sättet som tyskarna vann på var förbluffande. Det var ren utklassning.

Argentinas försvar var inte tillräckligt starkt och klarade inte av tyskarnas fart, kreativitet och framfusighet. Inte heller mittfältet, där Javier Mascherano och Maxi Rodriguez hade alldeles för stora ytor att täcka upp i det defensiva spelet, kunde stå emot när tyskarna anföll på alla fronter.

Jag hade dock inte förväntat mig att Argentina skulle bli nollade. Den karismatiske Manuel Neuer behövde ju ärligt talat inte göra några superräddningar för att hålla nollan. Jag hade förväntat mig individuella nummer av framförallt Leo Messi och Carlos Tevez. Måste säga att Manchester Citys nyförvärv Jerome Boateng gjorde en oerhört imponerande match på vänsterbackspositionen. Det är ju inte hans naturliga position, men han spelade mycket bra mot högklassiga argentinare.

Nu framstår Tyskland som den uppenbara favoriten till att ta hem hela turneringen. De har det mest kompletta laget på alla sätt och vis.

Tänk vilken kometkarriär Thomas Müller har gjort. Från reservlagsspelare till VM-stjärna på ett år. Det får mig att drömma om liknande karriärutvecklingar för talanger i Liverpools reservlag. Med betoning på drömma – det är trots allt ingenting som inträffar regelbundet i fotbollsvärlden.

Det ska bli intressant att se hur Müllers avstängning påverkar Tyskland i semifinalen. Jag både hoppas och tror att min personliga favorit Piotr Trochowski får chansen i Müllers frånvaro. Jag tror att 26-åringen har mycket att tillföra även på den här ytterst höga nivån.

Matchen mellan Spanien och Paraguay blev ju en sällan skådad rysare. Bland det absolut värsta jag har sett. Straffdramat var helt sanslöst och som det inte vore nog var ju tre stolpträffar inblandade i David Villas mål.

Jag tyckte faktiskt lite synd om Oscar Cardozo. Det var första gången någonsin som jag såg honom missa en straff. Tänk att han missade i ett sådant läge, under de omständigheterna. En extremt viktig straff för Cardozo och Paraguay. Han blir ju hårt kritiserad i hemlandet, eftersom han gör så få mål i landslaget. Där hade han sin stora chans att bli en nationalhjälte, att aldrig ut utsuddad ur de paraguayanska historieböckerna. Det måste kännas otroligt tungt för honom.

Tycker dock inte att man kan klandra Cardozo för att han inte producerar i landslaget. Han är ingen spelare som skapar målchanser själv – det ska andra göra åt honom. Snabba kreatörer. Som t.ex Pablo Aimar och Angel di Maria gör i Benfica. Paraguay saknar sådana spelare – de är ett statiskt lag – och således finner de ingen lämplig roll till en målgörare som Cardozo.

Spanien har egentligen inte imponerat under turneringen, men är ändå framme i semifinal, vilket ju är imponerande i sig. Det är i princip bara Villa som producerar, men det har räckt – hittills. Jag tror att fler måste kliva fram nu. Fernando Torres skulle må bra med fler långa bollar istället för enbart små instick. Då tror jag att Torres skulle komma igång också, trots att han uppenbarligen inte är i toppform.