_____________

Liverpool släppte nyss följande pressmeddelande:

Reds complete youth striker

Liverpool Football Club have today completed the signing of Samed Yesil from German club Bayer Leverkusen.

The 18-year-old striker will bolster the club’s youth ranks after passing a medical on Thursday.

And he told Liverpoolfc.com: ”The first thing is that I have to train and then in one or two years I hope, step by step, to be in the first team.

”It is my dream to play for Liverpool and I will give my all.”

Yesil has scored 22 goals in 26 appearances for Germany at U16, U17 and U18 level.

He was second top scorer in last summer’s FIFA U17 World Cup after netting six goals in Mexico.

* * *

Om någon har onaturligt bra minne kanske han/hon minns att JesperEss hade med Yesil på sin lista över ”Sommarens unga fynd” från förra sommaren. Då lyd omdömet enligt följande:

Näste tyskturk som ser ut att bli något alldeles extra. Sägs bli arvtagaren till Miroslav Klose och jag ska låta statistiken tala för sig själv. Han har för Leverkusens U19 lyckats göra 22 mål på 14 matcher. Och på landslagsnivå för Tysklands U17 har Yesil gjort fantastiska 15 mål på 17 matcher (har gjort ännu fler efter att denna text skrevs). Yesil är en kreativ och snabb spelare som har ett väldigt gott öga för mål. Ett så pass gott öga för mål att han till och med blivit kallad ”Gerd” efter den tyske legenden Gerd Müller, som även han hade ett hyffsat målfacit. Tyskland har förövrigt två supergenerationer på väg och ser ut att vara den enda nationen som verkligen kan hota Spanien under de kommande åren. Om ni vill ta er en titt på Yesil så rekommenderar jag att ni ser honom spela i U17-VM i Mexico. Ikväll kl 22 spelar han bronsmatch mot Brasilien.

Listan i sin helhet går att finna HÄR.