OBS: Senaste uppdateringarna ligger längst ner i inlägget.

* * *

Nu är det officiellt att Luis Suarez får en stenhård bestraffning för sitt senaste ’bett’. Suarez stängs i 9 matcher och från ALL fotboll i 4 månader.

Kommentar: Ja, vad ska man egentligen säga? Med tanke på Suarez tidigare bett (känns bisarrt att ens skriva det!) och den stora scenen kanske inte straffet var oväntat hårt. Särskilt inte med tanke på att FIFA, UEFA och dylika organisationer tenderar att dela ut stenhårda straff första gången för att sedan sänka efter överklagande. I och med detta straff har FIFA skickat ut en tydlig signal om att bitas är ociviliserat beteende som inte accepteras. Det relevanta för Liverpools del är egentligen vad bestraffningen blir efter överklagandet. Jag misstänker som sagt att det kommer att sänkas drastiskt.

Suarez

Liverpool FC ligger lågt hittills. Man vill inte göra några uttalanden om detta. Istället har man köpt sig tid för att säga att man vill granska samtliga dokument innan man uttalar sig. Smart, tycker jag.

* * *

I Uruguay har man föga överraskande gjort sitt yttersta för att försvara Suarez. Praktiskt nog behöver de ju bara använda Liverpoolsfans ett år gamla försvarstexter och översätta google translate, typ.

Det uruguayanska fotbollsförbundets president Wilmar Valdez gjorde ett pressuttalande utanför Fifas hotell i Rio.

Valdez sa: ”Vi förbereder att överklagande nu, vi har tre dagar på oss att göra det. Det är ett överdrivet beslut och det fanns inte tillräckliga bevis och jag har sett mer aggressiva incidenter på sistone.”

”Det är ett hårt straff. Jag vet inte exakt vilka argument som användes men det är ett tufft straff för Suarez.

”Det känns som att Uruguay har blivit utkastade ur VM. Vi vet alla vad Suarez betyder för Uruguay och fotbollen runtom i världen – att inte ha Suarez vore en förlust för vilket lag som helst.”

* * *

Nedan kan ni även se Jamie Carraghers tankar och åsikter om den kontroversiella incidenten:

* * *

Uppdatering (2014-06-27)

Enligt The Liverpool Echo vill Liverpool behålla Suarez, trots FIFA:s stora avstängning. Tidningen uppger att Liverpool naturligtvis inte är nöjda med avstängningen och undersöker vilka juridiska möjligheter som finns. Man kan rent av komma att vidta juridiska åtgärder mot FIFA.

* * *

Uppdatering (2014-06-27)

Däremot stämmer det inte att Liverpool planerar att träffa Suarez representanter idag.

* * *

Uppdatering (2014-06-27)

Suarez får motta massiv kritik i Europa, men i Sydamerika verkar de inte vara riktigt lika förståense inför FIFA:s stenhårda bestraffning.

Diego Maradona besökte nyligen den argentinska TV-showen De Zurda. Där passade Maradona på att konkret supporta Suarez med budskapet ”Luisito Estamos Con Vos” på tröjan, vilketk an översättas till ungefär ”Luis vi är med dig”.

35 kommentarer
 1. När börjar straffet? Rent hypotetiskt när kan han vara tillbaka i spel i Liverpool eller i en annan klubb? Hoppas inte att Liverpool, OM de nu ska sälja honom går med på ett lägre pris iom att han får 4 månaders avstäning…

  • Hull 25.e oktober troligtvis då?

 2. Fan, så att han är tillbaka igen den 26:e oktober. Jävligt nice… Perfekt så att han missar hela Champions League-gruppspelet?

  • Fel av mig. Det tar väl slut i december?

 3. danroan
  Luis Suarez won’t be able to play until Liverpool visit Newcastle United on November 1st

  Jag hittade en rätt intressant sak på facebook nu!

  Luis Suarez Liverpool’s Number 7
  3 mins ·
  The 4 month ban also means that Suarez is NOT allowed to transfer away from ‪#‎LFC‬ this summer.
  I repeat – LUIS SUAREZ IS NOT LEAVING THIS YEAR.
  CR

  Kan det stämma?

 4. Som det ser ut i dagsläget så kommer han missa 9 matcher i PL och eventuella matcher i CL. Domen upphör den 26 oktober.

  Trodde inte att de kunde stänga av honom från klubblaget då något skedde i landslaget, hoppas verkligen att Liverpool överklagar detta. Vi betalar ju 2£ mille i veckan för honom, och borde rimligtvis inte bli drabbade av detta då det skedde utanför Liverpools krafter.

 5. 25 oktober kan han spela för Liverpool eller en annan klubb.

  Sjukt hårt straff, för hårt straff. För det första förstår jag inte hur/varför Liverpool ska straffas. Istället borde hans avstängning gälla landslaget och istället bli längre i landslaget istället för det ska gå ut över klubblaget.

  Roy Keane fick 3 matcher för tacklingen på Alf-Inge Håland, han har ju erkänt att det var planerat och Keane var precis som Suarez en återfallsförbrytare.

  Zidanes skallning 3 matcher.

  Det sjuka är att bitas är bara så jävla skumt/konstigt. Men ett bett i axeln eller en stenhård sving med armbågen i huvdet eller en tvåfotstackling mot ett ben/knä. Madness.

  Ska tillägga att jag inte försvarar Suarez handling, han har en skruv lös, helt klart, men det måste oavsett sättas i perspektiv till handlingen.

 6. Seriöst- FIFA är en så jävla korrupt organisation. Bitas (om han nu gjorde det, har inte sett nån bild som visar det) är skumt, men alla som drar en armbåge på motståndares näsa då? Väldigt medvetet i 99% av fallen, lika illa som ett slag, eller ett bett. Giroud drog ju till en back när han kom in i matchen mot Ecuador, bara som exempel. Tydliga tv bilder, ingen boll i närheten… Var är diskussionen om avstängnung där?

 7. Fyfan vad less man är på fanskapet nu…

  Ge oss Alexis Sanchez och 750 millar så kan vi satsa vidare mot en ny storhetstid!

 8. Är det månader eller matcher?
  Annars bara hoppas på att Uruguay når final eller?

 9. Fel av mig, så nu att de var 4 mån och missar 9 matcher med L’pool

  • Han är avstäng 9 matcher i landslaget i FIFA sammanhang(VM och VM-kval) samt att han är avstängd till 25 oktober 2014 från all fotboll.

 10. FIFA,ja…vad ska man säga ??????

 11. – Sådant beteende kan inte tolereras på någon fotbollsplan och speciellt inte på ett VM där miljontals ögon följer stjärnorna. Disciplinära kommittén har tagit i akt alla faktorer inför beslutet och sett till Suárez skuld i förhållande till Fifas discplinära kod, säger Claudio Sulser, ordförande i Fifas disciplinära kommitté.

  Men mutor, riggade omröstningar, karriärsförstörande tacklingar, MMA osv är en del av fotboll.. Pepe får ju göra precis vad fan han vill…

 12. Fifa har nu gått ut och sagt att en transfer är möjlig och det inte hindras av hans ”activity ban”. Tror tyvärr Suarez är rökt i Liverpool nu.

  • Frågan är ju om LFC är särskilt intresserade av att rea ut Suarez… för om inte LFC vill ha honom, varför skulle någon annan klubb vilja ha honom? Vi är ju inte enda klubben i världen som värdesätter moral.

  • Det frågade jag också i ett tidigare inlägg. Om Liverpool vill/känner sig tvingade att sälja Suarez, borde det inte alla klubbar känna så då?

  • Det var samma snack, på sina håll och kanter, i samband med Ivanovic-bettet. ”Sälj Suarez!”… Med facit i hand hade det nog inte varit så himla lyckat att om Liverpool hade skeppat Suarez till Arsenal.

  • Nej var glada att han inte lär röra sig istället men detta sätter press på att vi måste värva offensivt av kvalité… kanske kan ägarna hosta upp lite till istället för att lägga det på vuxenbrännboll.

 13. Hahaha, detta är ju ett straff mot Liverpool, trots att vi inte hade något att göra med incidenten.

  Suarez får alltså inte träna fotboll på fyra månader. Vad är detta?

  • Men detta med att inte ens få träna fotboll måste vara ett skämt? Går väl inte ens att kontrollera om han tränar eller inte?

  • Det skulle kunna vara så att han inte får träna under organiserade former med en klubb. Så brukar det ju vara om man är t.ex dopingavstängd.

  • Han kommer bli en ny maradonna och läggs på sig massa x-tra kilon..tycker redan nu jag ser lite tendenser till hull;)

 14. Det känns bara som ett dåligt skämt… Songs armbåge i ryggen på mandzukic då? Är det ”bättre”? Fifa måste ju ta tag i sig själva o sätta ett rimligt straff, 9 matcher okej men 4 månader e ju bara pinsamt

  • Ja det pratas det inte om alls. Riktigt fult från Song. Men det är en häxjakt på Suarez. Frågan är om det blir bättre för honom i Barca. Ser inget samspel mellan Messi Neymar och Suarez.

 15. Detta visar ju bara hur korrupt FIFA är. Varför ska Suarez alltid vara ett exempel på maximala straff. Den som säger att detta är det värsta som hänt i historien är ju galen. Visst bita är ju en konstig handling men knappast det värsta. Att detta skulle göra att ungdomen började bitas på fotbollsplanerna runt om i världen är ju föga troligt. Däremot vilda tacklingar och armbågar tillhör ju vanligheterna. Bitas är ju bara så konstig handling att Suarez behöver hjälp inte straffas och bli utslängd ifrån fotbollen. Att sen Liverpool ska straffas på detta sätt är ju idiotiskt. Internationell avstängning ska det ju vara. Jag stöttar Suarez även om jag tycker hans handlingar är konstiga. Dock måste man inse att han blir triggad av försvarare. De han bitit är ju knappast några svärmorsdrömmar.

 16. Synd att han inte sparka av benet på Chiellini,Då hade han förmoderligen vart tillbaka inom 2,3 matcher 🙁

  • Det har jag också tänkt. Det hade varit bättre om han satt dobbarna i knäet eller skallat han ordentligt då hade han fått lindrigare straff. Allt hade varit bättre än att bita honom.

 17. Nån som har koll på hur långt straff Song i Kamerun fick?

  • Blir nog max tre matcher då domare gav rött i själva matchen.
   Synd att domarna inte såg Suarez bet, då hade FIFA inte kunnat ge denna idiotiskt långa avstängning… då hade det typ blivit max tre matcher..

 18. Läs Simon Banks läsvärda krönika i Sportbladet.

  Straffet är ju ett skämt. Det är väl lika bra att utesluta liverpool från Champions league också när dem ändå håller på.

  Snacka om att våra förutsättningar inför nästa säsong förändrades. Frågan är hur liverpool agerar.

  Jag säger bara en sak till, varför SUAREZ?

 19. Och pepe fick EN match för sin ”skallning” fifan vilken skandal

  • Inte direkt första gången pepe gör något sånt heller. Hur kan de inte ge honom något straff?

 20. Supporta Suarez, fördöm handlingen. Sanslöst av FIFA att straffa Suarez klubblag så orimligt hårt. Jämför med benknäckare, spottare och skallare som fick inget eller mycket korta straff i jämförelse med Suarez. Nej FIFA, gör om och gör rätt. Sen får sopa rent framför egen dörr. FIFA-korruptionen och FIFAs dåliga management är en anledning till att VM i fotboll är på väg att bli som VM i hockey – helt urvattnat. Jag tycker redan man ser en kraftig försämring i status på VM. Förr var ingen turnering ens i närheten av VM, nu tror jag många spelare skulle välja Champions League-vinst före VM-guld. Spelarna är sjukt slitna och måste prioritera VM eller klubblag när det är VM-år. Se på Messi och Neymar – sega i Barca i vår, vassare nu i VM och vice versa med CL-vinnaren C. Ronaldo, inte så vass i årets VM.

Kommentarer är stängda.