!

Helt oväntat har Liverpool värvat Heerenveens 24-årige yttermittfältare Oussama Assaidi! Nu återstår bara den obligatoriska läkarundersökningen innan han är LFC-spelare.

Kommentar: Konstaterar snabbt att Liverpool gör klart med ett oväntat nyförvärv. Har faktiskt sett Assaidi en del när jag kollade på Bas Dost. Jag vet att han vet mycket nära Ajax tidigare i somras, och har för mig att hans kontrakt gick ut sommaren 2013, vilket onekligen antyder att övergångssumman inte är så hög. Återkommer senare ikväll med fler kommentarer.

Uppdatering: Enligt The Daily Mail kostade Assaidi £3 miljoner, enligt The Guardian £2,4 miljoner. Oavsett vilket kan vi konstatera att övergångssumman är mycket låg. Likväl är hans lön inte särskilt hög i sammanhanget heller – enligt The Daily Mail ligger den på £21 000/veckan. Detta är tre gånger så mycket som hans lön i Heerenveen; ytterst låg i en klubb som LFC, men ganska hög i holländska ligan.

Detta är förstås en riktig lågriskvärvning av Liverpool. Jag är ingen expert på Assaidi, men vad jag har sett så är han en teknisk yttermittfältare som gillar att dribbla. Han har också gett intrycket av att ha godkänd arbetskapacitet. Många som har sett honom mycket menar att han är dålig i det fysiska spelet och anser således att han kan få problem i Premier League.

Notera också att Assaidi är en av flera mycket intressanta marockanska spelare. Två andra är Mehdi Benatia (back, Udinese) samt Younes Belhanda (mittfältare, Montpellier). De bör dock inte bli aktuella för LFC såvida man inte säljer dyrt först.