[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Nu har Liverpool offentliggjort två nytillskott till A-lagets ledarstab: Sean O’Driscoll blir ny assisterande manager medan Pepijn Lijnders blir ”first team development coach”.

22 kommentarer
  • Och Ayer har räddatmklubben från konkurs och skrivit flera lukrativa sponsoravtal, bland annat rekord avtalet med Standard Chartered.
   Det är inte Ayers ansvar att scouts spelare och bestämma vilka dom ska gå efter. Ayer ska hålla reda på klubbens finanser och förhandla avtal och kontrakt, vilket han gör bra.
   Lägg inte felet på Ayer att vissa förhandlingar gått i stöpet. Han jobbar efter riktlinjer från ägarna.

  • Ok, tack för info. Monchi är väl någon slags sportchef, har Liverpool någon sådan? Vad är Ian Ayres titel?

  • Lättare att värva billigt till Sevilla då alla vet att Liverpool har mycket pengar och då pressas priserna upp.

 1. Vad är de för gubbs vi plockat in? Vilka special områden har de, erfarenheter osv

 2. Det är inga att nämna bara rejects från extremt låga divisioner , inget som kommer inspirera mannarna.

  Men nu är det put up eller shut up för rodgers.

 3. Det är folk som är billiga att bryta kontraktet med när Klopp drar in sitt eget stab. Klopp och gänget behöver 6mån för att lära sig tillräckligt bra engelska.

 4. O’driscoll är ju någon som tydligen har många ”fräschare” ideer, Rodgers har tidigare hyllat honom (vad nu det säger…).

  Lijnders verkar vara något av en supertalang inom tränaryrket. Har haft en snabb och framgångsrik karriär inom Feyenoord alt. PSV och Porto alt. Benfica (vilka klubbar de än var så har de varit framgångsrika med att förädla talanger). Tydligen så har han ”blown everybody’s nips off” sedan han kom till Liverpool med intressanta träningsmetoder.

  Säger så klart inte att dessa två kommer garantera succé, men föredrar samtodogt gärna att man läser på lite om tillskotten innan man avskriver helt av. This is Anfield har haft en del intressanta inlägg och beskrivningar av dessa herrar sedan det började ryktas om deras befordringar.

  • Skönt med lite pålästa gubbar härinne. Blir mest negativa kommentarer men detta var uppfriskande. Jag tror inte FSG gör ogenomtänkta rokader utan har ett syfte.

  • Lite så JohanE. Kan dock förstå besvikelsen över förloppet, då uppsägningen av CP’s kontrakt, och valet att inte förlänga med Marsh, kom från nästan ingenstans. Det hjälpte föga att ryktena kring nyrektyteringen handlade om långt mer ”etablerade” namn.

   Dock så vill jag även minnas att de skrevs rätt mycket om Ljinders även här på Totaal när han skrv på för klubben. Så om man följer denna blogg så borde det inte finnas en ursäkt att i alla fall inte vem han är 😉

  • Jag har läst om dem med, de verkar intressanta och kan bli en bra kombo.

  • Vad är med O’Driscoll som är intressant, kan du som tydligen har läst på upplysa om det?

  • Det beror ju på lite vad man har för inställning Sin Nombre. Om man tror att FSG har gjort detta drag enbart för att djävlas med alla klubbens supportrar och driva klubben tillbaka in det fördärv som när de en gång köpte den.

   Eller så försöker man se på situationen något mer hoppfullt – Att de faktiskt anställt kompetent folk på de rätta positionerna. Och att ett ansiktlyft, med lite förändring bakom kulisserna, kan tillbringa stora positiva förändringar. Sen om det är på kort eller lång sikt, det får vi väl se och bedömma det då.

   http://www.thisisanfield.com/2015/06/sean-odriscoll-the-lowdown-on-liverpools-new-assistant-manager/

   Här har du en av de många texter som skrivits om honom den senaste månaden, som jag refererade till. Om man ändå inte läser detta, och hellre går igång på att sura och ältra i sitt vemod, så är det ju såklart upp till var och en.

  • Hade det funnits en like-knapp på inlägg så hade jag tryckt på den nu Lillebroer.

  • Jag får tacka får så mycket för länken, även den kanske inte i mitt tycke ger svaret på varför Sean O’Driscoll är så intressant. Själv tycker jag att han verkar vara något av en chansning, men det är förstås bara min åsikt.

   Däremot blir jag lite konfunderad av ditt argumentera, som tycks gå ut på att om man inte alltid tycker FSG gör rätt, så innebär detta automatiskt att man tror att FSG försöker driva Liverpool i fördärvet. Själv tror jag att det ytterst få som betvivlar FSG:s ambitioner, även om en del inte alltid tycker att de fattar rätt beslut.

   Enligt min mening så blir det väldigt konstigt om man skall argumentara som dig. För det skulle exempelvis innebära att alla som är tveksamma inför en framtida värvning av Benteke, automatiskt tror att detta är ett led i någon slags konspiration. Vilket kanske inte alltid överensstämmer med verkligheten. För man måste faktiskt kunna att ifrågasätta enstaka saker som FSG gör, utan att vissa antar att man tror att detta är del i någon dold agenda.

  • klart att man får vara kritisk. Men kritisk tycker jag fråmst att man ska vara när man har sett konsekvenserna. Sen kan man ju få vara orolig (tex. Över oerfarenheten i ledarstaben eller värvningen av Benteke). Vad man kan göra då är att läsa på och försöka förstå sig på varför de personer, som !!!borde!!! vara betydligt bättre insatta i branschen än vad några av oss !!!borde!!! vara (då tänker jag inte bara på om Benteke är bra nog eller inte. Det finns nog minst femtio andra anledningar till varför man landar i en sån möjlig signing eller itne. Saker som vi vanliga fans inte alltid tar in eller känner till).

   Min huvudpoäng i det hela är att istället för att bara slänga ur sig bittra kommentarer (upplevde den generella attityden kring denna officiella nyhet som sådan), så kan man försöka läsa på och förstå, och sedan skaffa sig en bildad insyn för att sedan möjligtvis ta ställning i vad man tycker om O’Driscoll och Lijnders. Allt är inte svart eller vitt. Det är inte säkert att vi hade blivit så mycket bättre med en mer erfaren assisterande tränare för den delen. Tro mig, jag ser vad erfarenhet och kontinuitet kan göra med människor varje dag på jobbet. Det är inte vackert 😀

  • Lijnders är lite av en golden boy som vi plockade från Porto o det sägs att han värvades med löfte om en coachroll i A-Laget.
   Han ska tydligen ha styrkorna i att utveckla spelare individuellt och deras egenskaper.

 5. Jag tror att O’Driscoll kommer vara en alldeles utmärkt assisterande och tycker även det är intressant att vi inrättat en ny position för pep skall kunna växla ut ordentligt. Sjukt egentligen att han är 32 och tränat i psv och porto i tolv år.
  Vidare så har vi ju kvar förstecoach att tillsätta och där ryktas ju både hyppiä och zenden…
  Kanske passande namn?

 6. Efter läsande av ett antal artiklar är jag positiv på hur detta ska gå. Båda två verkar ha väldigt intressanta idéer och filosofier.

 7. Jag läste nånstans att Lijnders är något av en expert på presspel. Det och faktum att de flesta nyförvärven är riktiga rivjärn(Ings, Firmino, Milner,Clyne) kanske ger en fingervisning om vad för slags spelstil vi får se i höst…. Spännande, tänker mig en taktik likt den vi körde över Tottenham med borta för två säsonger sen 🙂

  • Rodgers Liverpool har väl alltid haft för avsikt att spela med intensivt presspel? Lallana etc värvades utifrån samma premisser. Tyvärr kommer inte presspelet att börja klockrent längst fram om Benteke är där.

Kommentarer är stängda.