Det blir inget spel i Liverpool för Mario Balotelli den här säsongen. Istället återvänder han till som tidigare klubb AC Milan på ettårslån.

Idag genomgick Balotelli läkarundersökningen och endast pappersarbete återstår innan han är hundra procent klar för klubben.

Media rapporterar olika uppgifter om de ekonomiska villkoren. Vad det verkar kommer Liverpool i bästa fall att gå ungefär +/- 0 på Balotelli den här säsongen. Möjligtvis kommer Liverpool fortfarande att behöva betala en del av Balotellis lön, men att istället få en summa för själva lånet. Detaljerna är inte officiella och medierna framför många olika uppgifter.

En rapport, som kommer från The Times, uppger att Balotelli har gått med på att sänka sin veckolön från £90 000 till £72 000 i samband med flytten. Tidningen skriver att Milan kommer att betala 3/4 av lönen och att Liverpool står för den sista fjärdedelen, men att man inte kommer att motta en låneavgift av italienarna.

Enligt The Times har Balotelli 2 år kvar på sitt kontrakt med Liverpool, som hoppas hitta en köpare nästa sommar.

8 kommentarer
 1. Vilken flopp! Tala om värdelös affär! LFC har gjort bort sig ordentligt med Balo.

  • Flopp, absolut! Men att Liverpool ”gjort bort sig ordentligt”? Nä. De hade valet på Balotelli och Eto’o. De tog en kalkylerad risk som de själva har sagt. Ekonomin står inte och faller med Balotelli. Det är ju lätt att säga i efterhand och med facit i hand att vi har gjort bort oss. Hur tror du Inter känner sig med Countinho? Han ansågs som en flopp där men lyckades hos oss. Balotelli har ju talangen (precis som Coutinho hade i Inter) men han verkar inte ha huvudet för bli en riktigt bra topp/elitspelare.

  • Det man kan klaga på är väl snarare att Liverpool lät sig sätta sig själva i den tidsnöden i fjol. De hade kanske större förhoppningar om att få Sanchez. Verkar äntligen lärt sig läxan nu dock, vilket är grymt. Hoppas vi alltid kommer vara lika smidiga i fönstrens framöver.

  • Man tar en risk med alla värvningar, men man kan inte jämföra värvningen av Balotelli med värvningarna Coutinho och Sturridge. För de sistnämnda har vad jag vet aldrig haft problem med disciplin både på och utanför planen som Balotelli har haft.

   Så visst skall man fortsätta värva talangfulla spelare. Men i framtiden bör Liverpool undvika att hamna i situationer där man tvingas att spendera 16 miljoner pund på en spelare som Balotelli.

  • Tror faktiskt det är många som tidigare ansett att Balotelli är/var en större talang än Sturridge.

  • Det har det säkert varit en gång i tiden och hade man värvat Batotelli då hade möjligtvis varit en annan sak. Men inför förra säsongen var hans problem ganska välkända och han ansågs väl inte vara samma talang längre..

 2. Klart man i efterhand kan sitta och säga att det var en värdelös affär. Fast att säga att Liverpool har gjort bort sig är fel, man tog en risk precis som man gjorde med Coutinho samt sturridge. Unga talangfulla spelare som inte riktigt hade tagit ”steget”. Med tanke på vår situation förra året tycker jag det var rätt att köpa, nu blev det inte som det var tänkt tycker ändå Liverpool ska fortsätta vara heta på spelare av den typen!

  • Lyssna på vad den gode Carragher säger om Balo! Han sågar den värvningen fullständigt och jag håller med!

Kommentarer är stängda.