I en rasande första halvlek, där Liverpool genom smart och träffsäkert presspel, spelade ut Arsenal på Emirates under stora delar av halvleken fick vi se Cech visa varför han värvades. Med viss hjälp från virket och linjemannen lyckades denna halvlek på något märkligt vis sluta mållös.

Liverpool har haft domaren med sig vid två väldigt avgörande situationer i de två senaste matcherna, men man kan inte blunda för att prestationen igår var ett rejält kliv framåt. Emirates har inte varit en arena vi åkt till med tillförsikt sedan den byggdes för snart ett decennium sedan.

Att Henderson fick avstå på grund av skada kan ha visat sig vara en sorts tur i oturen, dels för att Lucas förmodligen kommer bli kvar säsongen och det behövs. Men även för att det torde vara tydligt för alla inblandade att detta är typen av formation vi kommer att skörda största framgångar med. Balansen av laget med en renodlad defensiv mittfältare på planen är så vansinnigt tydlig att det inte går att missa. Med det sagt är Lucas inte svaret på lång sikt, men hans insats igår tillät Can och Milner pressa Arsenals mittfält och Coutinho och Firmino att vara kreativa och offensiva när tillfälle gavs.

Det som imponerar mest på mig är dock den tidiga förmågan att skapa resultat som laget visat upp i de tre inledande omgångarna. Om det är de strukturella förändringarna i tränarstaben som gjordes inför säsongen, om det är en så kallad ”Milner-effekt” eller om det är Brendan Rodgers inställning som förändras låter jag vara osagt. Vad det än beror på så är det den förmågan som vinner titlar. Visst hade vi kunnat ta alla tre poäng igår om Cech varit kvar i formen mot West Ham eller om Coutinho haft lite tur ovanpå all skicklighet. Men jag är övertygad över att de flesta tagit en poäng om den givits till oss innan matchstart, och när marginalerna inte var med oss i första halvlek så red vi ändå ut stormen i andra vilket är ett styrketecken.

Som stor skeptiker till Lovren och även idén om att ha en 18-åring ”out of position” i backlinjen är det givetvis både glädjande och förvånande att vi står på noll insläppta mål efter tre omgångar.

2 kommentarer
  1. Verkar som Lovren skärpt till sig hittills, får se om han kan fortsätta vara stabil resten av säsongen, för mot Arsenal var han och Skrtel riktigt grymma.

  2. Bra krönika. Känns lite som säsongsinledningen 13-14 då vi öppnade starkt med tre uddamålsvinster, Stoke, AV och Man Utd utan att imponera nämnvärt förutom mot toppmotståndet.

    Vi får hoppas på en liknande säsong? Benteke får agera Sturridge (gjorde mål i de inledande matcherna) och Sturridge får vara Suarez (kom tillbaka efter avstängning och gjorde kaoz av säsongen)!

Kommentarer är stängda.