[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Nu har Liverpool offentliggjort att drömvärvningarnas drömvärvning är klar för klubben. Det handlar förstås om Ádám Bogdán, som ansluter på Bosman.

23 kommentarer
 1. Inte den man hoppats på direkt men man får väl däremot hoppas att det visar sig bli en bra värvning. Vi slapp pröjsa för han i alla fall. Det gäller att vara positiv! 😉

 2. Fattar inte varför folk håller på att bitcha om Bogdan? Utmärkt backup till Mignolet. Att bränna pengar på att köpa in en dyr målvakt för att han honom som andrahandsalternativ, DET, vore klandervärt. Allt snack om ”en andrakeeper som utmanar” är bara bs. Ingen vettig klubb har det så i annat fall än när båda målvakterna är helt odugliga. En tydlig första och en tydlig andra. Han är bättre än Jones och kan stå när han behövs, kunde inte vara bättre.

  • Chelsea har haft två skapliga målvakter i år måste jag säga. Inte många lag som hade haft Cech som reserv.

  • Stoke har Begovic och Butland om vi ska ta ett exempel på ett lag med två bra målvakter. Sen har vi Tottenham, United, City, Barca, Real, Bayern m.f. som har bra andramålvakter.

   Anledningen till att folk ”bitchar” om Bogdan är för att han är så pass mycket sämre än Mignolet. Han va andrakeepr i the championship och inte en direkt stabil sådan. Man kunde ha hittat bra mycket bättre alternativ som inte hade kostat ett skjortan. Man kunde ha plockat in en andramålvakter från ett PL och haft bättre förutsättningar.
   Men om du känner dig säker och inte skiter på dig om Mignolet blir skadad så kan jag inte direkt hjälpa.
   Jag, och många andra, tycker helt enkelt att Bogdan är för dålig för att vara andramålvakt i Liverpool. Jones va inte tillräckligt bra och Bogdan är inte det heller.

  • Bra skrivet PJ. Jag hade också hellre sett ett betydligt mer erfaret namn från England eller Tyskland som hade kunnat backa upp Mignolet. Någon som vet vad som förväntas av en andra keeper i ett ”större” lag.

   Nu tvivlar jag starkt på att Pool’s scouter enbart sett Bogdan i den matchen (eller matcher) han gjorde mot Liverpool. Men det är garanterat en enorm skillnad mentalt mellan att vakta Liverpools mål än Bolton’s.

   Sen så har jag dålig koll på det fanns för målvakter på gratis transfer med mer gedigen meritlista än Bogdan.

  • Snälla använd inte Pool. Liverpool kallas Reds.

  • Många ”liverpoolfans” här som inte vet att det är Blackpool som kallas för ”pool”?

  • Kingpin och Davezú.

   Nu är det faktiskt så att Liverpool även kallas för pool, likt Blackpool. Något jag föredrar att använda framför the Reds. Vilket också är smeknamnet för Nottingham Forest. Det kan ni ju tänka på nästa gång ni kallar Liverpool för the Reds.

   Har också känt frustration, likt Kingpin, över pool’s smeknamn. Inget känns riktigt rätt. Men jag kan garantera er båda att jag kommer fortsätta att använda förkortningen pool, när jag ska skriva något om pool, framför ert förslag då det stör mig ännu mer än smeknamnet pool.

   Huruvida min ”äkthet” som supporter bör värderas på vad jag kallar klubben för, känns rätt banalt och barnsligt om jag ska vara ärlig. Framförallt när du själv, Davezú, inte verkar ha all fakta på bordet.

  • Vem bryr sig? Du har framfört detta tidigare och fått det förklarat för dig att det i det närmaste är allmänt vedertaget att (kanske lite slarvigt, men ändå) säga så bland svenska (skandinaviska) supportrar och ickesupportrar, dvs motståndarfans.

   Se till att få det som inskription på din gravsten eller något.
   Knappast som att du kommer lyckas med ditt smått elitistiska ”korståg” att få folk att slänga ur sig Pool (i tid och otid) om vår kära klubb.

   Pool, pool, pool och åter Pool.
   – Svårt att förstå vilken klubb som åsyftas?
   Pool, pool, pool och åter Pool.
   – Tar Blackpool illa upp?
   Pool, pool, pool och åter Pool.
   – Syftar man på en swimming pool?
   Pool, pool, pool och åter Pool.
   – Nej, jag fattar ingenting.
   Pool, pool, pool och åter Pool.
   – ”Du är inget riktigt fan minsann!”
   Pool, pool, pool och åter Pool.
   – Reds heter det, Reds sa jag, Reds ska det va.

   Och så vidare.

   Hur kan man störa sig på detta när det är sååååå vanligt (även om det ”kanske” är ”fel”) här i Sverige?

  • **
   …att få folk att **INTE slänga ur sig Pool…

   [Skulle det givetvis stå.]

  • Så jävla bra skrivet va det inte, jävligt många stavfel bl.a 😉

 3. Förstår inte varför Liverpool verkar livrädda för ha en keeper som faktiskt utmanar den uttalade första keepern? De har ju svackor också och kan behöva en paus för komma tillbaka bättre, som både Hart och Mignolet gjorde förra säsongen.

  United har Valdes och Chelsea Cech och Arsenal har två rätt hyffsade och jämna också.

  Pepe Reina var så säker på sin plats att hans utveckling avstannade och till slut gick åt fel håll.

 4. Plus att vara bra mot Liverpool förra säsongen var ju inte särskilt svårt, med tanke på den otroliga offensiva kraften vi visade upp..

 5. Hade hällre sett Bergovic el att BJ stannat, ”gratis” är inte alltid gott ( kanske för själen ) … ägarna har en tydlig linje ….

  • Nu är ju dock Milner och Ings två spelare jag gärna sett i Liverpool oavsett hur dom togs in. Milner har jag velat se i rött i flera år nu och Ings är en lovande engelsk anfallare. Liverpool hade flyt att dom kunde plocka in båda som Bosman helt enkelt.
   Att dom tar in en andramålvakt som Bosman är vettigt, även om jag inte är helt nöjd med valet.
   Om du tror att Liverpool endast planerar värva Bosman spelare eller billiga alternativ så tror jag du kommer bli besviken. Liverpool kommer lägga dom pengarna på dom mest mest kritiska positionerna vilket är en CM och en anfallare. Samt att en ung och relativt etablerad högerback kommer plockas in.
   Sen beroende på vad som händer med Skrtel så kanske det sätts pengar där också beroende på hur dom ser på Iloris framtid.

  • PJ : vad bygger på att jag ”bara” tror på att vi tar in ”Bosman” i sommar ?

 6. Jag tycker nog också att vi behöver en bättre målvakt än Bogdan, men nu är han här och då får man välkomna honom. Så himla synd inte Reina kunde stanna som backup och pressa Migs.

 7. @Lilebroer
  Nu är det faktiskt så att Liverpool kallas inte för Pool utan för Reds.
  Du får gärna bevisa mig fel men av alla fans jag känner, av all fakta jag läst på nätet, av mina kompisar som bor i Liverpool (varav en jobbar i fotbollslaget Tranmere samt som distriktstränare för skollagen och har tät kontakt med Liverpool FC) så är Liverpools smeknamn Reds, inte Pool.
  Många fans tar illa upp när folk kallar deras lag för felaktiga smeknamn, jag är en av dem. Jag tycker att det är en skymf mot det laget man håller på. Sen om det beror på okunskap, att man inte bryr sig eller att man hört Pool någonstans och tror att det är rätt, eller någon annan anledning, låter jag vara osagt.
  Men som sagt, motbevisa mig gärna!
  Lyckas du inte med det så skulle jag uppskatta om du och andra här som använder smeknamnet Pool slutar med det.
  Tack!

  • Haha är du seriös? Hur ska man kunna bevisa en sådan sak som att ett smeknamn är ”äkta”?
   Kan du då bevisa att reda är äkta?
   Ett smeknamn är ju skapat av vad folk kallar någon/något, kan lova dig att det är fler än 1 som kallar oss pool, och ursäkta men du får nog helt enkelt försöka hitta ett sätt att leva med det.

  • Ja smeknamn är ett smeknamn, inget som är fast eller bestämt. Men det finns smeknamn som är mer officiella än andra. Och Reds är ett officiellt smeknamn för Liverpool FC. Bland annat står det Reds på flera ställen på Liverpools officiella hemsida medan Pool inte är ett smeknamn som används. Det jag menade med att bevisa är att ta fram flera olika seriösa hemsidor där Pool används. Alltså t.ex. Liverpools officiella hemsida, inte någon blogg som nån P14 leker med på fritiden. Lyckas man med det tycker jag att det är ett ganska starkt ”bevis”.
   Och ja jag är medveten om att det är flera som använder smeknamnet Pool. Men bara för att det är flera så betyder inte det att det är rätt.
   Om man använder det argumentet kan man rättfärdiga allt i stort sett. ”Det är flera människor som begår brott då är det okej att göra det.” (nu överdrev jag medvetet för att få fram poängen)

  • Kingpin

   Det är fantastiskt att du går igång på detta så mycket Kingpin 😀 Om jag hade mer ork hade jag nog uppskattat det mer än vad jag gör. Nåväl. Bevisa att de kallas Pool vet jag heller inte riktigt om jag orkar göra, kan göra ett slapp försök genom att googla (då finner jag bland annat det här – https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_football_club_nicknames_in_the_United_Kingdom – och det här – https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080707030116AA6H2mS) detta är dock väldigt inofficiella källor så om jag får tid över i veckan så kan jag föröska höra av mig till Tom Werner och fråga om saker och ting. Kanske även göra en gallup undersökning runt omkring Liverpool.

   Jag går aldrig emot dig i att Liverpool’s officiella smeknamn är ”the Reds”, men jag har svårt att tro att någon skulle missförstå mig om jag skriver min förkortning pool på ordet Liverpool. Likaså tvivlar jag på att någon skulle tro att du pratar om Nottingham Forest, varav ett av deras många officiella smaknamn är ”the Reds”. I och med att vårt smeknamn inte är vidare unikt så har jag svårt att förstå varför man behöver bli så upprörd över ett ord.

   Min avslappnad inställning till det hela kan i och för sig ligga i att jag överlag har svårt för smeknamn, och då framförallt inom sportvärlden. Ser inte riktigt poängen i att kalla AIK för ”Gnaget”, Djurgården för ”Järnkaminerna” eller Linköping HC för ”Cluben”. Och jag tvivlar att ens kärlek/intresse till sin egna klubb vägs i vilket namn man väljer att använda.

   Även om jag fortsatt kommer att välja att förkorta Liverpool till pool, istället för att använda smeknamnet ”the Reds”, så kan jag glädja dig med att jag inte använder det i någon annan form än det skriftliga. När jag pratar Liverpool, så säger jag alltid Liverpool.

  • Jag står för min åsikt men jag dömer dig inte för din utan jag har bara en önskan att du valde att sluta använda Pool. Det stör mig erkänner jag men du har rätt att använda det om du vill.
   Jag kommer antagligen inte kunna övertyga dig om att sluta använda det och du kommer inte övertyga mig att börja använda det.
   ”Lets agree to disagree”

 8. Kingpin

  Kan vi inte försöka hitta på ett nytt smeknamn som vi både uppskattar ;D

Kommentarer är stängda.