Wijnaldum har fått ett kontraktsförslag av Liverpool – men vill tänka över saken ordentligt innan han skriver på något.

Med sitt alltid pålitliga mittfältsspel och skadefria kropp har Georginio Wijnaldum varit en av Liverpools absolut viktigaste spelare den här säsongen. Det enda som oroar kring holländaren är faktumet att kontraktet går ut om ungefär ett halvår, vilket betyder att han snart kan börja förhandla med utländska klubbar.

I många klubbar är utåtgående kontrakt stora problem som ställer till rabalder och bråk, men på senare år har Liverpool utvecklat en förmåga att behålla spelare kontraktstiden ut och framförallt få ut en bra attityd av spelare tills de lämnar klubben. Så var fallet med Adam Lallana, så var fallet med Emre Can och så är fallet med Wijnaldum.

Idag uppger transfer-journalisten Fabrizio Romano att Liverpool erbjöd Wijnaldum ett nytt kontrakt i början av december. Svaret blev varken ja eller nej. Istället bad Wijnaldum om att få mer tid att tänka över saken.

Wijnaldum ska också ha lovat att informera Liverpool om sitt beslut innan han eventuellt börjar prata med andra klubbar, vilket ju kommer bli aktuellt om han tackar nej till Liverpools kontraktserbjudande.