Trots stor dominans i första halvlek lyckades Liverpool bara få 1-1 mot West Bromwich.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Matip(60), Fabinho, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Jones(83), Mane, Salah, Firmino(90)

Liverpools bänk:  Kelleher, Milner, Oxlade-Chamberlain(83), Minamino, Shaqiri, Origi(90), R. Williams(60), Phillips, N. Williams.

West Bromwichs startelva: Johnstone, Furlong, Ajayi, O’Shea, Gibbs, Robinson(73), Phillips, Sawyers, Gallagher(90), Diangana, Grant(78)

West Bromwichs bänk: Pereira(73), Austin(78), Ivanovic(90), Button, Peltier, Grosicki, Harper, Krovinovic, Kirpe

* * *

Matchfakta:

Liverpool FC – West Bromwich Albion 1-1 (1-0, 0-1)
1-0: Sadio Mané 12′
1-1: Semi Ajayi 82′

Skott på mål: 2 – 3
Bollinnehav: 78,1% – 21,9%
Passningsprocent: 77,3% – 56,8%
Vunna luftdueller: 65,8% – 34,2%
Offsides: 1 – 5
Hörnor: 8 – 3
Gula kort: 0 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Alisson – Väldigt oturlig i samband med baklängesmålet men hade inte så mycket att göra i övrigt.

Alexander-Arnold – Inte i toppslag, tillförde för lite offensivt i relation till sin kapacitet.

Matip(60) – Snygg assist till Mané och gjorde en bra match, men gick sönder igen. Hans skada skapade en osäkerhet i försvaret.

Fabinho – Överlag en gedigen insats, förlorade dock nickduellen vid deras mål.

Robertson – Fantastisk motor matchen igenom, öste på med inlägg, framförallt i första halvlek.

Henderson – Blev lite för mycket av en offensiv playmaker, hade svårt att luckra upp deras låga försvar.

Wijnaldum – Hittade för lite offensiva ytor men hjälpte laget att kontrollera mittfältet större delen av matchen.

Jones(83) – Stod för en del intressanta aktioner, men samtidigt för många bolltapp. Stort individuellt misstag som föregick 1-1-målet.

Mané – Målet var ren och skär klass. Kunde ha fått straff i slutet om VAR-domaren varit lika petig som några av sina kollegor.

Salah – Hade svårt mot deras låga försvar, och inget bra understöd av Trent.

Firmino(90) – Det var otroligt trångt i deras straffområde. Bara en otrolig målvaktsräddning hindrade honom från att bli matchvinnare med huvudet igen.

Inhoppare
R.Williams (60) – Lite för långsam och lite för ofta fel i positionsspelet. Hade problem i sitt inhopp.

Oxlade-Chamberlain(83) – Såg verkligen ringrostig ut, vilket man kan förstå. Förmodligen därför som han inte fick komma in tidigare.

Origi(90) – Fick ett lite märkligt inhopp, men hann inte visa något.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

4 kommentarer
  1. Förstår inte varför Nat inte får ett inhopp i en sådan här match. Han är både snabbare och en bättre huvudspelare än Rhys. Det man såg at Nat i matchen mot hammers gör i mina ögon att han borde gå före Rhys.

    • Både Rhys och Nat är väl ändå riktigt långsamma? En del journalister menar att Klopp föredrar Rhys eftersom han är snabbare, jag vet dock inte om det stämmer. Men att Nat är ännu bättre i luftrummet råder det inga tvivel om.

  2. Det var en sekvens i första halvleken med misstänkt hands i Liverpools favör i West Broms straffområde. Vi tittare får inte ens se repris, utan producenten visar en sekvens tidigare. Till och med dem i Viasat-studion har svårt att förklara detta och tvingas harkla sig runt varför ”riktiga” reprisen inte visas. Det verkar som att de tvingas hitta på en förklaring.

    Jag kan inte sluta tänka på hur marginalerna alltid tycks vara på andra lagets sida och att både domare, FA och TV-bolagen är med på detta. En liga där ett lag springer ifrån de andra bidrar väl inte till högre tittarsiffror heller liksom, så det finns motiv. KonspirVARtionsteorin fortsätter.

    • Jag har inte sett repris på den situationen, kommentatorerna i realtid fick info om att bollen tog på Salahs hand, men konstigt att han gestikulerade för straff om så var fallet. För att vara en offensiv spelare brukar ju inte Salah vara särskilt gnällig heller.

Kommentarer är stängda.