Liverpools ligapremiär mot Arsenal slutade oavgjort (1-1) efter stor dramatik. Matchen innehöll flera kontroversiella situationer – som till exempel Joe Coles utvisning i slutet av första halvlek – och lagen delade på poängen.

Mer om matchen kommer senare ikväll.

Vad tycker ni om Roy Hodgsons första PL-match som Liverpoolmanager?

Uppdatering:

Liverpool hade en oerhört svår första halvlek. Jag förmodar att man ville åstadkomma någon form av en tidig anstormning, men det blev det inte tal om mot ett bollskickligt Arsenal, som helt enkelt behöll bollen inom laget såsom de oftast gör.

Liverpool slog mest långbollar på en ensam David N’Gog, som ärligt talat är riktigt dålig i rollen som bollmottagare. Steven Gerrard slog visserligen några mycket bra djupledsbollar, men då löpte N’Gog offside.

Den släpande anfallaren Joe Cole kom inte heller riktigt med i spelet, även om han hade några fina touchar. I slutet av halvleken kunde man verkligen se hur frustrerad Cole var och det var också då som han drog på sig karriärens första utvisning – ett rött kort som han fick på grund av en ful tackling. Okej, det var hårt dömt av domaren, men det var framförallt en oerhört onödig tackling av Cole!

Det är dock värt att poängtera att Arsenal – trots sitt stora bollinnehav under första halvlek – inte tilläts att skapa speciellt heta målchanser. Liverpools försvarsspel var bra, men anfallsspelet existerade inte.

Inför andra halvlek hoppades jag att Liverpools starka defensiva spel skulle kunna ge laget en tråkig men viktig 0-0-match, men så blev det ju verkligen inte!

Istället pressade man högt, vilket omedelbart gav utdelning! Firma Glen Johnson-Dirk Kuyt pressade bra, Javier Mascherano slog en bra pass, och N’Gog timade äntligen en löpning rätt och fick dessutom till avslutet på ett maximalt sätt utifrån sin vinkel & motståndarbackens position. Något märkligt att målvakten inte tog den, med tanke på att N’Gog bara kunde skjuta i den luckan, men det var ändå ett riktigt bra avslut.

Sedan fick Liverpool ytterligare adrenalin, men trots bra försvarsspel kändes Arsenals attacker allt farligare, och det blev ju verkligen inte bättre av att Daniel Agger fick hjärnskakning (bekräftat efter matchen) när Liverpool redan hade gjort sina tre byten….

… Trots detta var hemmalaget nära att knipa alla tre poängen. Reina – som hade gjort åtminstone en räddning av absolut världsklass – gjorde en ovanlig tavla på övertid, och Arsenal kunde således kvittera.

Notera att slutresultatet 1-1 innebär att jag mina tips är hundraprocentiga hittills den här ligasäsongen. Återstår att se om den sviten håller sig säsongen ut.

För att komma in på spelarkritik, tycker jag att Reina gjorde en riktigt bra match, trots sin tavla. Backlinjen gjorde en väldigt bra defensiv insats, men framförallt vänsterbacken önskar jag fler offensiva löpningar från. Nu var det ju Agger, som är en naturlig mittback som spelade där, men jag hoppas på en offensivare spelare där framöver. Tycker även att Agger behövs som mittback i spelet med boll, eftersom varken Jamie Carragher eller Martin Skrtel är tillräckligt spelskickliga i uppspelsfasen – därav många långbollar idag – men självklart är de oerhört bra defensivt. Jag blev faktiskt lite förvånad över hur lätt Carra & Skrtel plockade bort Marouane Chamakh, som såg ganska klen ut i sin PL-debut.

Milan Jovanovic blixtrade till några gånger, men han måste få bättre bollar att jobba på, och bättre understöd av sin vänsterback. På andra kanten gjorde Dirk Kuyt en gedigen andra halvlek, men han var medioker i första. I mitten gjorde Steven Gerrard och framförallt Javier Mascherano väldigt bra defensiva insatser, även om Gerrard blev lite väl het i vissa närkamper. Ibland blir kaptenen helt enkelt för ivrig med sina tacklingar – man kan nästan känns hans puls och adrenalin. Cole hade en riktig mardrömsdebut. N’Gog stod för en märklig insats; man kan inte ignorera hans mål, men man kan heller inte ignorera hans usla bollmottagning och dåligt timade djupledslöpningar. Jag tycker fortfarande att fransmannen är för dålig, och att ytterligare en anfallare måste införskaffas.

8 kommentarer
 1. Svider något för djävulskt just nu, förhoppningsvis så kan jag imorgon känna mig stolt för insatsen med tanke på omständigheterna, spel med 10 man.

  Ang. Hodgson så är det svårt att säga efter första PL matchen, att vi leder i cirkus 90 minuter mot arsenal utan torres från start är ju jättebra, men lite för tidigt än så länge.

  Men första halvlek var ju inget vidare från vår sida, långbollar mot vermaelen och den andra snubben, den taktiken kan man ju ifrågasätta, men samtidigt så kan det ju lika gärna ha vart premiär nerver från spelarna, som hela tiden låg ett steg efter och valde den enkla (långboll) vägen som första alternativ.
  Cole gjorde kom verkligen inte till sin rätta, något som borde ha förändrats långt innan han själv såg till att ta sig ur matchen.

  Ang. N’gog så har jag svårt att se folk fortsätta att kritisera honom, visst han behöver fortfarande ett par kilo muskler till innan han kan fullfärdigt spela ensam på topp, men du kan ge dig fan på att han alltid är där framme och nosar när något händer, plus ett högklassigt mål i dagens match mot ett topplag försämrar knappt hans aktier.

 2. Sjukt bra av pool, andra halvlek det bästa på väldigt länge! Längtar redan till nästa match!

 3. Klart godkänt av Hodgson, Jovanovic och Ngog såg spännande ut!

 4. Jovanovic såg väl inte ut att vara på tårna idag. Men som Lilebroer nämner här, så tror jag att det mycket premiär nerver som spelade in.

  Klassmål av Ngog, Hodgson tycker jag har gjort ett bra jobb, men om några matcher kommer det se mycket bättre ut!

  Reinas tabbe är förstås olyckligt, men det är bara att glömma och kämpa vidare

 5. Håller inte alls med om Ngog. Jag tycker han växer för varje match som går och dessutom är han bara 21 år. Växer han till sig lite och blir en starkare bollmottagare tror jag han kan bli en vass forward i framtiden

 6. cRUSOe, Kanske i framtiden, men för att vara andravalet på anfallspositionen i en av världens största klubbar måste man vara bra nu. Kolla på andra storlags näst bästa anfallare.

 7. Jag vet inte varför inte Hodgson plockar ut Skrtel och ligger in Agger i mitten och in med Aurelio på vänstrbacken. Det var för lite löpningar på vänsterkanten, därimot på andra sidan gjorde Johnson ett bra jobb. Cole på anfallet? Var han inte yttermittfältare? Skulle varit bättre om Cole och Jovanovic bytte plats. haha på tal om Jovanovic han är en riktig krigare kul att se honom spela.

  • Aurelio kanske inte är i tillräckligt bra fysisk form än. Kom ihåg att han anslöt sent till försäsongsträningen. Cole föredrar att spela centralt, men kan även spela på kanten. Samma sak med Jovanovic, men i en central roll är Cole en 10:a medan Jovanovic mer är en snabb djupledslöpare.

Kommentarer är stängda.