Mignolets efterträdare kan hämtas från Turkiet.

Det kryllar inte av glödheta transferrykten kring Liverpool, men de flesta har nog redan räknat ut att Simon Mignolet kommer att röra på sig i sommar och att klubben måste ta in en ersättare till belgaren.

Ersättaren skulle kunna bli Trabzonspors Ugurcan Cakir. 23-åringens agent Erdi Kirkpinar bekräftade nyligen Liverpools intresse i en intervju med Ajansspor. Kirkpinar säger att de har pratat med representanter från Liverpool, men påpekar samtidigt att LFC inte har lagt ett bud på Cakir. Agenten säger också att målvakten även följs av Lille och Schalke.

Cakir har varit en av de bästa målvakterna i turkiska ligan den här säsongen och blev nyligen uttagen i A-landslaget. Han har kontrakt med Trabzonspor till juni 2021.

* * *

Idag rapporterar Liverpool Echo att LFC kan komma att sälja spelare för hela £100 miljoner i sommar.

Liverpool har höga prislappar på spelare som Grujic (£20 miljoner), Clyne (£15m), Mignolet (£12m), Kent (£12m), Camacho (£10m) och Awoniyi (£10m).

Dessutom utesluter inte lokaltidningen att Harry Wilson säljs – tvärtom hävdar de att klubben kommer att överväga erbjudanden för walesaren men att man också är öppna inför idén att låna ut honom till en PL-klubb nästa säsong.

5 kommentarer
 1. Låg inte prislappen på Grujic upp till hela 40m t.om.?

  Men ska verkligen bli en intressant sommar! Även om det kanske inte händer allt för mkt!

  • ESPN hävdar 40m euro, Echo £20m. Tror nog Echo ligger närmare marknadsvärdet i det här fallet.

 2. Jag kanske tänker helt fel men är det inte bättre att skaffa en engelsk andramålvakt?
  Med Clyne och Sturridge på väg bort behövs det väl homegrown spelare?
  Vad har tex hänt med Butland? Man hör ingenting om honom längre. Skulle kunna passa bra som en cupmålvakt!

  • Butland är med i Southgates senaste trupp men många som följer honom säger att han har gått ner sig. Tror dessutom hans övergångssumma fortfarande vore relativt hög.

 3. En spelare som Nick Pope i Burnley är ju idag 3e målvakt bakom heaton och hart. Hade inte han fungerat som en bakcuplösning? Engelsk och gjorde det bra när heaton var skadad.

Kommentarer är stängda.