Liverpool är intresserade av Borussia Mönchengladbachs defensiva mittfältare Håvard Nordtveit. 21-åringen har ett förflutet i Arsenal, där han inte lyckades slå sig in i A-laget, men i Bundesliga har han visat framfötterna rejält. Han skulle troligtvis kosta omkring £5 miljoner (The Independent).

Liverpool kommer att värva antingen Junior Hoilett eller Scott Sinclair – inte båda (RAWK).

* * *

Liverpool visar intresse för Adam Matthews. Celtic vill dock inte sälja talangen (The Sunday Mail).

Idag kommer Dundees mittfältare Scott Allan att slutföra sin övergång till WBA. Allan har klarat den obligatoriska läkarundersökningen och övergångssumman ligger på £300 000 (The Sunday Mail).

* * *

På söndag kommer Mumuni Abubakar lämna Accra för att åka till Liverpool, där han ska provträna med LFC under två veckors tid. Klubbens scouter har noterat 18-åringens framfart på både klubb- och landslagsnivå. Förra säsongen röstade de ghananska sportjournalisterna fram honom till årets spelare i ligan.

Om Abubakar imponerar på Liverpool kan han komma att skriva på ett kontrakt med klubben innan januaris transferfönster stänger.

“Liverpool will assess him for ten days and then take a decision but I’m confident is not coming back to Ghana,” sa Fifa-agenten Oliver Arthur till GHANAsoccernet.com.

“I understand he had a good game yesterday (Saturday) against Medema in the Ghana Premier League and so his fitness level cannot be questioned.

“He is a promising player and I wish him all the best.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Tycker att både Hoillet och Sinclair är bra alternativ. Om det var jag som tog beslutet så skulle jag välja Hoillet, han känns jämnare och mera ”färdig” än vad Sinclair gör.
  Jag skulle dock använda han på högerkanten då han ofta tar sig förbi sin motståndare men hans inlägg fastnar ofta på första försvararen när han slår inläggen från vänster. Han viker sällan in och skjuter när han spelar till vänster.

  Men som sagt så är båda bra alternativ för att förstärka våra kanter!

  • Andrén, Har aldrig sett Abubakar men han är ju en defensiv mittfältare.

 2. Mumuni Abubakar känns väldigt spännande och värd att satsa på om han gör ett bra intryck. vi borde kopplas samman med lite tyngre namn, men det är bara vad jag tycker.

 3. Hoilett är trollkarlen vi behöver sen så en målskytt i form av Huntelaar så tror jag på en Cl-plats. Sen skulle jag helst av allt se Marin.
  så här kanske?
  reina
  gj skrtel agger enrique
  hendo gerrard
  marin
  hoilett suarez
  huntelaar
  annars e suarez en målskytt vunnit guldskon bla men också på anmärkningsvärda 35 MÅL för ajax och några månader sen PANG 4 mål mot Chile så hittar vi någon som kan hålla i bollen ett tag så slipper Suarez gå ner & möta hela tiden och istället va framför mål!

 4. Scott Sinclair eller Junior Hoilett? Vem har dom är bäst för oss? Jag känner inte till någon utav dom, förutom att jag har sett nån match och något klipp men inget speciellt. Men min känsla säger Hoilett.. Vad tycker ni ? Även ni som svarat innan har svarar Hoilett! Pelle vet du något mer om dessa två ?

  • Marcus, Jag tycker att Sinclair är bättre nu men att Hoilett är har större potential. Sinclair är bättre utan boll och jobbar på bra defensivt, Hoilett känns fortfarande ganska oslipad men han är giftig.

 5. Är norrmannen bättre än Spearing? Annars waste of money.. vi har två relativt unga defensiva mittar i Lucas och Spearing, jag misstycker inte till att ytterligare en anländer men isf ska han vara bättre än Spearing men även kunna användas på annan position, typ Verthongen eller Rodwell (vilka dock inte känns allt för realistiska)

  Jag hoppas verkligen att saker sker the liverpool way just nu, bakom stängda dörrar.. dock är det kanske svårt att få tyst om en sådan affär om den är av större tyngd. Möjligt att vi får en bomb i slutet av fönstret men annars känns det inte så lovande gällande större namn just nu. Med tanke på vårt yttermittfält som är minst lika svagt som anfallet så känns det som tjänstefel att inte en värvning av Gaston Ramirez verkar vara mer aktuell än den är speciellt om det stämmer att utköpsklausulen ligger på de summorna Pelle tala om. Tror faktiskt att vi för 40 miljoner pund kan få in Fernando, Ramirez och Bent.. då har vi förstärkt laget ordentligt dessutom för så väl framtid som nutid.

  • OS, Nordtveit är riktigt bra men det är å andra sidan Spearing också. Han var lagkapten för Arsenals reservlag för några år sedan och nu är han en framträdande spelare i Bundesliga. Det finns ingen backup till Spearing så länge Lucas är borta, vilket ju är ett problem. Håller med om att en mångsidig spelare vore bäst, och den här norrmannen behärskar faktiskt i stort sett alla defensiva positionerna, han är även bra som mittback. En spelare som Vertonghen är mer erfaren och håller högre klass, men jag är inte tvärsäker på att Rodwell är bättre än Nordtveit.

 6. Marcus.

  Både scott sinclair och Hoilett är 2 riktigt snabba spelare, Sinclair är väl lite mer målskytt men tror Hoilett kan bli ännu bättre med tiden, gör ofta sin gubbe, bra skott, inge vidare bra inlägg och dåligt defensivt ansvar, men är som sagt väldigt ung och är väldigt kreativ. Mycket av blackburn har gått igenom honom den här säsongen. Sinclair gör en del mål och går lite rakare på mål, varit duktig i Swansea i år. Dom är ganska lika men tror de endast blir en av dom som går till Liverpool

 7. Pelle

  Junior Hoillet tycker jag borde ses som en idealisk värvning i och med FSG mall för en värvning.

  Ung, billig och en stor stor talang. Han ser ju onekligen orädd ut under sina matcher och det är det jag vill se i dagens Liverpool, beslutsamhet och vilja att våga utmana motståndaren.

 8. Nordtveit låter som en bra och billig värvning. Mångsidig och redan van vid engelskt spel. Och är han uppfostrad i Arsenal kan vi lita på att han är bra med fötterna.

  • Ian Rush, Jo och om jag inte är ute och cyklar så är norrmannen faktiskt ”home grown” i England pga sina år i Arsenal. Det är inte heller helt fel.

 9. Spearing riktigt bra? Nu överdrev du en smula Pelle, jag är faktiskt av uppfattningen att han enbart är kvar i Reds för att han är scouser. Han är en squad player som älskar klubben, tror han skulle få svårt att hålla en ordinarie tröja i EPL bortsett de 4-5 sämsta lagen, sett över en hel säsong.

  Ser gärna att vi plockar in en bättre backup till Lucas faktiskt.

  • RobinD: Ja, jag kanske överdrev lite med ”riktigt bra”. Jag tycker att Spearing nästan alltid är bra när han spelar, men han spelar trots allt ganska sällan (och det finns säkert anledningar till det). Det är trots allt en helt annan sak att som Spearing spela lite då och då, och att i nästan varje match vara det defensiva mittfältsankaret som laget är beroende av (dvs den rollen som Lucas normalt sett innehar). Jag gillar Spearing, men att ersätta Lucas resten av säsongen är en väldigt stor uppgift för en så orutinerad spelare. Och även om man anser att Spearing är tillräckligt bra för den uppgiften, finns ju ingen backup till honom.

 10. Spearing ÄR bra! Visst, inte Lucas-bra men ändå bra!

 11. En till fråga Pelle , hur stor chans är det att vi får Ba ? Är det någon sanning i ryktena kring honom tror du ?
  Ba och en av Hoilett eller Sinclair så tror jag vi klarar top 4, där vi här hemma

  • Marcus: Jag tror inte att Ba flyttar i januari. Enligt Redknapp ligger hans klausul på under £7 miljoner, media spekulerar i £5 miljoner. Liverpool och massa andra klubbar undersöker givetvis möjligheten att signa honom med tanke på klausulen… I Frankrike ryktas han intensivt till PSG och igår intervjuades han av fransk radio. I den intervjun sa Ba bland annat att han ska stanna i Newcastle resten av säsongen, och att det är hans dröm att spela för PSG.

   Utgångstipset är väl att Ba flyttar i sommar. Newcastle kommer givetvis att göra allt för att han ska skriva på ett nytt kontrakt (där en mycket högre eller ingen klausul finns). Om han hamnar i Liverpool är ju svårt att säga, handlar nog mycket om han vill fortsätta spela i England och om pengar. PSG saknar ju inte ekonomiska muskler nuförtiden. Och jag tror inte att alla klubbars medicinska team skulle godkänna värvningen med tanke på hans skadehistorik.

 12. Nordtveidt vet vi vad vi får av.Hård och fysisk, precis som alla andra norrbaggar. Och är man bra i Tyska är man en bra spelare. 21år och ändå utvecklingsbar.
  Ett givet köp enligt mig.
  Då återstår bara den snabba,tekniska yttern!

  Finns där några andra rimliga alternativ förutom Hoilett och Sinclair.

  • Ian Rush: Ja, norrbaggen är bra, men jag skulle föredra Papadopoulos, tycker han är hur bra som helst.

 13. Pelle skulle inte du föredra Griezmann framför Hoilett o sinclair?
  Det skulle jag göra. Känns ju mkt mer färdig och säkert i samma prisklass om inte billigare.

  Vore intressant om LFC verkligen pressa på för Luuk de jong. Det vore nått framåt och kanske mest realistiskt att kunna köpa i jan.

  Vassa snipers säljs väldigt sällan i jan, ja storstjärnor generellt kan man säga, undantaget förra jan då med torres affären.

  • Sniper-H: Jo jag skulle föredra Griezmann men å andra sidan kanske LFC vill ha in en högerfotad vänstermittfältare som kan komma på skott. Då är Sinclair och Hoilett bra alternativ.

 14. Lucas vs Spearing: Lucas är 1,5 år äldre än Spearing men i mitt tycke är Spearing bättre nu än Lucas var för två år sedan. Spearing har också något som Lucas saknar: Spelsinne.

  COYR!!!

 15. Pelle: när tror du vi rott i hamn den första januari värvningen? & hur stor sannolikhet är det att de verkligen blir ett namn i ”Bent” kalibern? känns som det är mycket spekulationer och väldigt lite konkret.

  • Salmon: Vad är Bent-kaliber? Somliga tycker ju att han är en medelmåtta, medan andra anser att han håller mycket hög klass.

 16. Läste på Twitter att Bas klausul bara kunde aktiveras av klubbar som spelar eller har spelat i europa denna säsongen.

  • Jörget: Har också hört det ryktet. Känns inte som att det spelar så stor roll för LFC i och med att Ba ändå inte verkar flytta förrän i sommar.

 17. Tack åter igen Pelle, du är väldig duktig och förtjänar mycket beröm!

 18. Som kan spela både som mittback och defensiv mittfältare.

 19. Om man ska gå på RAWK forum och ITKs så blir det som sagt antingen Hoilett eller Sinclair som winger, jag föredrar Hoilett. Darren Bent är vi INTE intresserade av, och inte heller Demba Ba – Han ska tydligen ha knäproblem. Jag tycker inte att anfallare är vårat största behov just nu, då jag anser att det är lika mycket brist på kreativitet som mål. Och angående Greizmann från Socidad som någon nämde, han har en utköpsklasul på 20-25m€, så han är knappast billigare än Hoilett.. YNWA

 20. Pelle

  Borde inte Junior Hoillet ses som en idealisk värvning i och med FSG mall för en värvning?

  Ung, billig och en stor stor talang. Han ser ju onekligen orädd ut under sina matcher och det är det jag vill se i dagens Liverpool, beslutsamhet och vilja att våga utmana motståndaren.

  • Sola: Jo, om man verkligen tror på Hoiletts potential (vilket man ju gör om man signar honom) så är han en idealisk värvning, dessutom home grown.

 21. pelle2x: Nej det är jag medveten om, men ville bara få det klargjort att han är inget billigare alternativ än Hoilett. Men jag tror dom flesta som följer PL och är Liverpool intresserade hellre ser Hoilett än Sinclair i alla fall. Så det är bara att hoppas att vi vinner racet om honom. Ska vi köpa en ny mittfältare antingen nu i Januari eller i sommarfönstret så ligger Moussa Sissoko varmt om hjärtat, Comolli är dessutom ett stort fan av honom. Anfallare är svårt, speciellt i Januarifönstret och speciellt när vi inte är i Champions Leauge, men Luuk De Jong känns väl spännande