Liverpool vinner. Flera matcher i rad. Till och med bortamatcher(!). Många spelare har fått en nytändning under Kenny Dalglish. Många spelare får förtroende. En spelare som däremot har blivit fastcementerad på bänken är David N’Gog.

N’Gog fick många matcher av både Rafa Benitez och Roy Hodgson. Dalglish har knappt gett honom speltid – trots att han ännu inte har startat med varken Luis Suarez eller Andy Carroll. Jag ställer mig frågande till om Dalglish verkligen ser potential i N’Gog?

Visst, 21-åringen har gjort en hel del mål för Liverpool. Främst mot svaga motståndare i Europa League, bör tilläggas. I Premier League har N’Gog haft svårt att åstadkomma någonting av värde. Han behärskar varken rollen som targetman eller djupledslöpare, och han är inte någon spelskicklig ”tia” som kan användas som släpande anfallare.

Som targetman är han för klen. Som djupledslöpare finns för stora brister i spelsinnet, då han inte lyckas att tajma löpningarna. Det är därmed helt förståeligt att Dalglish har valt att inte satsa på N’Gog.

Liverpool vill vara med i toppen. Konkurrenterna heter Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea och Tottenham. Tror någon på fullt allvar att N’Gog hade fått speltid i dessa klubbar? Knappast.

Jag tycker att N’Gog är en duktig ung spelare. Han är bra för att vara 21 år gammal. Han har kvalitéer. Men han är inte tillräckligt duktig för att ha någonting i Liverpools trupp att göra. Han är inte tillräckligt bra för att vara 21 år gammal. Och han har inte tillräckligt stora kvalitéer.

En gissning är att N’Gog kommer att lämna Liverpool när klubben köper in ytterligare en anfallare. Oavsett om det handlar om en färdig toppspelare eller om en talang i 18-21-årsåldern, förväntar jag mig att spelaren kommer att vara bättre än N’Gog.

Jag kan tänka mig att N’Gog kommer att utvecklas och så småningom bli en spelare som platsar i ett mittenlag i Premier League eller Ligue 1. Det gör han inte nu, och han platsar självklart absolut inte i Liverpool heller.

I sommar kommer N’Gog troligtvis att lämna Liverpool och aldrig komma tillbaka till en så pass stor scen. Han är helt enkelt inte tillräckligt bra för att spela för och mot de bästa, men ingen skugga faller över honom för det – trots allt; det är inte många som är tillräckligt bra för ett titelutmanande Liverpool – och det är ju den klassen som vi vill att laget ska hålla.