Efter förlusten mot Sporting studsade Liverpool tillbaka på bästa sätt och vann med 4-0 mot Molde i Norge.

Turneringen NextGen Series är naturligtvis en scen som skapar bra erfarenheter åt de unga spelarna, då de får spela tävlingsmatcher mot internationellt motstånd – och dessutom i många fall – kvalificerade motståndare.

Dagens motståndare Molde kanske inte tillhör den absoluta Europaeliten, men var likväl en gedigen erfarenhet för Liverpoolspelarna. Självklart bör Liverpool, med sin ekonomi och sitt stora rekryterande av talanger, vara ett par klasser vassare – vilket man också var.

Liverpool var det bättre laget under i princip hela matchen. I den 27:e minuten nickade Toni Silva in 1-0, och kort efter halvtidsvilan gjorde portugisen sitt andra mål, 2-0 till Liverpool. Matchen var kanske inte helt avgjord, men känslan var att Moldes offensiva spelare inte utgjorde något större hot i duellspelet mot Liverpools talangfulla backlinje, där Andre Wisdom var den absolut bästa spelaren. Wisdom dominerade inte endast defensivt, utan visade även upp ett väldigt fint passningsspel.

I den 57:e minuten satte Conor Coady 3-0 på straff, och med cirka tio minuter kvar om också 4-0 genom Raheem Sterling. Den flyfotade Sterling spelade bra på sin vänsterkant och kom ofta förbi sin ytterback, precis som Silva gjorde på högerkanten. För mig är skillnaden de emellan framförallt att Sterling har ett bättre spelsinne och inser att det kan vara bra att passa bollen till medspelare också.

Liverpools lag består av många individuellt skickliga spelare, men man måste nog spela ett bättre lagspel – spela mer för laget än jaget – som det brukar heta, om man ska ha någon möjlighet att gå riktigt långt i den här turneringen.