Inför matchen:

Idag ställs mot Liverpool mot vad som mycket väl kan vara ligans för tillfället mest oförutsägbara lag – nämligen Newcastle. Det är en lurig match.

Hur bra är Newcastle just nu? Hur kommer spelarna att reagera på tränarbytet?

Vad vi vet är att Liverpool har plockat alldeles för få poäng på bortaplan, men å andra sidan haft dålig utdelning sett till spelet. Jag tycker t.ex att man förtjänade poäng mot Spurs, men deras sena segermål såg ju till att Liverpool kammade noll från matchen.

Jag tror att Liverpool kommer att göra en bra insats och vinna med 3-1. Det hör visserligen inte till vanligheterna att Liverpool gör tre mål på bortaplan, om man säger så, men det känns som att man har ett bra ”go” i laget.

* * *

Efter matchen:

Newcastle kunde till slut vinna med 3-1.

Första halvlek var klar fördel Liverpool, men Newcastle visade prov på ruggig effektivitet och kunde gå till halvtidsvila med 1-0 i bagaget. De utnyttjade en fast situation; efter misstänkt offside kunde Nolan sätta Carrolls nickpassning.

Liverpool inledde andra halvlek optimistiskt. Redan i 50:e matchminuten satte Kuyt 1-1 och Liverpool hade momenten. Man skapade ett jätteläge som Torres dessvärre missade – eller rättare sagt – som Krul räddade.

Sedan hände något. Liverpool tappade momentum. Min uppfattning är att Liverpool hade bra kontroll, men att Skrtel via flera helt obegripligt dåliga försvarsaktioner gjorde att Newcastle bjöds på riktigt rejäla målchanser. Då fick hemmalaget vittring, momentum och självförtroende, samtidigt som osäkerheten spred sig hos Liverpoolspelarna.

Skrtel gjorde misstag efter misstag. När han förlorade en duell mot Ranger i straffområdet var det bara ren tur att Ranger var snabb nog att båda vinna duellen och sprinta förbi – därför att annars hade Skrtel satt in en spark rätt i skallen på honom… Vilket högst troligt hade resulterat i straff, rött kort och avstängning, men istället kom Ranger förbi och sköt utanför – tur.

Kyrgiakos och Carroll hade många stenhårda dueller. Jag har nog aldrig sett någon motståndare ge greken så stora problem i luftrummet som Carroll gjorde. Det fanns ingen självklar vinnare i duellerna, utan men i den 80:e minuten vann Carroll en tung duell – som gjorde att bollen nickades in i Liverpools straffområde – där Skrtel åter igen gjorde bort sig fullständigt, och Johnson inte hann reparera slovakens misstag, och 2-1 var ett faktum.

2-1-målet var blytungt, men det var ärligt talat bara en tidsfråga innan Skrtels dåliga försvarsspel skulle resultera i baklängesmål. 3-1-målet som gjordes på övertid var definitivt spiken i kistan, men det var inte där matchen avgjordes. Jag tycker att Liverpools ineffektivitet och dåliga defensiva spel (som till oerhört stor del berodde på Skrtel) avgjorde till Newcastles fördel.

För att gå in på spelarkritik, tycker jag att Lucas och Meireles gjorde helt okej insatser. Meireles spelade som vanligt förnuftigt med bollen. Maxi gjorde ett hyfsat jobb. N’Gog kämpade som vanligt men kändes inte som ett hot i Newcastles straffområde. Torres blixtrade till ibland, men hans missade målchans påverkade matchutgången väldigt mycket.

Kuyt gjorde visserligen mål, men jag kan ärligt talat inte se någonting annat positivt med hans insats. Ja, han sprang mycket, men han förstörde även hur många anfall som helst. I många anfall spelade Liverpool runt bollen, men när den kom till Kuyt missade han passningen totalt, eller segade ner flygande anfall. I min bok sjunger Kuyt definitivt på sista versen.

Vidare tycker jag att Johnson och Konchesky gjorde godkända insatser. Några offensiva intentioner och inte så himla dåliga defensivt. Kyrgiakos gjorde en hygglig insats; visst han förlorade mer i luften än vad han brukar, men Carroll är ju antagligen en av världens bästa spelare i luftrummet, så det vore orimligt att kräva att greken ska vinna varje luftduell.

Sämst på planen var onekligen Skrtel. Hans passningsspel är verkligen pinsamt dåligt. Urusla, meningslösa långbollar som sällan leder till något vettigt. Jag kan inte fatta att en spelare i Liverpool kan vara så otroligt usel med bollen som Skrtel är.

I andra halvlek var slovaken dessutom en extrem säkerhetsrisk i spelet utan boll… Nej, sälj eller ge bort så fort som möjligt. Satsa på Kelly, Wilson, Ayala eller Thomas Bodström istället. Eller helst av allt; köp en ny riktigt bra mittback!

7 kommentarer
 1. Det känns som att det blir en förlust till idag. Vi behöver en ytter som kan gå förbi sin back. När vi har Kuyt och Maxi på kanterna så pressas de alltid bakåt i banan. I samma situation så kommer Nasri och Nani förbi på kanten och skapar farliga kontringar. Det går lite för långsamt.

 2. Du hade fel, tvärtom 3 – 1 till Newcastle Skrtel, Lucas, Maxi, Konchesky och Torres missat någon ? aja de va helt katastrofala Torres missa frilägen börjar likna Owen ? vafan laget måste skärpa sig på bortaplan ! Och sälja hela backlinjen förutom Johnson. Skulle vilja se denna backlinje Johnson – Agger – Kjaer? – Coentrao
  Startelva:
  Reina
  Johnson – Agger – Kjaer – Coentrao
  Young – Meireles – Gerrard – Adam Johnson
  Llorente Torres
  Vilken elva det hade varit !

 3. HAHHA hatar en Ngog men han tar Torres nu. Sjukt att säga detta men Ngog är den bästa anfallaren Liverpool har just nu.

 4. Cribe han blir bra om Llorente kommer ! 🙂
  Daniel: Ja så är det ..

 5. Viljan verkar inte finnas där.
  Vet inte om det beror på att Torres inte vill vara kvar eller om han inte trivs med hur Roy spelar.

 6. Tror det är både och faktiskt, han stannade ju för att Hodgson lovade honom massa grejer och nu upplever han inte de.

Kommentarer är stängda.