Jag tror inte att särskilt många begriper vad Mike Ashley sysslar med. Att kicka Chris Hughton var ett märkligt beslut med tanke på hur Newcastle har presterat den här säsongen.

Newcastle stretar på bra i den jämna PL-tabellen. De är bara 3 poäng bakom exempelvis Liverpool och bör rimligtvis ha infriat förväntningarna hittills.

Således blev många – med all rätt – förvånade när Hughton fick sparken. Ashley snackade om att han skulle hitta en mer erfaren manager som kan ta laget till ytterligare en nivå. Jag tänkte ”okej, han kanske tar chansen att signa Jol eller O’Neill medan de är lediga”. Så blev det inte.

Istället kom… Alan Pardew. Visst, han har varit manager för West Ham och Charlton, men vi snackar inte direkt om någon som har bossat över storlag.

Den allmänna uppfattningen verkar vara att Ashley finner Pardew lämplig eftersom han är en ”jasägare”. Det låter ju förjävligt. Ashley är rik – ja, stenrik, men han behöver en riktig manager som tar egna beslut och inte en marionettdocka.

Newcastles spelare är förbannade. Somliga försöker inte ens att dölja sin ilska. Jag förstår spelarna, som har slitit hårt för Hughton och sedan ser allt som de har byggt upp tillsammans krossas av Ashley.

Det är förmodligen ett Newcastle helt utan harmoni som tar sig an Liverpool. Förhoppningsvis har Liverpool inte ett allt för defensivt approach till matchen. Jag tror nämligen att kaoset i Newcastle kan gynnar i Liverpool om man vågar flytta upp positionerna och sätta press på Newcastlespelarna.

4 kommentarer
  1. Alan Pardew och Mike Ashley är väldigt goda vänner enligt tidningarna i england. Därför är Pardew ny manager för Newcastle.

    När det gäller själva matchen är jag orolig. Gamla storspelaren Peter Beardsley kommer coacha matchen och han kommer säkert vilja visa att han är en bra manager. Vinner Newcastle kan han få erbjudanden från andra klubbar. Dessutom brukar spelare oftast höja sig när de vet att den nya managern tittar på matchen.
    Så även om Andy Caroll enligt engelska tidningar är helt förtvivlad så kommer han och de andra spelarna med största sannolikhet knyta nävarna och kämpa stenhårt.
    Tror Liverpools chans ligger i att spela med samma höga press som de gjorde första halvleken mot Aston Villa. En match som jag såg på plats =)

  2. Strunt i Newcastle nu, var anser ni att Gerrard ska spela i fortsättningen eftersom samspelet med Lucas och mereles (stavning?) och jävligt bra. Jag tycker 4-4-1-1 med Gerrard på en fri roll släpandes efter Torres

  3. Gerrard måste ju in någonstans, men vi ska inte förstöra det fina samspelet mellan Lucas och Meireles. Håller med dig, även om jag gärna vill ha två anfallare. Kvällens match slutar 3-0 till Liverpool, Meireles sätter sitt första mål med ett distansskott.

  4. Att splittra på Lucas och Meireles finns inte för mig och därför skulle jag sätta Gerrard på högerkanten ett par matcher. Tycker inte Kuyt passar på högerkanten när vi spelar 442, då ser jag honom hellre på topp tillsammans med Torres. Ett annat alternativ som man skulle kunna prova är att ha Maxi på högern och Gerrard till vänster, då kan han lättare gå in i banan och avfyra några kanoner.

Kommentarer är stängda.