[fblike
url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Alla ni läsare minns nog att Yann M’Vila var ett hett januarirykte till Liverpool. Spekulationerna eskalerade när M’Vila stod med LFC-fans på matchen mot Everton, men någon övergång till Merseyside blev det som bekant aldrig.

MVila

M’Vila har haft en knepig period i Rubin Kazan. Han inledde svagt, men spelade desto bättre när han acklimatiserat sig till den ryska ligan och blivit kvitt skador. På senare tid har M’Vilas skadeproblem återkommit, samtidigt som Rubin har anställt Ribat Bilyaletdinov som huvudtränare.

Bilyaletdinov är inte direkt lyrisk över M’Vila: – Han måste visa sitt värde och jobba på precis som alla andra. Jag menar inte att han inte jobbar, men jag kan se att han saknar Frankrike, sa Bilyaletdinov till France Football.

– I januari betedde sig M’Vila dåligt. Den ena dagen tränade han, den andra gjorde han det inte, fortsatte Bilyaletdinov.

– Kanske lovade hans agenter honom något. Han trodde att han redan var i Liverpool. Jag sa åt honom: ”det är inte din nivå, du kommer att hamna på bänken”. Han var väldigt besviken.

Det verkar onekligen inte som att M’Vila är tränarens favorit i Rubin: – Nu har jag inte sett honom på ett tag. Jag har hört att han är i Frankrike för att läka en skada. Även när han kommer tillbaka i form, vet jag inte vart jag ska spela honom, avslutade Bilyaletdinov.

* * *

En annan spelare som har ryktats till Liverpool under en längre period är Manchester Citys back Micah Richards.

Ikväll skriver The Daily Mail att Richards har beslutat sig för att lämna City efter säsongen. Han har fått minimal speltid under säsongen, även om han stundtals har haft problem med skador och även missat matcher av den orsaken.

Enligt The Daily Mail vill Liverpool gärna värva Richards. Även Newcastle och West Ham uppges visa intresse för Richards. Samtidigt ligger det i Citys intresse att sälja i sommar, eftersom hans kontrakt med klubben går ut sommaren 2015.

5 kommentarer
 1. Jag hoppas aldrig vi får se kobenta Mvilla i den röda tröjan! Har aldrig sett han göra en bra match, medioker.

 2. Richards däremot! Där har vi en kille som kommer blomma ut när han får kontinuerligt spela.

  • Jag får aldrig ihop det; är han HB eller MB??

  • Han startade karriären som mittback men blev sedan högerback och det är där han spelat mest de senaste åren även om han klarar av att spela mittback också.
   Han är ruskigt snabb och tuff i närkamperna men jag har för mig att det sas att han blev utflyttad från mitten till högerkanten för att han inte hade tillräckligt bra spelförståelse för att bli en mittback av hög kvalité. Positionsspelet som mittback är inte det bästa. Däremot som högerback ligger han ofta rätt i positionerna och de gånger han inte gör det använder han sin snabbhet för att försöka återerövra bollen.
   Jag är positiv till honom även om det finns en del tveksamhet med tanke på skadehistoriken och lite speltid.

  • Ska man värva Richards så ska det vara som MB om han håller där, som ytterback är han i mitt tycke begränsad. Och jag undrar om hans fysik är lämpad för en ytterbacksplats i LFC. Förmodligen den mest konditionskrävande positionen i laget tillsammans med eventuellt Jordan Hendesons plats.

Kommentarer är stängda.