Liverpool jobbar onekligen intensivt på rekryteringsfronten. Rickie Lambert och Emre Can är redan klara – och Alberto Moreno är väldigt nära en övergång till klubben.

* * *

Alberto Moreno och Liverpool är överens om ett femårskontrakt. Nästa vecka kommer Moreno att flyga till Merseyside och presenteras som en Liverpoolspelare (El Confidencial).

* * *

Liverpool är nära att signa Alberto Moreno för £16 miljoner (The Liverpool Echo).

* * *

Manchester City har värvat två ungdomstränare från Liverpool. De heter Steve Torpey och Darren Hughes (The Independent).

* * *

* * *

Alberto Moreno kan bara vara timmar från en övergång från Liverpool. Sevilla och Liverpool är överens om en övergångssumma på 20 miljoner euro + bonusar (El Desmarque).

MOreno 2

34 kommentarer
 1. Hade känts skönt att få VB säkrad innan VM. Sen får vi jobba hårt att få in en MB och Lallana. Sen är jag nöjd i alla fall. Såvida inte GJ lämnar. Då behöver vi nog en ny HB. Skulle kännas lite osäkert med Kelly, Flanno och Wisdom.

 2. Wisdom fungerar iaf defensivt men en montoya på hb kanske skulle vara bra. Skulle vara skönt om moreno också blir klar före vm även om jag är skeptisk till de ”youtube” klipp jag sett.

 3. Youtube klipp…my good. Testa kolla på en fotbollsmatch live innan du bedömer en spelare. Är viss skillnad mellan det man ser på tv och vad som verkligen sker på plan.

  • Tycker att youtubeklipp t.o.m. oftast är förskönande, d.v.s. att man tar fram alla smaskiga dribblingar och mål spelaren har gjort, medan man inte får se hur mycket spelaren går bort sig. Därmed inte sagt att Moreno är dålig.

  • En spansk polare som sett rätt mycket Sevilla påstår att han är bra nu och kommer bli sanslöst bra om några år, förstaval i landslaget osv…

  • Han är inte med i VM bland de 23 så förstaval är han inte.

  • Om du läser ”han är bra nu och kommer bli sanslöst bra OM NÅGRA ÅR,första val i landslag(om några år) osv..

  • Det enda negativa är ju faktiskt att de brukar klippa ihop det bästa på tuben och är inte ens det bra….. Verkar vara en spelare som chansbryter men man får väl se under turnén i US hur han håller. Men jag hoppas ju alla som kollat matcher med Sevilla har rätt och han är så bra som ni säger.

  • Han är riktigt bra men också kanske lite naiv vilket beror på åldern. Man kan ju säga såhär, man är inte med i Spaniens landslag om man är dålig, om man nu inte heter Torres d.v.s.
   En massiv uppgradering av Cissokho och klart bättre offensivt än Enrique. Defensivt som sagt lite naiv men är riktigt snabb och jobbar otroligt mycket. Vänta bara tills Rodgers får vantarna på killen. Framtiden ser väldigt ljus ut för honom.

  • ”Är viss skillnad mellan det man ser på tv och vad som verkligen sker på plan”

   Bra tänkt där besserwisser…

  • Inlägget var ju självklart till ’John Barnes’…

 4. Är han topp 5 i världen?

 5. Nån som tror vi kommer göra någon marqueesigning, eller blir det ”bara” dessa oprövade (kanske fantastiska) värvni ngar denna sommar? Vem skulle isf marqueesigningen vara?

  • Om inte Suarez försvinner säger jag nej. Känns som att Liverpool inte arbetar på det sättet för en storvärvning kräver en stor summa först att köpa loss och sen en rejäl lön vilket inte finns i budgeten om inte Suarez försvinner tyvärr.

  • Lallana, Shaqiri, Pedro eller Sanchez skulle väl kunna anses som en Marquee signing?!?

 6. BR verkar få sina förstaval, vilket är positivt.
  Moreno har jag inte heller sett någon match med men enligt många så ska han vara extremt talangfull, priset känns dock högt.

  Jag tror även vi kommer landa lallana, allt pekar på det. Sedan är det mittbacksplatsen vi har kvar sedan som är av prioritet. Frågan är om lovren håller tillräcklig hög klass.

  Emre tror jag är ett kap.

 7. Tycker mittbacksfrågan är svår. Få spelare som är klart bättre än nuvarande alternativ. Jag har hoppats en del på Micha Richards. Tror han fortfarande har förmåga att utvecklas och dominera i Premier League. Fortfarande relativt ung men ändå home-grown och rutinerad. Användbar som högerback och chans till fyndpris.

  • Hasse Backe sa att Richards är för dum för bli en bra mittback. De gav honom instruktioner på hur han skulle göra och agera i en viss situation och Richards sa; Yes, boss! och gjorde fel / tvärtom i alla fall. Ingenting gick in och hade inte smartheten att styra försvarslinjen så han blev flyttad ut till högerbacken. Bra fysisk atlet dock men är säkert inte så användbar i mitten.

  • Samma Hasse Backe sa också att Liverpool var 5-6 spelare för dåliga för att utmana om titeln… 😉

  • Poängen är väl att det kom från Svennis tid som coach i City och de om några bör ju ha en bra uppfattning om Richards som spelare.

   5-6 kanske var kanske att ta i, men vi hade ju knappt någon bänk i år och det brukar inte hålla en hel säsong. Ut tidigt i cuperna och inget spel i Europa gjorde det möjligt. Men visst saknades och saknas bredden. Tror inte det var många av oss egna (realistiska) fans som såg oss som utmanare inför förra säsongen ens?

  • Spelade inte Richards som ordinarie mittback med Dunne när Svennis/Backe var i City? Jag minns att han gjorde många bra matcher, t.ex när de vann mot United, men det var ju tydligt att Dunne var den som styrde backlinjen. Senast jag såg Richards som mb var nog i OS.

 8. Det är svårt det där att vi inte värvar spelare som går rakt in i startelvan. Jag anser att det inte är så lätt med tanke på att vi har en så spetsig startelva förutom försvaret. Ska vi gå för någon som går in direkt så är det spelare som reus, di Maria el Kroos och vad kostar dem minst 35 milj plus den lönen dem kräver. Jag anser att spelare som exempelvis lallana, shaqiri el kono enbart breddar vårt lag vilket för mig räcker gott.

  Vad jag vill komma fram till är att offensivt behöver vi ingen marqueesigning för vi har redan spets så det räcker, vi behöver däremot bredd.
  Defensivt behöver vi verkligen en tungvärvning framförallt i mittförsvaret.

  • Hummels lägger jag min röst på, han kostar men kan leda försvaret i många många år.

  • Om vi nu ska ta i så är min röst på Javi Martinéz. Kan spela både CB och DM.

  • Måste nog också säga att Hummels skulle vara drömmen men det blir svårt. Varane skulle jag vilja ha men det kommer nog Mourinho sätta stopp för. Lovren är ett bra alternativ men ändå inte riktigt den nivå man hoppats på. Ser lika bra ut som Sakho och Skrtel. Jag tycker nog den svaga länken i försvaret varit på ytterbackarna mer än mittförsvararna.

  • Är inte Hummels väldigt orealistiskt? Ser inte att 1) Dortmund säljer 2) Han vill lämna ett lag som har gått till semin och final i CL senaste två åren och har 80 000 på läktarna varje hemmamatch för LFC som inte är ett stabilt CL lag ens…

 9. Klart sämsta spelaren har varit GJ. Tycker det är självklart att släppa honom och värva en riktigt bra högerback vilket jag tror det kommer bli också!

 10. Jocke: Är absolut ingen besserwisser men tycker det är komiskt med alla ”managers”, ”scouter” mm försöker göra seriösa analyser efter att ha sett youtube klipp och matcher på tv. Förhoppningsvis vet personalen kring klubben vad de vill ha på både kort och lång sikt. Kan vara bra med lite självdistans…

  Vill också betona att jag varken kollat på matcher eller videoklipp av Sevilla/Moreno så jag är absolut inte rätt person att uttala mig!

  • Jag kollar sällan på la liga men om en spelare ryktas till Liverpool vill man gärna se lite av killen. Visst brukar det vara ett ax plock av det bästa men man får iaf en ide vilken sorts spelare han verkar vara. Sen när man får se honom chans bryta 10ggr och 5lyckas så blir man lite skraj.

   Men som sagt blir det nog betydligt bättre än flanno hoppas jag om de nu lägger 20millar. Men hoppas ju scouterna har bättre koll än youtube klipp ;).

  • Håller med om att han inte ser vidare vass ut på de youtube klippen som finns, väldigt yvig spelstil får man uppfattningen av där.

 11. Jättenöjd om vi kan värva Alberto Moreno, det har ju faktiskt snackar om alla stora klubbar som varit intresserade, nu kanske inte barca eller Real var tillräckligt intresserade för då tror jag han hade hamnat där, men det är helt klart en mycket mycket intressant värvning! Litar jag på Brendan och transferkommiten att dom anser han är värld dessa pengar.

  Angående Lallana så ser jag det på samma sätt där, Klubben vill helt klart få in han och även om jag kan tycka det finns andra köp för dom stora pengarna så hoppas jag dom lyckas lösa honom

  • Tycker snarare det verkar som att ingen annan än vi är intresserade av honom för tillfället.

 12. Litar på BR till 100 %, känns som att han har koll på vilka spelare han vill ha.. 🙂

Kommentarer är stängda.