[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Vi har lärt oss att lära känna Artur Petrosyan den senaste tiden – och hans info om en viss Henrikh Mkhitaryan. Idag kommer han med ny info, detta efter att hans 72/48/24-timmars deadline gått ut, och armeniern fortfarande inte gått ombord på något plan med destination Merseyside.

Kommentar: Hur trovärdig är Artur Petrosyan efter dessa uppgifter och vad menar han med ”sell something big”? Ja, många spekulerar att det kan röra sig om att Liverpool måste sälja Suarez innan man kan värva Mkhitaryan. Men det kan samtidigt också betyda att Petrosyan försökeratt hitta ursäkter då hans info inte verkar ha stämt. Diskutera gärna i kommentarsfältet vad ni tror!

* * *

Henrikh-Mkhitaryan1

Vidare så skriver Chris Bascombe i en lång artikel i dagens Telegraph att Rodgers fortfarande hoppas att han kan få Henrikh Mkhitaryan att flytta till Anfield – men att jakten kan pågå i flera veckor till.

Bascombe skriver också att Tom Ince är påväg till Cardiff efter att ett bud på £8 miljoner blivit accepterat av Blackpool. Summan kan dock bli ännu högre än så om en serie av klausuler triggas. När Ince såldes ifrån Liverpool så förhandlades en vidareklausul på 35% fram, vilket betyder att Liverpool minst kommer att få £2,8 miljoner av övergångssumman. En summa som Rodgers tros vara villig att ta emot då han inte längre är intresserad av att värva U21-mittfältaren. Liverpool var intresserade av Ince i januari, men valde då att värva Philippe Coutinho istället.

Flera spelare kan lämna Anfield den närmsta tiden. Den första av dem kan bli Jonjo Shelvey där Crystal Palace, Swansea och Norwich visar intresse för en potentiell £5 miljoner-affär. Utöver Shelvey så förblir Martin Skrtels och Stewart Downings framtid osäkra. Även Pepe Reinas framtid är ett stort frågetecken då Liverpool värvat in Simon Mignolet samt att Barcelonas intresse för den spanske målvakten verkar ha svalnat den senaste tiden.

Slutligen skriver Bascombe att det är mycket arbete kvar att göra för Liverpool på transfermarknaden, trots att man redan fått in 4 spelare i form av Luis Alberto, Kolo Toure, Simon Mignolet och Iago Aspas. Exempelvis så fattas det fortfarande en spelare som kan komma in och ersätta Jamie Carragher i försvaret. Liverpool har inte längre något intresse för Kyriakos Papadoupolos då man är oroliga över hans skadebekymmer samt ett häftigt begärt pris, men man är fortfarande intresserade av Tiago Ilori. Liverpool värderar Sporting-försvararen runt £6 miljoner, men Lissabon-klubben vill ha minst det dubbla.

* * *

Swansea’s ordförande Huw Jenkins säger såhär i en intervju om Liverpools Jonjo Shelvey: ”There is an interest there and we are talking to Liverpool”. Vidare så säger samme Jenkins att Swansea är med i racet om Lyon’s anfallare Bafetimbi Gomis samt skyttekungen Wilifried Bony ifrån Vitesse.  (South Wales Evening Post, BBC Sport, Sky Sports)

. . .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Enl Tancredi Palmeri som hänvisar till Sky Italy ”HM wolud be close to accept the Borussia Dortmund option, over LFC and spurs ones, acc Sky ita.

 2. Känns som att denna värvning av Mkhitaryan kommer längre och längre ifrån att bli verklighet. Hoppas Rodgers har ett par back-up till denna plats, gärna någon som kan få till dom där +20 mål som han vill få in i truppen. Tycker även att vi ska ge upp Ilori-spåret och gå efter en mer namnkunnig back som partner till Agger. Bara för att vi har en bra ekonomi för en gångs skull, så ska vi inte betala överpriser för alla vi köper.

 3. Tror inte mkt på ryktena om Heno längre.

  Alldeles säker på att de har intressanta alternativ som de jobbar med.

  Tror fortfarande på Henderssons potential. I år kommer några härliga kassar 🙂

 4. Henderson ger allt honom vill vi ej bli av med!

 5. Borussia Dortmund är ingen dussinklubb direkt. Och numera är det relativt solida. De fick in €37m för Götze och Heno passar även dem som gjutet. Men hoppet lever så länge han inte är signad och någon annan klubb.

  Skulle kännas stabilt om vi fick in en mittfältare typ Luis Gustavo från Bayern München. Han visade på härliga bollvinnaregenskaper och har enorm arbetskapacitet.

 6. Om den här värvningen blir verklig eller ej kommer att definera vår silly season, vår ställning i fotbollseuropa och vår framtida satsning. Så känns det. Tottenham har just landat Paulinho och ser ut att bli starkare om de kan behålla Bale. Arsenal ser också ut att stärka upp och övriga tre topplag kan vi nog glömma att rå på.

  Inte för att jag sett mycket av Aspas och Alberto, men ser man till klubbens ”record” över värvningar av den typen och storleksklassen de senaste 10 åren, så har de sällan givit någon vidare återbetalning. Det känns som max 1/10 blir så lyckade att de blir regelbundna startspelare/kulturbärare som stiger i värde och tar klubben framåt. Det får vara nog nu. Vi har ju kastat bort pengar på massvis av halvdyra spelare som det inte blir något av. Scrollar man igenom dagens trupp så är det inte många spelare man hittar där man känner att vi gjort en bra deal.

  Hur som helst, det känns oerhört viktigt att vi lyckas landa ett stort nyförvärv denna sommar, och misslyckas man med Henrikh så gissar jag att det inte blir något den här sommaren.

  Jag tycker det vimlar av ”halvbra” spelare på de offensiva mittfältspositionerna. Vi har Suso och Sterling som unga killar som förväntas ta en större roll kommande säsong, och nu har vi adderat Alberto och Aspas som man nog lär använda en del på mittfältet också. Gör man sig av med någon av Downing/Hendo/Shelvey så känns det helt ok att ersätta med ett par killar i samma prisklass, men allra första prio tycker jag ändå ska ligga på att hämta in något större namn. I en spelare som Henrikh skulle vi få en spelare som ska starta samtliga viktiga matcher under säsongen. Och just nu är det verkligen den sortens kvalité vi skriker efter, inte efter ytterligare chansningar som ”kanske kan bli något”.

  Suarez är nog inte jättesugen på att spela en till säsong med oss om han ser att klubben inte satsar.

  • Bra skrivit! Håller med i mångt och mycket, känns som att vi bara värvar för att bredda truppen (än så länge). Jag hoppas verkligen att vi lägger en rejäl slant på att spetsa till truppen i nästan alla lagets led. En eller två backar som kan gå in i startelvan, en kreativ mittfältare som går direkt in i laget och sedan en forward som levererar mål. Är medveten om att få in dessa i laget är smått overkligt, särskilt då vi inte kan erbjuda det sportsliga med spel ute i Europa eller det finansiella a la Monaco/Chelsea/City m.fl.

   Men sanningen är den att vi måste spetsa till laget rejält ifall vi ska ha nåt med topp 4 att göra. Annars kommer vi bli ännu mer distanserade av lagen över oss och detta kommer att få konsekvenser med att våra världsspelare/blivande världsspelare väljer att gå vidare. Vi riskerar att bli en talangfabrik. Alla lagen ser sin chans att springa om United nu när de är inne i en förändringsprocess och satsar rejält. Arsenal kommer att värva ordentligt för att spetsa till truppen, likaså Tottenham, City och Chelsea.

   Jag vill se att det satsas ordentligt i år, Rodgers spelsystem satt bra på våren och vi tog mycket poäng mars-maj. Detta kan leda till en rolig säsong för oss supportrar.

  • Kan förstå vad du menar med att Mkhitaryan kommer definiera vår silly season, men jag tror personligen att valet av mittback kommer att vara betydligt viktigare. Värvningen av MH är nog viktigare för fansen i så fall, då han är en ”marquee signing” som erbjuder mål…men en försvarare av högsta klass är egentligen mycket viktigare för balansen i laget, och om det skall bli någon framgång nästa säsong.

   Skillnaden mellan våra värvningar och tex Spurs värvningar är att de som kommer in till oss måste leverera med en gång. Det MÅSTE bli en Coutinho-succé!

   Ett nyförvärv i Spurs har tid att slå sig till ro och sedan spela in sig i laget. Det tålamodet finns inte i LFC på samma sätt – framförallt ifrån fansen.

   Angående de ”halvbra” spelarna så är det dessa spelare vi måste värva just nu. För tillfället är LFC ett snäpp under alla CL-klubbar & då måste man använda sig av dessa ”halvbra” spelarna, för att sedan kunna värva av de bästa när man tar sig in i Champions League igen. Juventus är ett bra exempel på just det – de värvade spelare som Pirlo (som Milan trodde var slut), en oprövad Vidal, en halvbra Vucinic från Roma, gav Marchisio ifrån de egna leden större utrymme – och kan idag värva spelare som Llorente och Tevez. Det är en process att ta sig tillbaka till finrummet – och LFC är i början av den resan.

 7. Nu skriver express.co.uk att vi har fått vårt bud på 25 milj godkänt av shakhtar, någon sanningshalt i detta tro?

  • Nej, de återanvänder bara uppgifterna ifrån i fredags.

 8. Hoppas att Heno skriver på snart.. Skulle kännas väldigt skönt inför resterande del av fönstret.

 9. Jablonic och Kristian har sagt det redan, sammanfattas inte på ett bättre sätt.

  Gällande Express så har dem väll bara hittat gårdagens rester i kylen.. det kommer antagligen gå runt på det där sättet ettag. Dessvärre.

  Jag håller verkligen med Jab och Kris i vad dem säger. Får vi inte in HM så ser jag det också som ett totalt misslyckande . Liverpool har somsagt i flera år bortsett från några enstaka värvningar slängt ut halvor av summor istället för att göra det rätt.

  • Håller med. Vi har breddat bra, och förstärkt bredden till och med. Men vi behöver 2-3 spelare som kan gå in i XI också och förstärka den om vi inte ska halka ännu längre efter Spurs och Arsenal. Ju längre vi är borta från Topp 4, desto svårare att ta sig tillbaka.

   Oroväckande att de fick Paulinho så lätt, till synes utan konkurrans.

   Får vi inte Henrikh för han går till Dortmund så borde vi kunna ro i land Eriksen. Sen 1 mittback av Papa eller Toby + en defensiv mittfältare. Om Suarez drar måste han ersättas också såklart.