[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Vi har lärt oss att lära känna Artur Petrosyan den senaste tiden – och hans info om en viss Henrikh Mkhitaryan. Idag kommer han med ny info, detta efter att hans 72/48/24-timmars deadline gått ut, och armeniern fortfarande inte gått ombord på något plan med destination Merseyside.

Kommentar: Hur trovärdig är Artur Petrosyan efter dessa uppgifter och vad menar han med ”sell something big”? Ja, många spekulerar att det kan röra sig om att Liverpool måste sälja Suarez innan man kan värva Mkhitaryan. Men det kan samtidigt också betyda att Petrosyan försökeratt hitta ursäkter då hans info inte verkar ha stämt. Diskutera gärna i kommentarsfältet vad ni tror!

* * *

Henrikh-Mkhitaryan1

Vidare så skriver Chris Bascombe i en lång artikel i dagens Telegraph att Rodgers fortfarande hoppas att han kan få Henrikh Mkhitaryan att flytta till Anfield – men att jakten kan pågå i flera veckor till.

Bascombe skriver också att Tom Ince är påväg till Cardiff efter att ett bud på £8 miljoner blivit accepterat av Blackpool. Summan kan dock bli ännu högre än så om en serie av klausuler triggas. När Ince såldes ifrån Liverpool så förhandlades en vidareklausul på 35% fram, vilket betyder att Liverpool minst kommer att få £2,8 miljoner av övergångssumman. En summa som Rodgers tros vara villig att ta emot då han inte längre är intresserad av att värva U21-mittfältaren. Liverpool var intresserade av Ince i januari, men valde då att värva Philippe Coutinho istället.

Flera spelare kan lämna Anfield den närmsta tiden. Den första av dem kan bli Jonjo Shelvey där Crystal Palace, Swansea och Norwich visar intresse för en potentiell £5 miljoner-affär. Utöver Shelvey så förblir Martin Skrtels och Stewart Downings framtid osäkra. Även Pepe Reinas framtid är ett stort frågetecken då Liverpool värvat in Simon Mignolet samt att Barcelonas intresse för den spanske målvakten verkar ha svalnat den senaste tiden.

Slutligen skriver Bascombe att det är mycket arbete kvar att göra för Liverpool på transfermarknaden, trots att man redan fått in 4 spelare i form av Luis Alberto, Kolo Toure, Simon Mignolet och Iago Aspas. Exempelvis så fattas det fortfarande en spelare som kan komma in och ersätta Jamie Carragher i försvaret. Liverpool har inte längre något intresse för Kyriakos Papadoupolos då man är oroliga över hans skadebekymmer samt ett häftigt begärt pris, men man är fortfarande intresserade av Tiago Ilori. Liverpool värderar Sporting-försvararen runt £6 miljoner, men Lissabon-klubben vill ha minst det dubbla.

* * *

Swansea’s ordförande Huw Jenkins säger såhär i en intervju om Liverpools Jonjo Shelvey: ”There is an interest there and we are talking to Liverpool”. Vidare så säger samme Jenkins att Swansea är med i racet om Lyon’s anfallare Bafetimbi Gomis samt skyttekungen Wilifried Bony ifrån Vitesse.  (South Wales Evening Post, BBC Sport, Sky Sports)

. . .