Bajcetic senaste mittfältaren att gå sönder.

Liverpool har inte spenderat betydande pengar på en mittfältare sedan Thiago Alcantara skrev på sommaren 2020. Det har skapat en situation där de flesta mittfältarna är antingen för gamla eller för unga. Det unga gardet har visserligen visat framfötterna, men steget från juniorfotboll/spel från lägre divisionerna till ett tilltänkt PL-topplag är alltjämt stort.

I gårdagens förlustmatch mot Real Madrid saknades Thiago, Arthur och Stefan Bajcetic på grund av skador, medan Jordan Henderson var sjuk. Lägg därtill att Alex Oxlade-Chamberlain och Naby Keita har varit skadade till och från de senaste åren, vilket gör att deras dagsform är minst sagt tveksam.

Det gjorde att den 37-årige James Milner, som trots sin ålder lyckats hålla sig relativt skadefri under säsongen, fick starta en till match. Detta uppmärksammades naturligtvis på sociala medier, så som nedan:

Idag gick Liverpool ut med uppgifterna att Bajcetic missar resten av säsongen.

Vi kan förmodligen räkna med att Henderson blir frisk snart, och även Thiago är på väg tillbaka, men Jürgen Klopps mittfältsalternativ framstår inte som ett smörgåsbord. Trots Bajcetics ringa erfarenhet har han hunnit bli en viktig spelare för Liverpool – inte minst på grund av de bristande alternativen – och hans skada är onekligen ett kännbart avbräck inför säsongsavslutningen.